Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Risotto met prei en parmezaan

7x recepten voor het najaar

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Dat de zon langzaam maar zeker steeds minder haar gezicht laat zien, betekent niet dat het oogstseizoen voorbij is. Pronk op tafel met deze gerechten voor het najaar, vol najaarsgroenten en warme smaken.

Recepten voor het najaar

Het najaar betekent lagere temperaturen, eerder donker en zo nu en dan een bui. Maar ook: tijd voor stoofschotels, soepen en lekkers uit de oven. Met deze recepten voor het najaar kom jij je herfstdip wel door!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Bang-bang bloemkooltaco’s

Van deze bloemkooltaco’s en pittige bang-bangsaus word je spontaan vrolijk. Zélfs als je in een herfstdipje zit!

> naar het recept: bang-bangbloemkooltaco’s

Bang-bangbloemkooltaco’s

Orzo met geroosterde pompoen, gepofte knoflook en fetasaus

Pompoen doet het altijd goed in de herfst. Zeker wanneer je het combineert met smaakmakers als knoflook en feta.

> naar het recept: orzo met geroosterde pompoen, gepofte knoflook en fetasaus

Orzo met geroosterde pompoen, gepofte knoflook en fetasaus

Rodekoolrolletjes

Rodekool is een echte najaarsgroente. We kennen hem vooral gestoofd, met appeltjes bijvoorbeeld, maar je kunt er ook deze leuke rolletjes van maken.

> naar het recept: rodekoolrolletjes

Rodekoolrolletjes

Risotto met prei en parmezaan

Risotto is wat ons betreft hét ultieme comfortfood. Met prei en lekker veel parmezaan is het een perfect maaltje in het najaar. Vind je ook niet?

> naar het recept: risotto met prei en parmezaan

Risotto met prei en parmezaan

Pastinaakrösti met harissa, feta en gekaramelliseerde ui

Deze rösti van pastinaak past perfect bij de herfst. Geserveerd met gekaramelliseerde ui en een romige dip van feta, roomkaas en pittige harissa is het gegarandeerd een succes.

> naar het recept: pastinaakrösti met harissa, feta en gekaramelliseerde ui

Pastinaakrösti met harissa, feta en gekaramelliseerde ui

Runderstoof met pompoen

Van pompoen krijgen we nooit genoeg, daarom verwerken we hem ook graag in stoofgerechten zoals deze. Wat denk jij van deze herfstige runderstoof?

> naar het recept: runderstoof met pompoen

Runderstoof met pompoen

Perencrumble

Het lekkerste fruit van de herfst? Dat is misschien wel de peer! Naast de bekende, oldskool  appelcrumble, kun je ook peer goed bedekken met zo’n lekker knapperige kruimellaag.

> naar het recept: perencrumble

Perencrumble

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!