
Of je nu van een zoet of hartig, luxe of makkelijk ontbijt houdt; deze ontbijt recepten wil je maken. Start je dag goed met een van deze lekkere ontbijtjes!
Lees verder na de advertentie
Ontbijt
Of het nu een luie zondag of drukke dinsdag is, je moet elke ochtend wat op tafel zetten. In het weekend heb je misschien wel zin in luxe ontbijt recepten, en doordeweeks is een makkelijk ontbijt vaak de beste optie.
De ene dag ga je het liefst voor een hartig ontbijt met ei en de andere dag wellicht weer wat zoets met fruit. Deze ontbijt recepten en ideeën geven je in elk geval een goede reden om je bed uit te komen.
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Ontbijt recepten
Op zoek naar een lekker ontbijt? Deze ontbijt recepten zijn elke ochtend een succes:

Eggs benedict
Het is een echte hotelklassieker maar thuis minstens net zo lekker te maken. De truc zit ‘m in het eieren pocheren en de zelfgemaakte hollandaisesaus.

Gevulde tijgerbollen met ei
Doe eens een keer gek en eet je eitje niet op je broodje maar in je broodje. Dit gerecht voor gevulde tijgerbollen wil je straks iedere weekend weer.

Tosti met kaas en chilijam
Kaas is baas! Op deze tosti zit hij daarom aan de binnen én buitenkant.

Fluffy pindakaaspancakes met kokos en banaan
Dat gezond en lekker heel goed samen gaan, bewijst dit ontbijt recept wel. Deze pindakaas pancakes willen wij elke dag!

English breakfast
Een luxe ontbijt is het misschien niet, maar wel uitgebreid. Een English breakfast bevat alles wat je nodig hebt voor een goede start van de dag.

Appeltaart-chiapudding
Door chiazaad in vloeistof te willen, krijgt het een puddingachtige structuur. Dat vult verrassend goed en geeft je een gezonde start van de dag.

Dé ultieme katertosti met kip, camembert en cranberrychutney
Heb je gisteren te diep in het glaasje gekeken? Dan is dit de tosti van je dromen.

Bagels
Bagels met knoflook, bagels met kaneel en rozijnen, bagels met chocolade en nog heel veel meer. Met dit basisrecept maak je de ronde broodjes met een gat erin naar eigen smaak.

Bagel met hazelnoot-chocopasta, aardbei, banaan en kiwi
Heb je het basisrecept onder de knie? Beleg de bagel dan eens met zoet fruit en chocoladepasta. Een heerlijke combinatie!

American pancakes met bessensiroop en spek
Serveer je pannenkoeken met een flinke dot mascarpone, rood fruit en natuurlijk uitgebakken spek voor dat verslavend lekkere zoute randje.

Omelet met bospaddenstoelen en kruiden
Een omelet is een geweldig hartig ontbijt. Lekker met paddenstoelen, kruiden, tomaatjes of andere smaakmakers.

Ontbijttaartjes met granolabodem, kwark en fruit
Taart als ontbijt? Met dit recept kan het elke dag feest zijn.
Tip!

Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Ons favoriete ontbijt recept:

Eggs benedict
Het is een echte hotelklassieker maar thuis minstens net zo lekker te maken. De truc zit ‘m in het eieren pocheren en de zelfgemaakte hollandaisesaus.
Ingrediënten
Hollandaisesaus
Bereiding
Begin met de hollandaise. Verwarm de boter in een steelpannetje op laag vuur tot hij smelt en neem de pan dan van het vuur (je hoeft hem alleen maar te smelten, laat hem niet heet worden).
Doe de eidooiers met het citroensap in een blender met een krachtige motor. Mix op hoge snelheid tot de eidooiers dikker en bleker worden.
Blijf mixen op hoge snelheid terwijl je de gesmolten boter eerst druppelsgewijs en dan in een dun straaltje toevoegt. Als je alle boter hebt toegevoegd, heb je een dikke, romige hollandaisesaus. Vind je hem te dik, mix er dan beetje bij beetje nog wat citroensap door tot de saus naar wens is. Breng hem op smaak met cayennepeper, zout en peper. Houd hem warm.
Breng voor de gepocheerde eieren een middelgrote pan met water aan de kook op matig vuur en draai het vuur laag. Voeg een scheutje azijn toe. Breek één ei boven een kopje. Draai met een lepel rondjes in het kokende water, zodat je een draaikolkje krijgt. Laat het ei voorzichtig in het draaikolkje glijden, dan zie je hoe het eiwit zich vanzelf rond de dooier wikkelt. Pocheer het ei 3 minuten in het kokende water zonder eraan te komen, tot het eiwit is gestold maar de dooier vanbinnen nog vloeibaar is. Schep het ei met een schuimspaan uit de pan en laat het uitlekken op keukenpapier. Pocheer zo de andere eieren om de beurt.
Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan op matig vuur tot hij heel heet is. Bak de plakjes ham aan beide kanten 2 minuten tot ze mooi bruin worden.
Leg de onderkanten van de ontbijtbroodjes op borden. Beleg elk broodje met een plakje ham en een gepocheerd ei. Schenk er zo veel hollandaise over als je wilt. Strooi er cayennepeper (als je wilt), bieslook en peper naar smaak over. Yum!
Onze tips

Eggs benedict maken: 3x recepten

10x lekkere lunch gerechten met avocado

Scrambled eggs maken: zo doe je dat

3x zoete ontbijtjes met (chocolade)pasta

Foodies testen: deze producten raden wij aan

9x de lekkerste gourmet recepten

Gourmettips voor een gezellige avond

Gourmet bijgerechten: deze recepten zijn altijd een succes

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.




