Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
ultieme borrelplank

Dé ultieme borrelplank met de redactie van Foodies

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Met kerst mag alles éxtra lekker zijn. Dat geldt ook voor de borrel. Speciaal voor deze kerst verzamelde iedereen op de redactie daarom iets voor op die ultieme borrelplank. Van kaas tot brood, van wijn tot olijfolie en charcuterie. Dit is het resultaat!

Dé ultieme borrelplank

Speciaal voor de feestdagen maakten we als redactie één grote borrelplank. Iedereen nam een specifiek onderdeel voor zijn of haar rekening. Zo zocht Marieke naar het allerlekkerste brood, zorgde Bas voor voldoende kaas en wist Willem ons alles te vertellen over sherry. Het resultaat? Dat is dit heerlijke borrelbrood voor op de ultieme borrelplank.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Borrelbrood met Saint-Nectaire en rozemarijn

Je kunt het borrelbrood prima voorbereiden, dat maakt dit recept dan ook ideaal voor kerst. Vul het brood met de kaas en bewaar tot 1 dag in de koelkast. Je hoeft het dan alleen nog maar in de oven te schuiven vlak voor de gasten arriveren.

> naar het recept: borrelbrood met Saint-Nectaire en rozemarijn

borrelbrood met saint-nectaire en rozemarijn

De ultieme borrelplank: redactie op pad

Stuk voor stuk gingen we op pad om op zoek te gaan naar hét beste brood of bijvoorbeeld de ideale olijfolie. Benieuwd naar de losse onderdelen? Hieronder lees je wat iedereen heeft gehaald.

Lotus: de perfecte olijfolie

Lotus: “In de keukenkastjes van heel veel Nederlandse keukens tref je milde olijfolie aan, maar volgens Wilma van Grinsven-Padberg, die in 2017 haar diploma aan de oudste olijfolieschool van Italië haalde en zich daarmee een echte olijfolie-expert mag noemen, is dat niet de beste olie om in huis te hebben.”

> lees alles over de perfecte olijfolie

Lotus proeft olijfolie voor de ultieme borrelplank

Marieke: het lekkerste brood voor de ultieme borrelplank

Marieke: “Kerst en brood zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden; van worstenbroodjes op kerstavond tot een stol bij het ontbijt. Maar vergeet vooral het brood bij de borrel niet, want waar kaas en worst steevast prijken op de plank is er volgens mij maar één product echt broodnodig.”

> lees alles over het lekkerste brood

Marieke met brood voor bij de borrel

Bas: de perfecte kaas voor bij de borrel

Bas: “Als je weleens door de Nijmeegse binnenstad loopt, zal je er vast bekend mee zijn: de lange rijen voor de deur van Kaashandel De Wit. Elke zaterdag staat een flinke rij tot ver in de sfeervolle Lange Hezelstraat, maar rond de feestdagen staat deze rij er dagelijks.”

> lees alles over de perfecte kaas voor bij de borrel

bas haalt de perfecte kaas voor bij de borrel

Yvonne: de lekkerste filet americain voor op de ultieme borrelplank

Yvonne: “Blokje kaas met een zilveruitje erop. Dat is hoe borrelen groot is geworden in Nederland. Inmiddels hebben we de borrelplank massaal omarmd en variëren we volop met borrelhappen. Voor mij hoeft een goede borrelplank niet per se te bestaan uit zelfgemaakte hapjes.”

> lees alles over de lekkerste filet americain

yvonne met filet americain voor de ultieme borrelplank

Willem: de beste wijn voor bij de borrel

Willem: “Olaf Kerstens van wijnhandel Andre Kerstens in Den Haag heb ik – toevallig – leren kennen op vakantie een aantal jaar geleden. Aangezien we ons in hetzelfde wereldje van lekker eten en drinken begeven, was er al snel een klik en inmiddels beschouw ik Olaf als een vriend. Zijn winkel in Den Haag had ik echter nog nooit bezocht, dus ik nodigde mezelf uit om de perfecte drankjes voor een feestelijke borrel uit te zoeken.”

> lees alles over de beste wijn voor bij de borrel

wijn voor bij de borrel

Anne: de mooiste styling van de borrelplank

Anne: “Met kerst moet alles er piekfijn uit zien. Een versierde kerstboom, een feestelijk tafelkleed en mooi servies op tafel. En dat hoeft niet veel geld te kosten. Met de tips van fotograaf en styliste Marieke Verdenius op zak verzamel je de leukste items om je tafel mooi aan te kleden, gewoon bij de kringloop.”

> lees alles over de mooiste styling van de borrelplank

anne op zoek naar styling voor borrelplank

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!