Maandag

We starten het weekmenu met een #MeatlessMonday in samenwerking met De Vegetariërsbond en zetten een pilav op tafel. Dit is een heerlijk Midden-Oosters rijstgerecht dat we onze eigen twist geven door ‘m met lavas, gesmoorde groenten en rodewijnazijn te maken. De prachtige kleur dankt deze pilav aan het madras-currypoeder.

> naar het recept: pilav met lavas, gesmoorde groenten en rodewijnazijn

vegan kerstdiner Pilav

Nooit meer een weekmenu missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Dinsdag

Hutspot is een klassiek Hollands gerecht. Niet voor niets staat de stamppot bij de meeste Nederlanders in het najaar vaak op tafel. Niet gek, de combinatie van de zoete smaak van de wortel met de hartige smaak van de speklap is onweerstaanbaar.

> naar het recept: hutspot met speklapjes

Hutspot met speklapjes

Woensdag

Dit is een homy Aziatisch comfortfoodgerecht. Doordat de ingrediënten samen gestoomd worden in de rijstkoker is alles rijk aan smaak en smeuïg. De smaakmaker van het gerecht zijn de Surinaamse worstjes. Je hebt deze worst met kip- of varkensvlees. Varkensvlees is vaak favoriet door de rijkheid in smaak.

> naar het recept: wondernasi

Wondernasi

Donderdag

Wist je dat zalm ontzettend goed combineert met een romige topping? Laat MonChou daar nu het perfecte ingrediënt voor zijn. Probeer maar eens uit met dit heerlijke recept! Om je vingers bij af te likken zo lekker.

> naar het recept: zalmfilet met romige mosterd-dilletopping

Zalmfilet met romige mosterd-dilletopping

Vrijdag

Naan wordt vaak gebruikt om de saus van curry’s mee op te dippen maar wist je dat je het brood ook kan gebruiken om te beleggen? Deze combi met pittige kip, doperwten en muntsaus is ontzettend lekker. Probeer maar!

> naar het recept: naanbrood met pittige kip en doperwten

Naanbrood met pittige kip en doperwten

Zaterdag

Heb je vandaag de tijd? Steek dan de handen uit de mouwen en ga zelf pasta maken. Je eigen ravioli’s maken is een waanzinnig leuk weekendproject. Wat denk je van dit heerlijke recept met pompoen en schapenkaas?

> naar het recept: ravioli met pompoen en schapenkaas

Ravioli met pompoen en schapenkaas

Zondag

Zondag is typisch zo’n dag waarop je een pan uren lang op het vuur kan laten staan pruttelen. Dit recept met varkensschouder, dragon en borlottibonen leent zich hier perfect voor. Door het vlees ca. 2,5 uur te laten stoven, wordt het botermals. De perfecte afsluiter van je weekmenu.

> naar het recept: varkensschouder met dragon en borlottibonen

varkensschouder dragon borlotti

Meer inspiratie voor elke dag: