Recepten voor het najaar
Het najaar betekent lagere temperaturen, eerder donker en zo nu en dan een bui. Maar ook: tijd voor stoofschotels, soepen en lekkers uit de oven. Met deze recepten voor het najaar kom jij je herfstdip wel door!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tip!
Ben je op zoek naar culinaire inspiratie, uitdaging én wil je graag meer lezen over koken?
Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Bang-bang bloemkooltaco’s
Van deze bloemkooltaco’s en pittige bang-bangsaus word je spontaan vrolijk. Zélfs als je in een herfstdipje zit!
> naar het recept: bang-bangbloemkooltaco’s
Orzo met geroosterde pompoen, gepofte knoflook en fetasaus
Pompoen doet het altijd goed in de herfst. Zeker wanneer je het combineert met smaakmakers als knoflook en feta.
> naar het recept: orzo met geroosterde pompoen, gepofte knoflook en fetasaus
Rodekoolrolletjes
Rodekool is een echte najaarsgroente. We kennen hem vooral gestoofd, met appeltjes bijvoorbeeld, maar je kunt er ook deze leuke rolletjes van maken.
> naar het recept: rodekoolrolletjes
Risotto met prei en parmezaan
Risotto is wat ons betreft hét ultieme comfortfood. Met prei en lekker veel parmezaan is het een perfect maaltje in het najaar. Vind je ook niet?
> naar het recept: risotto met prei en parmezaan
Pastinaakrösti met harissa, feta en gekaramelliseerde ui
Deze rösti van pastinaak past perfect bij de herfst. Geserveerd met gekaramelliseerde ui en een romige dip van feta, roomkaas en pittige harissa is het gegarandeerd een succes.
> naar het recept: pastinaakrösti met harissa, feta en gekaramelliseerde ui
Runderstoof met pompoen
Van pompoen krijgen we nooit genoeg, daarom verwerken we hem ook graag in stoofgerechten zoals deze. Wat denk jij van deze herfstige runderstoof?
> naar het recept: runderstoof met pompoen
Perencrumble
Het lekkerste fruit van de herfst? Dat is misschien wel de peer! Naast de bekende, oldskool appelcrumble, kun je ook peer goed bedekken met zo’n lekker knapperige kruimellaag.
> naar het recept: perencrumble
Lees ook:
5x herfsttaart bakken
Herfst! 5x soep die je vandaag nog wilt maken
10 ingrediënten die je warm houden op koude herfstdagen
Onze tips
Dit zijn de allerlekkerste Vietnamese gerechten
Meer dan kimchi: 12x Koreaanse gerechten
Recepten tegen een winterdip
Wintersport in huis: 7x Oostenrijkse gerechten
It’s a wrap: 15x recepten met wraps
Pannenkoeken beleggen: dit zijn lekkere toppings voor thuis
12x maaltijdsoep recepten die je vanavond nog wilt maken
Van sushi tot saté: dit zijn de lekkerste Aziatische streetfood recepten
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?