Maandag
Deze dahl is de perfecte #MeatlessMonday (in samenwerking met De Vegetariërsbond) voor dit weekmenu. De smaken van de dahl zijn namelijk onweerstaanbaar lekker, al is de komijn-naan wat ons betreft de grote ster van dit recept. We konden er maar niet van afblijven…
> naar het recept: dahl met tomaat, yoghurt en komijn-naan
Elke week het weekmenu in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Dinsdag
Polenta wordt in Nederland maar weinig gebruikt. Zonde, wat het is een voedzaam alternatief voor aardappels of rijst. Het grote voordeel is dat je het maar kort hoeft te koken. Zo is dit heerlijke gerecht met garnalen al binnen een halfuurtje klaar.
> naar het recept: polenta met spicy knoflookgarnalen in cherrytomatensaus
Woensdag
Niet alleen ballen in de curry maar ook curry door de ballen. Hierdoor worden de gehaktballen super smaakvol en een klein beetje spicy. Lekker in combinatie met sesam-gembernoedels.
> naar het recept: Thaise rode-currygehaktballen
Donderdag
Wil je snel een gezond gerecht op tafel zetten? Dan is dit recept wat voor jou. Het enige wat je hoeft te doen is de groente en het vlees te grillen. Vergeet alleen niet om de kip eerst te marineren, dan krijgt-ie smaak!
> naar het recept: kipfilet met gegrilde prei en paprika
Vrijdag
Taart als avondeten? Jazeker! Met een hartige plaattaart kan dat. Dit recept met aardappel en pesto zetten wij het liefst elke dag wel op tafel. Om zo te eten of te serveren met een kommetje soep.
> naar het recept: aardappelplaattaart met pesto
Zaterdag
Deze paprika-venkelsoep wil je toevoegen aan je soeprepertoire. Extra lekker als je hem bestrooit met wat knapperige knoflookcroutons.
> naar het recept: paprika-venkelsoep
Zondag
Bieten en feta zijn een gouden combinatie. De aardse en ietwat zoete smaak van de bietjes gaat namelijk goed samen met het ziltige van de kaas. Dat proef je in deze couscous al bij de eerste hap.
> naar het recept: couscous met bietjes en geitenkaas