Lees verder onder de advertentie
Dé ultieme borrelplank
Lees verder onder de advertentie
Speciaal voor de feestdagen maakten we als redactie één grote borrelplank. Iedereen nam een specifiek onderdeel voor zijn of haar rekening. Zo zocht Marieke naar het allerlekkerste brood, zorgde Bas voor voldoende kaas en wist Willem ons alles te vertellen over sherry. Het resultaat? Dat is dit heerlijke borrelbrood voor op de ultieme borrelplank.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tip!
Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Borrelbrood met Saint-Nectaire en rozemarijn
Je kunt het borrelbrood prima voorbereiden, dat maakt dit recept dan ook ideaal voor kerst. Vul het brood met de kaas en bewaar tot 1 dag in de koelkast. Je hoeft het dan alleen nog maar in de oven te schuiven vlak voor de gasten arriveren.
> naar het recept: borrelbrood met Saint-Nectaire en rozemarijn
De ultieme borrelplank: redactie op pad
Stuk voor stuk gingen we op pad om op zoek te gaan naar hét beste brood of bijvoorbeeld de ideale olijfolie. Benieuwd naar de losse onderdelen? Hieronder lees je wat iedereen heeft gehaald.
Lotus: de perfecte olijfolie
Lotus: “In de keukenkastjes van heel veel Nederlandse keukens tref je milde olijfolie aan, maar volgens Wilma van Grinsven-Padberg, die in 2017 haar diploma aan de oudste olijfolieschool van Italië haalde en zich daarmee een echte olijfolie-expert mag noemen, is dat niet de beste olie om in huis te hebben.”
> lees alles over de perfecte olijfolie
Marieke: het lekkerste brood voor de ultieme borrelplank
Marieke: “Kerst en brood zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden; van worstenbroodjes op kerstavond tot een stol bij het ontbijt. Maar vergeet vooral het brood bij de borrel niet, want waar kaas en worst steevast prijken op de plank is er volgens mij maar één product echt broodnodig.”
> lees alles over het lekkerste brood
Bas: de perfecte kaas voor bij de borrel
Bas: “Als je weleens door de Nijmeegse binnenstad loopt, zal je er vast bekend mee zijn: de lange rijen voor de deur van Kaashandel De Wit. Elke zaterdag staat een flinke rij tot ver in de sfeervolle Lange Hezelstraat, maar rond de feestdagen staat deze rij er dagelijks.”
> lees alles over de perfecte kaas voor bij de borrel
Yvonne: de lekkerste filet americain voor op de ultieme borrelplank
Yvonne: “Blokje kaas met een zilveruitje erop. Dat is hoe borrelen groot is geworden in Nederland. Inmiddels hebben we de borrelplank massaal omarmd en variëren we volop met borrelhappen. Voor mij hoeft een goede borrelplank niet per se te bestaan uit zelfgemaakte hapjes.”
> lees alles over de lekkerste filet americain
Willem: de beste wijn voor bij de borrel
Willem: “Olaf Kerstens van wijnhandel Andre Kerstens in Den Haag heb ik – toevallig – leren kennen op vakantie een aantal jaar geleden. Aangezien we ons in hetzelfde wereldje van lekker eten en drinken begeven, was er al snel een klik en inmiddels beschouw ik Olaf als een vriend. Zijn winkel in Den Haag had ik echter nog nooit bezocht, dus ik nodigde mezelf uit om de perfecte drankjes voor een feestelijke borrel uit te zoeken.”
> lees alles over de beste wijn voor bij de borrel
Anne: de mooiste styling van de borrelplank
Anne: “Met kerst moet alles er piekfijn uit zien. Een versierde kerstboom, een feestelijk tafelkleed en mooi servies op tafel. En dat hoeft niet veel geld te kosten. Met de tips van fotograaf en styliste Marieke Verdenius op zak verzamel je de leukste items om je tafel mooi aan te kleden, gewoon bij de kringloop.”
> lees alles over de mooiste styling van de borrelplank
Lees ook:
Zo stel je de perfecte borrelplank samen in 4 simpele stappen
7x heerlijke hapjes om te maken voor bij de borrel
Wat is het verschil tussen champagne, cava en prosecco?
Onze tips
It’s a wrap: 15x recepten met wraps
Pannenkoeken beleggen: dit zijn lekkere toppings voor thuis
12x maaltijdsoep recepten die je vanavond nog wilt maken
Van sushi tot saté: dit zijn de lekkerste Aziatische streetfood recepten
Smoothie maken: 7x de lekkerste recepten
12x risotto recepten om van te genieten
Flammkuchen: 7x heerlijke recepten
Wentelteefjes maken: 7x de lekkerste recepten
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.
Lees verder onder de advertentie