Maandag

We starten het weekmenu met een #MeatlessMonday in samenwerking met De Vegetariërsbond. “Niet de eerste jackfruit-taco’s, maar wel de lekkerste die ik ooit maakte”, aldus onze chef Willem.

> naar het recept: taco’s met chipotle-jackfruit

Taco’s met chipotle-jackfruit

Elke week het weekmenu in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Dinsdag

Hoe maak je aardappels nog lekkerder? Door ze krokant te bakken in de pan. In combinatie met witvis en spinazie krijg je een gerecht om je vingers bij af te likken.

> naar het recept: gebakken aardappels met kabeljauw en hollandaisesaus

Gebakken aardappels met kabeljauw en hollandaisesaus

Woensdag

Pasta pesto is altijd goed. Zeker wanneer je andere smaakmakers gebruikt dan je gewend bent. Vervang de Parmezaanse kaas bijvoorbeeld eens door feta. Het resultaat is een verrassende saus die iedereen lust.

> naar het recept: rigatoni met amandelfetapesto

Rigatoni met amandelfetapesto

Donderdag

Een typisch recept om op terug te kunnen vallen. De miso voegt echt smaak toe aan het kipgehakt en deze kleine gehaktballetjes zijn fantastisch om zo te bakken of om gespiesd, een beetje platgedrukt op een bakplaat te bakken. Serveer ze – in plaats van in bouillon – ook eens met rijst, groene groenten en gepickelde gember.

> naar het recept: kipgehaktballetjes met miso in bouillon

Kipgehaktballetjes met miso in bouillon

Vrijdag

Een gezonde salade is altijd een goed idee. Deze Aziatisch geïnspireerde maaltijdsalade ziet er niet alleen mooi en kleurrijk uit maar is ook nog eens erg lekker. Dat komt door de dressing met limoen, kokosmelk en sojasaus. Dat brengt het geheel mooi samen.

> naar het  recept: salade met gestoomde sojakip en mango

Salade met gestoomde sojakip en mango

Zaterdag

Wil je vanavond Italiaans eten maar wel een keer wat anders op tafel zetten dan pasta? Probeer dan deze Toscaanse ovenschotel met kip en bloemkool-aardappelpuree.  Ideaal om te serveren wanneer je eters hebt want je kan dit gerecht gemakkelijk van tevoren maken en op de avond zelf even in de oven schuiven.

> naar het recept: Toscaanse kip met bloemkool-aardappelpuree

Toscaanse kip met bloemkool-aardappel- puree

Zondag

Deze Indiase schotel bestaat uit laagjes geurige jasmijnrijst en heerlijk gemarineerd lamsvlees. Het geheel maak je af met knapperige naan en spicy raita.

> naar het recept: lamsbiryani met spicy raita

Lamsbiryani met spicy raita

Meer inspiratie voor elke dag: