Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Millefeuille met chocolade en hazelnoten

Dit zijn de ultieme chocolade desserts voor kerst

In veel gevallen kunnen je gasten na de gevulde kalkoen met cranberrysaus al geen pap meer zeggen. Maar zodra je verklapt welk toetje je op tafel zet, houdt iedereen een gaatje over. Nu alleen nog even kiezen uit deze heerlijke chocolade desserts voor kerst!

Lees verder na de advertentie

Chocolade dessert kerst

Wil je het kerstdiner dit jaar écht goed afsluiten? Dan mag een prachtig kerstdessert natuurlijk niet ontbreken. Of je nu gaat voor een combinatie met ijs, noten of fruit: met deze recepten voor de ultieme chocolade desserts voor kerst wordt het hoe dan ook een spetterende afsluiter!

De ultieme chocolade kerstdessert recepten:

Zoete afsluiter: millefeuille met chocolade en hazelnoten

Millefeuille met chocolade en hazelnoten

Deze millefeuille is een echte eyecatcher die je gemakkelijk kunt voorbereiden. Maak de ganache en de bladerdeegcirkels 1-2 dagen van tevoren. Zo zet je de millefeuille op de dag zelf in 10 minuten op tafel.

Naar het recept
Chocolade-karamellavacakeje met vanille-ijs

Chocolade-karamellavacakeje met vanille-ijs

Er is niets beter dan dat de chocolade begint te stromen bij het opensnijden van een lavacakeje. Of het makkelijk is? Zeker! Probeer het zelf tijdens het maken van dit overheerlijke dessert.

Naar het recept
Cover voor

Chocolade-tahinpudding met gezouten room

Geniet van de ultieme luxe met deze chocolade-tahinpudding, perfect in balans door de zijdezachte textuur van de tahin en de verrukkelijke smaak van gezouten room. Een decadent dessert dat zowel verrassend als heerlijk feestelijk is, en de ideale afsluiting van je kerstdiner.

Naar het recept
Cover voor

Chocoladefudgetaart met chocolademousse en hazelnootcrunch

Laag op laag van smeuïge fudge, luchtige mousse en romige botercrème, met een krokantje van hazelnoot en een fantastische chocoladedrip als topping. Een showstopper die niet alleen fantastisch smaakt, maar ook op tafel zorgt voor dat echte wow-effect.

Naar het recept

Nog meer kerstinspiratie ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
yoghurtcake

Yoghurtcake met ganache en cacao

Yoghurtcake; dat klinkt gezond hè? Is ‘ie niet. Maar wat maakt het uit, het is Kerst. Vrede op aarde én een tevreden buikje. Maak de taart af met een flinke laag cacaopoeder en grof zeezout.

Naar het recept
Chocolademousse met krokante chocoladeschotsen

Chocolademousse met krokante chocoladeschotsen

Door de mousse in verschillende glaasjes te serveren, krijg je een speels geheel. Een perfecte afsluiter van het diner!

Naar het recept
10x de mooiste kerst desserts

Kiwibombes

Dit is wel een favorietje van de redactie hoor: dat donkere van de pure chocolade steekt zo lekker af bij het groene van de kiwi. Geloof je het als ik je vertel dat het maken van deze fantastische bombes je maar 30 minuten kost? Wat houdt je nog tegen?

Naar het recept
chocolade-amarettomousse

Chocolade-amarettomousse

De combinatie van chocolade en bitterkoekjes, do we need to say more? Wanneer je dit fantastische recept eenmaal geproefd hebt, wil je niets anders meer. Probeer zelf maar!

Naar het recept
Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip
Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip

Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.

recept Malteser-chocoladecheesecake

Malteser-chocoladecheesecake

Misschien verstandig om je gasten bij het voorgerecht al te vertellen wat het toetje is, want machtig is een understatement als je het over deze kersttaart hebt. Maar lekker, dat is ‘ie absoluut! De combinatie van de gemberkoekjes met de bananen, de chocolade en de karamel is hemels.

Naar het recept
chocolademousse wereld chocolade dag

Chocolademousse met custard

Natuurlijk mag een good old chocolademousse in dit rijtje niet ontbreken. Maar naast dat is deze mousse alles behalve standaard: de espresso en de custard maken ‘m romiger en smaakvoller dan iedere andere chocolademousse.

Naar het recept
Chocoladetaart met pindakaramel

Snickerstaart – chocoladetaart met karamel en pinda

Hadden we je al bij Malteser? Voor iedereen die in een chocolade-partybox altijd voor het grootste chocolaatje in het rode wikkeltje gaat, is deze karamel-crunchy-ijstaart.

Naar het recept
eetbare kerstcadeautjes: truffels

Chocoladetruffels

Geen zin in een compleet chocolade kerst dessert? Maak deze chocoladetruffels voor bij de koffie. Makkelijk van tevoren te maken en in de koelkast te bewaren, dus geen stress op de kerstdag zelf.

Naar het recept
Foodies favoriete chocolade kerstdessert
Cover voor Chocolade-tahinpudding met gezouten room

Chocolade-tahinpudding met gezouten room

Romig, intens en nét even anders: deze chocolade-tahinpudding is comfortfood op z’n best. De combinatie van pure chocolade en de nootachtige smaak van tahin zorgt voor een diepe smaak, terwijl de gezouten room er een heerlijk contrast aan geeft. Een makkelijk toetje, maar heerlijk verwenmoment!

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 2 eidooiers
  • 4 el fijne kristalsuiker
  • 2 el maizena
  • 2 el cacao
  • 450 ml plantaardige melk
  • 50 g melkchocolade (fijngehakt)
  • 50 g pure chocolade (fijngehakt)
  • 70 g tahin (sesampasta)
  • zout
  • 150 ml slagroom
  • 1 sesamreep (bijv. van het merk Zonnatura, optioneel)

Bereiding

  1. Klop de eidooiers, de suiker, de maizena, het cacaopoeder en 200 ml melk in een kom egaal. Verwarm de rest van de melk in een steelpan tot het stoomt. Schenk het langzaam in een dun straaltje al kloppend bij het eimengsel. De melk mag niet te heet zijn, dan stollen de eieren.

  2. Schenk alles terug in de pan, zet op laag vuur en laat al roerend 3-5 minuten indikken. Neem de pan van het vuur en roer de fijngehakte chocolades erdoorheen tot ze gesmolten zijn. Roer de tahin en een snufje zout erdoorheen. Verdeel de custard over glazen en zet in de koelkast.

  3. Klop de slagroom met een snuf zout tot zachte pieken. Serveer de pudding met een toefje gezouten room en wat verkruimelde sesamreep.

Receptuur: Ajda Mehmet Fotografie: Willem van Santen Styling: Susi Gastro Studio

Onze tips

Profielfoto van

Julie van den Berg

Altijd in voor een feestje – vooral als er eten én wijn is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Houdt van het organiseren van etentjes voor familie en vrienden. Haat koriander.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!