Maandag

We starten het weekmenu met een #MeatlessMonday in samenwerking met De Vegetariërsbond. Wat denk je van deze snelle roerbak met noedels? Door kelpnoedels en zeewier te gebruiken maak je de maaltijd erg gezond. Een groot aanbod aan zowel vers als gedroogd zeewier vind je bij een goede biologische supermarkt.

> naar het recept: kelpnoedels met shiitake, zeewier en furikake

Kelpnoedels met shiitake, zeewier en furikake

Elke week het weekmenu in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Dinsdag

Weinig gerechten zijn zo makkelijk te maken als een traybake. Je hoeft alleen maar de ingrediënten op een bakplaat te leggen en de oven doet de rest van het werk. Dat is ideaal op drukke dagen, helemaal als je een gezonde versie maakt. Dit recept met zalm en zoete aardappel lusten wij elke dag wel.

> naar het recept: traybake met zalm, zoete aardappel en sesam 

Traybake met zalm, zoete aardappel en sesam

Woensdag

Een pasta is zo gemaakt. Deze snelle spaghetti staat bijvoorbeeld al in twintig minuten op tafel. Door het gebruik van volkorenpasta en veel groenten, is het ook nog een hartstikke gezond. Neem dit recept dus zeker op in je vaste repertoire.

> naar het recept: volkorenspaghetti met bimi, chili en citroen

weekmenu spaghetti

Donderdag

Een potje boordevol bonen. Snijbonen, sperziebonen, witte bonen, you name it! In deze stamppot zitten ze allemaal. Hollandse pot smaakte nog nooit zo goed.

> naar het recept: bonenstamppotje met pancettakip

stamppot recepten

Vrijdag

Het is weekend en dat betekend dat we iets extra lekkers op tafel zetten. Deze week gaan we voor hotdogs. Maar hoe maak je een broodje hotdog extra lekker en speciaal? Met heerlijk gekaramelliseerde, zoete uien en een stuk pittige Gorgonzola natuurlijk!

> naar het recept: hotdogs met Gorgonzola en gekaramelliseerde uien

Hotdog met Gorgonzola en gekaramelliseerde uien

Zaterdag

Teriyaki is een Japanse kooktechniek waar vlees of vis wordt gegaard in sojasaus. Makreel is een vette vis die zich perfect hiervoor leent. De ananas is wat ons betreft een hele goede toevoeging, dat maakt het geheel wat frisser.

> naar het recept: teriyakimakreel met ananas

Teriyakimakreel met ananas

Zondag

We sluiten het weekmenu af met een heerlijke soep. Maak vooral een flinke pan vol, dan kan je de hele week nog genieten. Als voorgerecht, lunch of even tussendoor. Deze doperwtensoep kan eigenlijk altijd.

> naar het recept: doperwten-cidersoep met pancettakruimels

Doperwten-cidersoep met pancettakruimels

Meer inspiratie voor elke dag: