Maandag

We starten het weekmenu met een #MeatlessMonday in samenwerking met De Vegetariërsbond. Dit keer gaan we aan de bak en maken we pot pie met shiitakes. Voor dit recept gebruiken we een flesje bokbier, een sterk seizoensbier wat goed past bij de herfst (zeker de herfstbok).

> naar het recept: pot pie met shiitakes, salie en bokbier

pot pie met shiitakes, salie en bokbier

Nooit meer een weekmenu missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Dinsdag

Pasta uit de oven, maar dan net even anders. Wij maken een heerlijke pastaschotel met Mexicaanse invloeden. Denk aan smaakmakers als limoen, chilipeper en koriander. Een hoofdgerecht dat je zeker vaker op tafel wilt gaan zetten.

> naar het recept: Mexicaanse pastaschotel met gestoofd rundvlees

Mexicaanse pastaschotel met gestoofd rundvlees

Woensdag

Maak eens hachee met een twist en ga voor een vega versie. Deze variant met spruitjes en pastinaak is minstens net zo lekker als de hachee die je oma maakt. Probeer maar!

> naar het recept: spruitjeshachee met gebakken ei

Spruitjeshachee met gebakken ei weekmenu

Donderdag

Wil jij kleverige kip om je vingers bij af te likken? Dan is dit het recept voor jou! We maken de kip klaar in één pan. Dat scheelt niet alleen afwas maar zorgt er ook voor dat de rijst alle smaken van de kip opneemt.

> naar het recept: sticky hoisin-kip met rijst uit één pan

Sticky hoisin-kip met rijst uit één pan

Vrijdag

Geroosterd heeft bloemkool een extra volle smaak. Dit maakt de groente de perfecte toevoeging in een pittige Indiase curry. Schuif de bloemkoolroosjes hiervoor in de oven terwijl je de rijst kookt en de saus maakt. Zo ben je in een mum van tijd klaar!

> naar het recept: geroosterde bloemkoolcurry met koriander

Geroosterde bloemkoolcurry met koriander

Zaterdag

Wij keken dit gerecht af bij niemand minder dan Yotam Ottolenghi. Volgens hem is de bouillon geïnspireerd op Zuidoost-Aziatische smaken.  Je serveert het met geurige kokosrijst of simpelweg jasmijn- of bruine rijst. Jij kist jouw favoriet!

> naar het recept: garnalen in kokosbouillon met gebakken smaakgevers

Garnalen in kokosbouillon met gebakken smaakgevers

Zondag

Zondag is bij uitstek de dag om de handen uit de mouwen te steken en aan de bak te gaan. Dit weekend zetten wij een tian van wintergroenten op tafel. Dit hoofdgerecht is de perfecte afsluiter van het weekmenu omdat je er zeker indruk mee gaat maken. De mooi gerangschikte groenten zijn een lust voor het oog.

> naar het recept: tian van wintergroenten

tian van wintergroenten

Meer inspiratie voor elke dag: