Maandag
Zoals elke week trappen we het weekmenu af met een #MeatlessMonday recept in samenwerking met De Vegetariërsbond. Dit keer met een fantastisch gerecht: koekjes als avondeten! Door ze te maken van zoete aardappel zijn ze stiekem best voedzaam. Zeker in combinatie met een gezonde bietensalade.
> naar het recept: gekruide zoete-aardappelkoekjes met bietensalade
Elke week het weekmenu in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Dinsdag
Deze snelle spaghetti is zo gemaakt maar dat betekent zeker niet dat deze pasta niet vol van smaak is. Door de spaghetti te garen in de saus, neemt het alle smaken eenvoudig op. Al kan een beetje extra parmezaanse kaas als topping nooit kwaad.
> naar het recept: spaghetti met balletjes uit één pan
Woensdag
Een kommetje soep breekt altijd zo lekker het weekmenu. Deze heerlijke pastinaaksoep willen we je dus zeker niet onthouden. Omdat pastinaak van nature een tikkeltje zoet is, heeft de soep een frisse tegenhanger nodig. Daarom voegen we appel en bieslook toe. Probeer maar!
> naar het recept: pastinaaksoep met appel
Donderdag
Het leuke van dit gerecht is dat je er je tafelgenoten mee kan verrassen. Wanneer je een cottage pie op tafel zet zal niemand verwachten dat er onder de aardappelpuree nog allemaal lekkers zit verscholen. Wanneer je er voor kiest om lams- in plaats van rundergehakt te gebruiken, mag je het officieel alleen geen cottage pie meer noemen. Dan wordt het een Sheperd’s pie.
> naar het recept: cottage pie
Vrijdag
Hoera, het is weekend! Om het te vieren zetten wij graag een extra lekker gerecht op tafel. Wat denk je bijvoorbeeld van deze quesadilla’s met kaas en pulled pork? Knapperig varkensvlees met smeuïge kaas, wat wil je nog meer?
> naar het recept: quesadilla van pulled pork met cheddar
Zaterdag
Krijg je dit weekend eters? Dan is het altijd een goed idee om een recept van Ottolenghi op tafel te zetten! Dit gerecht met garnalen is onze favoriet uit zijn nieuwe kookboek “Test Kitchen Extra lekker” en zal zeker indruk maken! De bouillon heeft namelijk een rijke en complexe smaak die je lang bij zal blijven.
> naar het recept: garnalen in kokosbouillon met gebakken smaakgevers
Zondag
Zelf gyoza’s maken is een ontzettend leuk weekendproject. Meestal worden ze gevuld met een mengsel van varkensgehakt maar dit recept met vegetarische vulling is minstens net zo lekker. Door de tofu te verkruimelen krijg je een soortgelijke structuur als gehakt. Misschien proef je het verschil niet eens!
> naar het recept: vegetarische gyoza