Maandag
We starten het weekmenu met een #MeatlessMonday in samenwerking met De Vegetariërsbond. Waar we in de zomer onze flammkuchen graag met geitenkaas, honing en vijgen beleggen, kiezen we in de winter het liefst voor deze versie met pompoen en rode ui.
> naar het recept: flammkuchen met pompoen en rode ui
Iedere week dit weekmenu in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Dinsdag
Geef de traditionele pilav eens een twist door het te maken met bulgur in plaats van rijst. Deze koolhydraatbron is net een tikje voedzamer en minstens net zo lekker. Zeker in combinatie met paprika en mais.
> naar het recept: bulgur-pilav met paprika en mais
Woensdag
Een kommetje soep breekt zo lekker het weekmenu. Wat denk je ervan om een goedgevulde maaltijdsoep op tafel te zetten? Deze variant maak je met linzen en een variatie aan knolgroenten. Het is maar net wat je in de koelkast hebt liggen.
> naar het recept: goedgevulde linzensoep met ham en groenten
Donderdag
Deze pasta is simpel, snel en ook nog eens erg lekker. Wees niet bang dat moeilijke eters de spruitjes niet lusten, door ze te karamelliseren worden ze minder bitter.
> naar het recept: simpele pasta met citroen en gekarameliseerde spruitjes
Vrijdag
Begin het weekend goed met een bord vol comfort food. Dit recept voor gnocchi cacio e pepe heeft het allemaal. Het is een umami-bom, romig en vol van smaak. Door hem met deegkussentjes in plaats van spaghetti te maken, geef je de Italiaanse klassieker een snelle twist.
> naar het recept: gnocchi cacio e pepe
Zaterdag
Heb je vandaag de tijd om lekker lang te kokkerellen? Dan hebben wij een leuk weekendproject voor je. Deze lamsschenkels met witte bonen moeten namelijk bijna vijf uur op het vuur staan. Maar dan heb je ook wat…
> naar het recept: lamsschenkels met witte bonen en parmezaan
Zondag
Tarte tatin is een Franse klassieker van appels en bladerdeeg, maar je kunt hem ook prima maken met een hartige vulling. De bietjes karamelliseer je eerst in de oven, zo worden ze heerlijk zoet en sappig. Ook lekker: laat de salsa verde achterwege en verkruimel vlak voor het serveren wat zachte geitenkaas over de tarte tatin.
> naar het recept: bieten-tarte tatin met salsa verde