Maandag
We starten het weekmenu met een #MeatlessMonday in samenwerking met De Vegetariërsbond. Zijn deze tarte tatins niet prachtig? De truc is om de plakjes spruit dakpansgewijs neer te leggen. Zo krijg je het mooiste effect.
> naar het recept: mini-tarte tatin van spruitjes
Nooit meer een weekmenu missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Dinsdag
De feestdagen zijn het uitgelezen moment om te koken met wat exclusievere ingrediënten. Wat denk je bijvoorbeeld van deze rosbief van hert? Heerlijk op smaak door de specerijenkorst. Probeer maar!
> naar het recept: rosbief van hert met specerijenkorst en knolselderijremoulade
Woensdag
Hou je ook zo van mac ‘n’ cheese? Probeer dan eens deze onweerstaanbare variant met Raclette du Valais AOP. Door de kaas geraspt toe te voegen smelt deze helemaal door de saus heen zodat elke hap extra cheesy is!
> naar het recept: mac ’n’ cheese met Raclette du Valais AOP
Donderdag
Wil je alvast oefenen voor het kerstdiner? Maak dan tijdens het weekmenu vis in zoutkorst. Een spectaculair gerecht dat er niet alleen mooi uit ziet maar ook nog eens lekker smaakt. Vind je het wat lastig? Willem geeft in dit artikel tips & tricks!
> naar het recept: vis in zoutkorst
Vrijdag
Heb je vanavond een kerstborrel van bijvoorbeeld het werk? Maak dan deze feestelijke kerstkrans. Deze goedgevulde hartige variant wordt ieders favoriet. Scheuren maar! Tip: Leg in het midden van de krans een schaaltje met een frisse dipsaus van crème fraîche, knoflook en verse kruiden.
> naar het recept: kerstkrans met cranberrycompote, pompoen en kaas
Zaterdag
Al zijn worstenbroodjes in Brabant het hele jaar door geliefd, op kerstavond worden de worstenbroodjes éxtra veel gegeten. Hier is het namelijk dé kersttraditie om na de nachtmis samen worstenbroodjes te eten. Doe jij mee?
> naar het recept: brabants worstenbrood van Houben
Zondag
Bij uitstek een mooi gerecht om op te dienen tijdens de kerst: gestoofde eendenbout. Wij genieten er het meeste van met sinaasappel en gebakken aardappeltjes uit de oven met tijm.
> naar het recept: gestoofde eendenbout