Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Vegan chocolademousse

Vegan dessertrecepten: 10x heerlijke plantaardige toetjes 

Het klimaat wordt steeds belangrijker en daarom denken we ook steeds vaker na over plantaardig eten. Maar wat zijn nu eigenlijk de lekkerste vegan desserts? En hoe maak je deze net zo lekker als de “gewone” toetjes? Wij delen onze favoriete recepten met je.

Lees verder na de advertentie

Vegan eten wordt steeds populairder en daarom zul je soms bij het organiseren van een diner ook andere recepten maken dan je gewend bent. Vind je het lastig om een plantaardig nagerecht te maken? Geloof ons, je bent niet de enige. Wij laten je met deze vegan dessertrecepten zien dat klassieke nagerechten ook zonder dierlijke producten bereid kunnen worden. Zo hoef je nooit meer te zoeken naar inspiratie voor een vegan toetje. Piece of cake!

Lees ook:
Grapefruit-muntsyllabub

Desserts

Vegan dessert recepten

Limonecello mousse 1

Vegan limoncello mousse

Wat een plaatje hè? De zachtgele limoncello mousse is een prachtig én heerlijk lichtpuntje tijdens de donkere dagen. Wanneer je dit vegan dessert tijdens een diner serveert, maak je gegarandeerd indruk!

Naar het recept
Romige lemon curd-tijmtaart (vegan)

Romige lemoncurd-tijmtaart

When life gives you lemons, bake a cake! Met deze frisse lemoncurd-tijmtaart maak je gegarandeerd een enorme indruk. De combinatie van de romige lemoncurd met de crispy notenbodem wil je gewoon proeven.

Naar het recept
Vegan chocolademousse

Vegan chocolademousse

Loop het water jou ook al in de mond? Deze chocolademousse is niet alleen overheerlijk maar ook gemakkelijk te maken. Binnen tien minuten ben je klaar. Nadat je de mousse hebt gemaakt, laat je het even rusten in de koelkast en genieten maar!

Naar het recept
vegan baklava rolletjes

Vegan baklavarolletjes

Deze Midden-Oosterse lekkernij wordt normaal gesproken gemaakt met veel roomboter en honing. Voor een plantaardige variant vervang je de honing door maple syrup en gebruik je margarine in plaats van roomboter. Net zo lekker!

Naar het recept
bakje met dessert framboos biet

Dessert met rode biet en framboos

Bieten zijn perfect om toetjes mee te maken vanwege hun zoete en aardse smaak. Gepaard met een romige saus zijn ze het lekkerst in nagerechten, vooral als ze nog een beetje zoutig zijn. Het contrast van zout en tijm met de saus van kokosmelk, limoenblad, citroengras en kaneel is geweldig en ook eenvoudig te maken.

Naar het recept

Meer inspiratie voor lekkere dessert recepten?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Vegan kerstmenu: chocolademousse

Vegan chocolademousse

Deze geweldige chocolademousse is helemaal vegan, we gebruiken namelijk aquafaba in dit recept. Garneer de chocolademousse met vers fruit naar keuze en wat chocoladekrullen en je dessert is klaar!

Naar het recept
vegan kersencheesecake van soumia

Vegan kersen-cheesecake van Soumia

Zoals de naam al doet vermoeden zit er van origine (room)kaas in cheesecake. Maar geen zorgen, van deze lekkernij is ook een vegan versie! Deze kersen-cheesecake bites zijn perfect voor de kleine trek, maar ook ideaal als dessert of voor bij de koffie.

Naar het recept
vegan tiramisu

Vegan tiramisu van Healthy Wanderlust

Tiramisu, wij zijn er dol op! En niet alleen bij ons, maar bij velen is de Italiaanse lekkernij geliefd. De letterlijke betekenis van de naam Tiramisu is dan ook: trek mij omhoog. Oftewel: maak mij blij. En dat is nou precies wat dit nagerecht met je doet.

Naar het recept
Citroengranita met muntsiroop

Citroengranita met muntsiroop

De combinatie van citroen en munt is heerlijk fris. Serveer de granita in de schil van de citroen voor een verrassende twist!

Naar het recept
Makkelijke kiwisorbet

Makkelijke kiwisorbet

Krijg jij last-minute eters? Maak gemakkelijk een heerlijk fris dessert met kiwi. Voor een feestelijk effect serveer je de sorbet in kleine glazen en schenk je er wat champagne of cava overheen.

Naar het recept

Kerst Tip

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Foodies favoriet
Limonecello mousse 1

Vegan limoncello mousse

In de wintermaanden komen er altijd veel verschillende nagerechten op tafel. Rond de feestdagen pakken we altijd goed uit met allerlei lekkers. Niet alleen met Kerst een feestje, maar de hele maand december mag het allemaal net wel even wat meer. Why not? In donkere dagen is deze zachtgele limoncello mousse een prachtig én heerlijk lichtpuntje. Absoluut ook in de weken voor en na kerst!

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 1 blik kokosmelk (volvet – uit de koelkast)
  • 2 el limoncello (of citroensap)
  • 1 el fijne kristalsuiker
  • 1 limoen
  • 1 tl kokosolie

Bereiding

  1. Schep de dikke kokosmelk uit het blik, het waterige deel wil je niet gebruiken. Klop de dikke kokosmelk met een handmixer tot room.

  2. Schep de limoncello (of het citroensap) en de kristalsuiker door de kokosroom.

  3. Schep de room in twee glazen en laat 30 minuten opstijven.

  4. Snijd de limoen in schijfjes.

  5. Smelt de kokosolie in de koekenpan en bak de limoenschijfjes voor ongeveer 5 minuten.

  6. Garneer de limoncello mousse met de limoenschijfjes en serveer!

Dit recept is gemaakt door Sanne. Kijk voor meer lekkere vegan recepten op haar website Living the Green Life.

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!