Maandag

Traditiegetrouw starten we het weekmenu af met een #MeatlessMonday recept in samenwerking met De Vegetariërsbond. Deze tofu-beignets zijn om je vingers bij af te likken zo lekker. Al mag je ze ook in de Japanse mayonaise of wakame-salade dopen.

> naar het recept: tofu-beignets in nori-beslag met wakame

Tofu-beignets in nori-beslag met wakame

Elke week het weekmenu in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Dinsdag

Ken jij toad in the hole al? Dit is een typisch Brits gerecht bestaande uit worstjes gebakken in Yorkshire pudding. Vaak wordt het gemaakt om restjes op te maken maar maak je niet druk als je de ingrediënten er speciaal voor in huis moet halen, het is meer dan de moeite waard!

> naar het recept: toad in the hole

Toad in the hole

Woensdag

Aardappels vullen is altijd een goed idee. Je kan natuurlijk kiezen uit je eigen favoriete ingrediënten of gewoon dit recept stap-voor-stap volgen. De combinatie van gerookte forel en cheddar is in ieder geval goud.

> naar het recept: gevulde aardappel met gerookte forel en cheddar

Gevulde aardappel met gerookte forel en cheddar

Donderdag

Wij beginnen vrij standaard met het koken van aardappels, maar geen zorgen, dit gerecht wordt alles behalve saai. De romige aardappelpuree vormt de basis voor de krokant gebakken visburgers en de frisgroene erwtjessalade die we erbij doen knalt van het bord.

> naar het recept: gerookte-schelvisburgers met erwtjessalade

Gerookte-schelvisburgers met erwtjessalade

Vrijdag

Op vrijdag eten we frietjes. En niet zomaar friet maar chili cheese fries. Want iedereen weet dat aardappels nog lekkerder worden van een flinke laag kaas erover. Deze godfather van de loaded fries moet je echt eens proberen. Maak de chili een dag van tevoren, dan smaakt hij nóg lekkerder!

> naar het recept: chili cheese fries

Chili cheese fries franse frietjes

Zaterdag

Een chique diner met maar vijf ingrediënten? Dit gerecht laat zien dat het kan! Met enkel aardappels, eendenborstfilet, spitskool, pruimen en slagroom zetten we een maaltijd op tafel waar je U tegen zegt.

> naar het recept: kool-pruimenstamppot met eend

Kool-pruimenstamppot met eend

Zondag

Zondag is hét moment om de handen uit de mouwen te steken aan de bak te gaan. Als afsluiter van het weekmenu maken we een heerlijke Turkse börek met een Nederlandse twist. We maken het baksel namelijk met de oer-Hollandse groente boerenkool.

> naar het recept: börek met feta en boerenkool 

Börek met feta en boerenkool

Meer inspiratie voor elke dag: