
Het klimaat wordt steeds belangrijker en daarom denken we ook steeds vaker na over plantaardig eten. Maar wat zijn nu eigenlijk de lekkerste vegan desserts? En hoe maak je deze net zo lekker als de “gewone” toetjes? Wij delen onze favoriete recepten met je.
Lees verder na de advertentie
Vegan eten wordt steeds populairder en daarom zul je soms bij het organiseren van een diner ook andere recepten maken dan je gewend bent. Vind je het lastig om een plantaardig nagerecht te maken? Geloof ons, je bent niet de enige. Wij laten je met deze vegan dessertrecepten zien dat klassieke nagerechten ook zonder dierlijke producten bereid kunnen worden. Zo hoef je nooit meer te zoeken naar inspiratie voor een vegan toetje. Piece of cake!

Desserts
Vegan dessert recepten

Vegan limoncello mousse
Wat een plaatje hè? De zachtgele limoncello mousse is een prachtig én heerlijk lichtpuntje tijdens de donkere dagen. Wanneer je dit vegan dessert tijdens een diner serveert, maak je gegarandeerd indruk!

Romige lemoncurd-tijmtaart
When life gives you lemons, bake a cake! Met deze frisse lemoncurd-tijmtaart maak je gegarandeerd een enorme indruk. De combinatie van de romige lemoncurd met de crispy notenbodem wil je gewoon proeven.

Vegan chocolademousse
Loop het water jou ook al in de mond? Deze chocolademousse is niet alleen overheerlijk maar ook gemakkelijk te maken. Binnen tien minuten ben je klaar. Nadat je de mousse hebt gemaakt, laat je het even rusten in de koelkast en genieten maar!

Vegan baklavarolletjes
Deze Midden-Oosterse lekkernij wordt normaal gesproken gemaakt met veel roomboter en honing. Voor een plantaardige variant vervang je de honing door maple syrup en gebruik je margarine in plaats van roomboter. Net zo lekker!

Dessert met rode biet en framboos
Bieten zijn perfect om toetjes mee te maken vanwege hun zoete en aardse smaak. Gepaard met een romige saus zijn ze het lekkerst in nagerechten, vooral als ze nog een beetje zoutig zijn. Het contrast van zout en tijm met de saus van kokosmelk, limoenblad, citroengras en kaneel is geweldig en ook eenvoudig te maken.
Meer inspiratie voor lekkere dessert recepten?

Vegan kersen-cheesecake van Soumia
Zoals de naam al doet vermoeden zit er van origine (room)kaas in cheesecake. Maar geen zorgen, van deze lekkernij is ook een vegan versie! Deze kersen-cheesecake bites zijn perfect voor de kleine trek, maar ook ideaal als dessert of voor bij de koffie.

Vegan tiramisu van Healthy Wanderlust
Tiramisu, wij zijn er dol op! En niet alleen bij ons, maar bij velen is de Italiaanse lekkernij geliefd. De letterlijke betekenis van de naam Tiramisu is dan ook: trek mij omhoog. Oftewel: maak mij blij. En dat is nou precies wat dit nagerecht met je doet.

Citroengranita met muntsiroop
De combinatie van citroen en munt is heerlijk fris. Serveer de granita in de schil van de citroen voor een verrassende twist!

Makkelijke kiwisorbet
Krijg jij last-minute eters? Maak gemakkelijk een heerlijk fris dessert met kiwi. Voor een feestelijk effect serveer je de sorbet in kleine glazen en schenk je er wat champagne of cava overheen.
Kerst Tip

Op tijd besteld = voor kerst geleverd
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Vegan limoncello mousse
In de wintermaanden komen er altijd veel verschillende nagerechten op tafel. Rond de feestdagen pakken we altijd goed uit met allerlei lekkers. Niet alleen met Kerst een feestje, maar de hele maand december mag het allemaal net wel even wat meer. Why not? In donkere dagen is deze zachtgele limoncello mousse een prachtig én heerlijk lichtpuntje. Absoluut ook in de weken voor en na kerst!
Ingrediënten
- 1 blik kokosmelk (volvet – uit de koelkast)
- 2 el limoncello (of citroensap)
- 1 el fijne kristalsuiker
- 1 limoen
- 1 tl kokosolie
Bereiding
Schep de dikke kokosmelk uit het blik, het waterige deel wil je niet gebruiken. Klop de dikke kokosmelk met een handmixer tot room.
Schep de limoncello (of het citroensap) en de kristalsuiker door de kokosroom.
Schep de room in twee glazen en laat 30 minuten opstijven.
Snijd de limoen in schijfjes.
Smelt de kokosolie in de koekenpan en bak de limoenschijfjes voor ongeveer 5 minuten.
Garneer de limoncello mousse met de limoenschijfjes en serveer!
Dit recept is gemaakt door Sanne. Kijk voor meer lekkere vegan recepten op haar website Living the Green Life.
Onze tips

Vegan broodbeleg: 22 ideeën voor een lekkere sandwich

4 heerlijke winterse vegan gerechten

9x de lekkerste veganistische gerechten van foodies

Kerstdiner: 7 gangen vegan

Lekker lokaal met Laura: zo wordt vegan kaas gemaakt

Deze recepten zorgen voor een onvergetelijke start van je kerstdiner

Dit is hoe jij stressvrij je boodschappen doet tijdens de feestdagen (en budgetproof)

Vergeet de standaard toetjes: deze kerstdesserts maak je met matcha

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.




