Maandag

We starten het weekmenu met een #MeatlessMonday in samenwerking met De Vegetariërsbond. Wat denk je van vegaballetjes met zoete aardappels en mierikswortelroom? Een heerlijk winters gerecht om je aan te verwarmen. De mierikswortel geeft net dat beetje pit.

> naar het recept: vegaballetjes met zoete aardappels en mierikswortelroom

Vegaballetjes met zoete aardappels en mierikswortelroom

Nooit meer een weekmenu missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Dinsdag

Waarom bestellen als je het ook zelf kan maken? Deze soba-noodles met garnalen zijn het perfecte voorbeeld van afhaalgerechten die je thuis net zo lekker kan maken. Met dit recept kan het niet mislukken!

> naar het recept: soba-noodles met garnalen 

soba noodles met garnalen

Woensdag

Krijg je al trek? Deze gnocchi-ovenschotel met tomaat, spinazie en mascarpone maak je snel en makkelijk op die dagen dat je nog zoveel andere dingen te doen hebt.

> naar het recept: gnocchi met tomaat, spinazie en mascarpone

Gnocchi met tomaat, spinazie en mascarpone

Donderdag

Vroeger werd waterzooi gemaakt van alle soorten vis die in de Gentse grachten te vinden waren. Door vervuiling van de grachten en omdat kip goedkoper was, werd het gerecht steeds vaker met kip gemaakt. Tegenwoordig is de versie met kip de meest gebruikelijke versie.

> naar het recept: waterzooi

waterzooi weekmenu

Vrijdag

Geef je gebakken rijst een Mexicaanse twist door typische smaakmakers als pepers, koriander en chipotlesaus toe te voegen. Door de groenten in het vet van de chorizo te bakken geef je ze extra smaak.

> naar het recept: Mexicaanse rijst

Mexicaanse rijst

Zaterdag

Een maaltijdsalade kan heus niet alleen maar in de zomer. Ook in de winter kan je genieten van een bord vol groente. Zeker wanneer je het combineert met seizoensfavorieten zoals boerenkool en winterpeen.

> naar het recept: kip-boerenkoolsalade met misodressing en granaatappel

Recepten met miso: kip-boerenkoolsalade

Zondag

Bapao bakken is een klus maar het resultaat is het waard. Door spek in plaats van gehakt te gebruiken, wordt de smaak extra rijk. Als je niet van varkensvlees houdt, kun je natuurlijk ook kippendijen of shiitakes gebruiken. Maak er lekker veel, want bapao’s kun je goed invriezen.

> naar het recept: bapao met spek

Bapao met spek

Meer inspiratie voor elke dag: