Maandag

We starten het weekmenu met een #MeatlessMonday in samenwerking met De Vegetariërsbond. Deze bonenburger is niet alleen lekker, maar ook nog eens super voedzaam! Bonen zijn namelijk geweldige vleesvervangers omdat ze veel koolhydraten, eiwitten, b-vitamines en mineralen zoals ijzer en calcium bevatten. Ook stikken ze van de vezels, wat weer goed is voor je verzadiging, je darmen en je spijvertering.

> naar het recept: bonenburger

bonenburger

Nooit meer een weekmenu missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Dinsdag

In de winter gaat er niks boven Hollandse pot. Want wat is er nou lekkerder dan een goede stamppot met boerenkool? We serveren de stamp met jus, spekjes en kipballen. Wel zo lekker!

> naar het recept: boerenkoolstamppot met kipballen

Boerenkoolstamppot met kipballen

Woensdag

Pasta cacio e pepe is letterlijk vertaald vanuit het Italiaans pasta met kaas en peper. Klinkt helemaal niet zo spectaculair toch? Maar geloof ons, dat is het zeker! Het is niet voor niets dat dit gerecht al generaties lang meegaat. Je gebruikt een mix van pecorino en parmezaan. Versgemalen zwarte peper (niet te zuinig) erbij en er staat een geweldige pasta op tafel.

> naar het recept: pasta cacio e pepe

snelle Pasta cacio e pepe

Donderdag

Dit gerecht met Boston baked beans met worst kan soms wat zwaar om de maag liggen. Serveer er daarom een lekkere groene salade bij en je maaltijd is mooi in balans. Lekker, vullend én gezond.

> naar het recept: Boston baked beans met worst

Boston baked beans met worst

Vrijdag

Het is weekend en dat vieren we met pannenkoeken. Niet met kaas en spek maar met garnalen. Wat denk je van deze sissende crêpes? Een traditioneel Vietnamees recept om je vingers bij af te likken.

> naar het recept: sissende crêpes met garnalen

Sissende crêpes met garnalen

Zaterdag

Nodig je vrienden en familie maar alvast uit want dit recept is wel voor twaalf personen. Doordat je een hele lamsschouder klaarmaakt is er genoeg voor iedereen. Wees niet bang dat het te veel is, de schaal is leeg voordat je het weet!

> naar het recept: pulled lam tortilla’s

Pulled lam tortilla’s

Zondag

Dit is een fris stoofgerecht met vis, garnalen, kokosmelk en koriander. Traditioneel wordt deze Braziliaanse stoof in een speciale aardewerken pot gemaakt maar in een braadpan lukt het ook. Deze voedzame maaltijd is de perfecte afsluiter van het weekmenu.

> naar het recept: moqueca (Braziliaanse visstoof)

Moqueca (Braziliaanse visstoof)

Meer inspiratie voor elke dag: