Maandag

We starten het weekmenu met een #MeatlessMonday in samenwerking met De Vegetariërsbond en zetten gegrilde knolraap op het menu. Knolraap heeft een frisscherpe, radijsachtige smaak, maar als je hem grilt wordt-ie lekker zoet.”

> naar het recept: gegrilde knolraap met mosterdmarinade en notencrunch

Gegrilde knolraap met mosterdmarinade en notencrunch

Elke week het weekmenu in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Dinsdag

Naan gebruik je meestal om mee in je curry te dippen maar wist je dat je het brood ook heel goed kan beleggen? Met lamsgehakt, tomaat, yoghurtsaus en chutney bijvoorbeeld. Reken maar op een smaaksensatie!

> naar het recept: naan met lam

naanwich met lam

Woensdag

De meeste mensen hebben wel een recept voor pompoensoep in hun standaard kook-repertoire. Wil jij wel een keertje variëren? Probeer dan deze heerlijke Thaise variant met zalm. Je maakt het heerlijk kruidig door een lepeltje currypasta toe te voegen.

> naar het recept: Thaise pompoensoep met zalm

Thaise pompoensoep met zalm

Donderdag

Wat krijg je als je twee klassiekers uit de Franse en Italiaanse keuken combineert? Dit heerlijke recept voor ratatouille-lasagne! Het is echt een redactiefavoriet want de meeste ingrediënten heb je hoogstwaarschijnlijk al in huis.

> naar het recept: ratatouille-lasagne 

Ratatouille-lasagne

Vrijdag

Kung pao is een pittig wokgerecht met groenten en pinda’s. Meestal wordt het met kip gemaakt maar stiekem vinden wij dit recept met garnalen veel lekkerder. Hiermee luid je het weekend goed in!

> naar het recept: kung pao garnalen

Kung pao garnalen

Zaterdag

Weekenden zijn er om gerechten uren te laten sudderen. Wat denk je bijvoorbeeld van deze casserole met kip en aardappel? Het grote voordeel is dat de oven het meeste werk doet.

> naar het recept: eenvoudige casserole met kip en aardappel

Eenvoudige casserole van kip en aardappel

Zondag

Bij risotto denk je misschien al gauw aan paddenstoelen of zeevruchten maar wist je dat je de Italiaanse klassieker ook heel goed met peulvruchten kunt maken? Bijvoorbeeld met erwten en peultjes, die zijn lekker zoet en dat brengt het gerecht mooi in balans.

> naar het recept: risotto met peulvruchten en krokant broodkruim

Risotto met peulvruchten en krokant broodkruim

Meer inspiratie voor elke dag: