Maandag
Zoals elke week starten we met een #MeatlessMonday in samenwerking met De Vegetariërsbond. Maar omdat het aankomende week (6 t/m 12 maart) de Nationale Week Zonder Vlees en Zuivel is zetten we deze trend met plantaardige recepten de hele week door. We beginnen het weekmenu goed met een kommetje geluk: misosoep.
> naar het recept: groentebouillon met bonen, tofu en miso
Elke week het weekmenu in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Dinsdag
Ben je vanavond pas laat thuis en heb je weinig tijd om in de keuken te staan? Dan is deze bieten-tabouleh echt een uitkomst. Je hebt dit heerlijke gerecht namelijk al binnen tien minuten op tafel staan.
> naar het recept: bieten-tabouleh
Woensdag
Jjigae is een traditionele Koreaanse stoof die bestaat in een heleboel vormen. Deze vegetarische versie is gemaakt met kimchi en tofu en op smaak gebracht met gochujang. Dat zijn typische Koreaanse smaakmakers die je bij de toko koopt.
> naar het recept: jjigae (Koreaanse stoof met kimchi en tofu)
Donderdag
Maak risotto eens wat anders: met parelgerst in plaats van rijst en rokerige chipotlepasta. Het grote voordeel is dat je deze risotto haast niet verkeerd kan bereiden en je niet zo veel hoeft te roeren. Laat de pan gewoon een tijdje op het vuur staan pruttelen en de maaltijd is klaar voordat je het weet.
> naar het recept: kikkererwten-parelgerstrisotto met chipotle
Vrijdag
Het is weekend en dat mag gevierd worden. Met een grote portie friet met flink veel toppings. We daagden vega-fluencer Lenna Omrani uit om haar versie van ons ‘Foodies Vetter dan Ooit‘ coverrecept te maken. Dit heerlijke recept is het resultaat!
> naar het recept: loaded fries met pulled oesterzwammen
Zaterdag
Wie aan Thais eten denkt, denkt vaak gelijk aan Pad thai. Dit is een populair Thais gerecht van drooggebakken rijstnoedels met groentes dat in Thailand op elke straathoek te krijgen is. Gelukkig kan je thuis ook van dit gerecht genieten. Wij raden deze variant met paarse broccolini en pindasaus aan.
> naar het recept: pad thai met paarse broccolini en pindasaus
Zondag
We sluiten het weekmenu af met de ultieme comfort food: mac ‘n’ cheese. Al doet de naam anders vermoeden, kan je deze deze klassieker ook geheel plantaardig maken zonder ham en kaas. Bekijk het recept maar eens!
> naar het recept: vegan mac & cheese
Foodies Vega special
Wil je meer inspiratie voor vegetarische gerechten? Bestel dan direct de Foodies Vega special! In deze unieke uitgave halen we alles uit de kast om jou op verschillende manieren te inspireren om elke dag wat lekkers op tafel te zetten. Denk bijvoorbeeld aan een makkelijk instapklaar weekmenu met allemaal vegetarische favorieten, geven we vega-recepten uit één pan of binnen 30 minuten én laten we zien welke plantaardige zuivel er allemaal is en onderzoeken we hoe gezond dit is. Ook komen de leukste vega bloggers aan het woord en tippen we de fijnste plantaardige restaurants.
Bestel deze speciale uitgave tot en met 12 maart met gratis verzending!