Maandag

We starten het weekmenu met een #MeatlessMonday in samenwerking met De Vegetariërsbond. Zijn deze tarte tatins niet prachtig? De truc is om de plakjes spruit dakpansgewijs neer te leggen. Zo krijg je het mooiste effect.

> naar het recept: mini-tarte tatin van spruitjes

Mini-tarte tatin van spruitjes

Nooit meer een weekmenu missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Dinsdag

De feestdagen zijn het uitgelezen moment om te koken met wat exclusievere ingrediënten. Wat denk je bijvoorbeeld van deze rosbief van hert? Heerlijk op smaak door de specerijenkorst. Probeer maar!

> naar het recept: rosbief van hert met specerijenkorst en knolselderijremoulade

Rosbief van hert met specerijenkorst en knolselderijremoulade

Woensdag

Hou je ook zo van mac ‘n’ cheese? Probeer dan eens deze onweerstaanbare variant met Raclette du Valais AOP. Door de kaas geraspt toe te voegen smelt deze helemaal door de saus heen zodat elke hap extra cheesy is!

> naar het recept: mac ’n’ cheese met Raclette du Valais AOP 

Mac ’n’ cheese met Raclette du Valais AOP

Donderdag

Wil je alvast oefenen voor het kerstdiner? Maak dan tijdens het weekmenu vis in zoutkorst. Een spectaculair gerecht dat er niet alleen mooi uit ziet maar ook nog eens lekker smaakt. Vind je het wat lastig? Willem geeft in dit artikel tips & tricks!

> naar het recept: vis in zoutkorst

Vis in zoutkorst

Vrijdag

Heb je vanavond een kerstborrel van bijvoorbeeld het werk? Maak dan deze feestelijke kerstkrans. Deze goedgevulde hartige variant wordt ieders favoriet. Scheuren maar! Tip: Leg in het midden van de krans een schaaltje met een frisse dipsaus van crème fraîche, knoflook en verse kruiden.

> naar het recept: kerstkrans met cranberrycompote, pompoen en kaas

Kerstkrans met groenten

Zaterdag

Al zijn worstenbroodjes in Brabant het hele jaar door geliefd, op kerstavond worden de worstenbroodjes éxtra veel gegeten. Hier is het namelijk dé kersttraditie om na de nachtmis samen worstenbroodjes te eten. Doe jij mee?

> naar het recept: brabants worstenbrood van Houben

Worstenbrood Houben

Zondag

Bij uitstek een mooi gerecht om op te dienen tijdens de kerst: gestoofde eendenbout. Wij genieten er het meeste van met sinaasappel en gebakken aardappeltjes uit de oven met tijm.

> naar het recept: gestoofde eendenbout

gestoofde eendenbout

Meer inspiratie voor elke dag: