Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
snelle snacks voor het EK

EK: 7x snelle snacks die je in de rust kunt maken 

Advertentie

Zit jij al klaar voor de volgende wedstrijd van het EK? De spelers aanmoedigen kun je niet op een lege maag, dus maak deze snelle EK snacks voor tijdens de wedstrijd!

Snelle snacks voor tijdens het EK

Of je het EK nu op de voet(bal) volgt of niet, lekkere voetbalhapjes gaan er tijdens de wedstrijd altijd wel in. Je kunt natuurlijk een zak paprikachips en een biertje opentrekken, maar met deze recepten maak je een feestelijke EK-borrelplank waarmee je je honger buitenspel zet. Ook handig: deze snelle EK snacks zijn allemaal binnen een kwartiertje klaar, waardoor je ze in de rust kunt maken. 

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Snelle snacks voor het EK

Trek gekregen? Ga snel aan de slag met één van deze heerlijke recepten voor EK-snacks, zodat je goed voorbereid bent op de eerstvolgende wedstrijd!

Pittige popcorn met chili, limoen en honing

Pittige popcorn met chili, limoen en honing

De combinatie van chili en limoen is hetzelfde als het Nederlands elftal tijdens het EK: onverslaanbaar. Met een grote bak van deze pittige popcorn op schoot geniet je extra van de wedstrijd. 

Naar het recept
Bao's met sticky buikspek ©Sabine Koning

Bao’s met sticky buikspek

Oké, dit recept vergt wat voorbereiding, maar daarna is het alleen nog aanvalluhhh! Serveer met een ijskoud biertje en het is meteen feest. 

Naar het recept
agua de valencia

Agua de Valencia

Het minder bekende nichtje van de sangria is agua de Valencia. Met dit verkoelende drankje in toepasselijke kleur houd je die Oranjekoorts wel op afstand.  

Naar het recept
Spiesjes met gemarineerde courgette en mozzarella

Spiesjes met gemarineerde courgette en mozzarella

Hè? Was dat nou een tackle? Jij hebt het even gemist, want je genoot van deze heerlijke spiesjes. Da’s een keer wat anders dan de klassieke kaasblokjes. 

Naar het recept
Cover voor

Artisjokharten met serranoham, piment en peterselie

De nationale sport gaat veel mensen aan het hart. Het artisjokhart, welteverstaan. Deze pincho’s zijn binnen een kwartiertje klaar, zodat je geen seconde hoeft te missen van de wedstrijd.  

Naar het recept
Pittige chips en venkelcrudités met mojo verde

Pittige chips en venkelcrudités met mojo verde

Voor wie dan toch liever chips wil hebben we gelukkig ook een recept. Iets meer moeite dan een zak chips openen, maar zó veel lekkerder. 

Naar het recept
Nacho's uit de airfryer

Nacho’s uit de airfryer

Nacho’s uit de airfryer? Jazeker! Zet de kip ruim van tevoren gemarineerd in de koelkast, dan is deze snelle snack al in tien tot vijftien minuten klaar!

Naar het recept

Onze tips

Profielfoto van

Lotus van Overveldt

Eindredacteur

Mag je wakker maken voor alles met aardappels of garnalen. Drinkt het liefst het hele jaar door warme chocolademelk met slagroom. Met zwarte koffie moet je niet in haar buurt komen (met ijskoffie wel). Vindt dat de Fransen het écht hebben begrepen door een kaasplankje én een toetje te eten.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!