Maandag
We starten het weekmenu met een #MeatlessMonday in samenwerking met De Vegetariërsbond. Begin de week goed met een gezonde maaltijd. Deze gesmoorde pastinaken zetten wij graag op tafel als we healthy én lekker willen eten.
> naar het recept: gesmoorde pastinaken met olijven en aardappelpuree
Nooit meer een weekmenu missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Dinsdag
Jambalaya is een rijstgerecht dat is ontstaan als mix van de Creoolse en Cajunse keuken. Het is geïnspireerd op de welbekende paella en wie de ingrediënten bekijkt zal al snel overeenkomsten zien.
> naar het recept: makkelijke jambalaya met garnalen
Woensdag
Breek het weekmenu met een kommetje soep op de woensdag. Wat denk je bijvoorbeeld van deze aardpeersoep? Aardpeer is een vergeten groente in de Nederlandse keuken maar wordt in Scandinavië nog volop gebruikt. Bijvoorbeeld om deze heerlijke soep mee te maken:
> naar het recept: aardpeersoep met dilleroom en zuurdesem-knoflooksoldaatjes
Donderdag
Eindig een gure winterdag vol kleur. Deze bowl is gevarieerd en bied je alle voedingsstoffen die je nodig hebt. Dat is wel zo fijn midden in de winter. Dit kleurrijke gerecht geeft je de oppepper die je nodig hebt.
> naar het recept: kleurrijke buddha bowl
Vrijdag
Er is geen betere manier om het weekend in te luiden dan met een portie loaded fries. Deze Mexicaanse variant wordt op smaak gebracht met avocado, peper en koriander en dat is zo lekker dat je nooit meer anders wilt.
> naar het recept: loaded Mexican fries
Zaterdag
Het hoogtepunt van deze chili is niet de verrukkelijke saus maar de jalapeñoscones. Deze broodjes zijn zo ontzettend lekker dat je ze voortaan overal bij wilt serveren. Je kunt er perfect mee in soepen en sauzen dippen.
> naar het recept: gestoofde runderchili met jalapeñoscones
Zondag
Krijg je dit weekend eters? Met deze zonnevis maak je indruk. Zo’n grote vis in de pan staat niet alleen heel indrukwekkend maar zal ook heel goed smaken. De delicate vis gaat mooi samen met de stevige smaken van de salsa verde.
> naar het recept: zonnevis met aardappel-venkeldauphinoise en salsa verde