Maandag

We starten het weekmenu met een #MeatlessMonday in samenwerking met De Vegetariërsbond. Wat denk je van gevulde tomaten? De presentatie voelt misschien wat retro aan maar het is niets voor niets een klassieker. Bijkomend voordeel; de oven doet ook nog eens het meeste werk.

> naar het recept: gevulde tomaten met rijst, olijven en geroosterde ui

koken met olijven: gevulde tomaten met rijst, olijven en geroosterde ui

Nooit meer een weekmenu missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Dinsdag

Dit heerlijke comfortfood maak je met ingrediënten uit je voorraadkast. Grote kans dus dat je alles al in huis hebt en direct aan de slag kunt! Pasta-ovenschotels behoren tot onze favoriete budget recepten want je kunt er ook verschillende leftovers zoals restjes groenten of kaas in verwerken.

> naar het recept: tuna melt pastaschotel

Tuna melt pastaschotel

Woensdag

Hiernaar verlangen wij in de zomer: dampende soepjes met dikke tosti’s. Zo eind oktober mag het eindelijk weer. Maak deze pompoensoep met bijvoorbeeld een heerlijke hartige tosti met blauwe kaas. Het perfecte recept om het weekendmenu mee te breken.

> naar het recept: romige pompoensoep met blauwekaastosti

soep herfst

Donderdag

Weinig is er zo lekker als een gepocheerd ei. Helemaal als je het combineert met een knolselderij-aardappelrösti. Smeuïg en krokant op één bord! Dit is precies wat je wilt na een drukke werkdag.

> naar het recept: knolselderij-aardappelrösti met gepocheerd ei

Knolselderij-aardappelrösti met gepocheerd ei

Vrijdag

De combinatie van gevogelte en vlees gaan wel vaker goed samen, denk maar eens aan chicken waffles met bacon. In dit recept combineren we kip met chorizo, een schot in de roos. Zeker in combinatie met de smaakvolle saffraanpuree.

> naar het recept: kip met chorizo, paprika en saffraanpuree

Kip met chorizo, paprika en saffraanpuree

Zaterdag

Dit recept is van bakplaten-koningin Rukmini Iyer. Ze baseerde het op de klassieke Bengaalse ‘fish fry’. Deze versie is eenvoudiger en stop je in de oven. Al blijven de kruiden hetzelfde.

> naar het recept: gemarineerde zeebaars met chilipeper, limoen en koriander

Gemarineerde zeebaars met chilipeper limoen en koriander

Zondag

Een leuk weekendproject, deze hele gebraden kip. We gebruiken shio koji, oftewel pasta van dubbelgefermenteerde rijst om de kip mee in te wrijven. Deze pasta is een hit in Japan en wij begrijpen wel waarom. Ga jij het ook proberen?

> naar het recept: kojikip met gemberrijst

kojikip

Meer inspiratie voor elke dag: