Recepten met spitskool
Spitskool is familie van de witte kool of savooiekool. Zoals de naam je al doet vermoeden heeft de kool een spitse vorm. Het is een veelzijdige kool waar je ontzettend veel mee kunt. Stoven, koken, smoren, roerbakken of roosteren; er zijn eindeloos veel recepten met spitskool. De kool is wat zachter en sappiger dan de meeste ronde koolsoorten en zit ook nog eens boordevol vitamine C.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Gegrilde spitskool met zoetzure chilisaus en cashewnoten
Dit is misschien wel een van onze favoriete recepten voor spitskool, het recept komt uit het boek “TLV Vegan” van Jigal Krant. De cashewnoten geven het gerecht een lekkere crunch en de zelfgemaakte chilisaus is om je vingers bij af te likken!
> naar het recept: gegrilde spitskool met zoetzure chilisaus en cashewnoten
Wraps met sticky mosterdtempeh en spitskool
Nog zo’n recept waarbij spitskool absoluut het verschil maakt. De tempeh met mosterd is al behoorlijk bepalend voor de smaak van deze wraps, verse spitskool is juist een heerlijke tegenhanger.
> naar het recept: wraps met sticky mosterdtempeh en spitskool
Baked beans met spitskool en spek
Naast dat deze baked beans makkelijk zijn om te maken, zijn ze ook nog eens budgetproof én ontzettend lekker. Nog een bijkomend voordeel; je hebt maar een half uur nodig om dit heerlijke gerecht op tafel te toveren!
> naar het recept: baked beans met spitskool en spek
Broodje ham met spitskoolsalade
Een klassiek broodje beenham gaat er eigenlijk altijd wel in, zeker als lunch! Wat dat broodje zo lekker maakt? De zelfgemaakte koolsalade die op het broodje gaat; natuurlijk gemaakt met spitskool.
> naar het recept: broodje ham met spitskoolsalade
Döner kebab van spitskool met kruidenomelet
Wil je eens wat anders maken met spitskool? Probeer dan dit heerlijke recept eens. Je maakt zelf plantaardige döner kebab met verse spitskool. Geen zin om de barbecue aan te steken? Het kan ook prima met een grillpan uiteraard.
> naar het recept: döner kebab van spitskool met kruidenomelet