Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Bakken met kerst: speculaascakerol met Baileysroom

Bakken met kerst: zo wit als sneeuwvlokken

Advertentie

Wat het weer ook doet dit jaar, met deze feestelijke zoete traktaties beleef je gegarandeerd een witte kerst. We gaan bakken met kerst met deze heerlijke recepten!

Bestel hier Het Grote Kerstnummer van Foodies

Bakken met kerst

De feestdagen staan in het teken van warmte, gezelligheid en eten. Niets is leuker dan met vrienden of familie de keuken induiken en de lekkerste gerechten op tafel zetten. Het Grote Kerstnummer van Foodies staat natuurlijk boordevol inspiratie, maar ook online delen we de beste recepten voor kerst. Niet alleen hartige gerechten, juist ook de lekkerste zoete baksels. Ideaal als dessert om het kerstdiner mee af te sluiten, of gewoon voor bij de koffie. Kortom; we gaan bakken met kerst!

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Witte kerst

Met deze vier recepten is het helemaal niet erg dat het niet sneeuwt tijdens de feestdagen. We bakken met kerst gewoon zelf de mooiste creaties die zo wit als sneeuwvlokken zijn. De recepten zijn net even anders dan je gewend bent van de klassiekers. Wat dacht je bijvoorbeeld van slagroomsoesjes met kokos, of chocoladetruffels met Baileys?

Witte-chocoladeblondies met cranberry’s en cheesecakeswirl

Hier hoeven we weinig over te vertellen. Je kent vast brownies, gemaakt van chocolade. Onweerstaanbaar lekker natuurlijk. Blondies zijn gemaakt van witte chocolade en misschien wel net zo lekker. Zeker als je dit recept maakt, de cranberry’s en cheesecakeswirl maken het bijzonder. Heerlijk voor bij de koffie tijdens de feestdagen, al snappen we het volledig als je de blondies niet wilt delen. Ga jij ze bakken met kerst?

> naar het recept: witte-chocoladeblondies met cranberry’s en cheesecakeswirl

Witte-chocoladeblondies met cranberry’s en cheesecakeswirl

Speculaascakerol met Baileysroom

Nog nooit kregen we zoveel reacties op één recept uit ons magazine. Dit recept is favoriet onder onze lezers om te bakken met kerst. Daarnaast kregen we ook veelvuldig de vraag waarom er géén Baileys zit in de Baileysroom. Een goede vraag natuurlijk. Het antwoord is simpel: door de overige ingrediënten krijgt de room een lichte Baileyssmaak. Zo is deze cakerol geschikt voor iedereen én alle leeftijden. Liever toch een scheutje Baileys? Geen probleem, voeg dit toe aan de room voor je deze opklopt.

> naar het recept: speculaascakerol met Baileysroom

Bakken met kerst: speculaascakerol met Baileysroom

Meringue-slagroomtruffels met Baileys en witte chocolade

In tegenstelling tot de speculaascakerol zit er in dit recept wel Baileys. Wil je het recept toegankelijk houden voor iedereen? Dan laat je de Baileys gewoon achterwege.

> naar het recept: meringue-slagroomtruffels met Baileys en witte chocolade

Bakken met kerst: meringue-slagroomtruffels met Baileys en witte chocolade

Nog meer bakken met kerst:

Kokossoesjes voor kerst

Dit is misschien wel onze favoriet om te bakken met kerst: kokossoesjes. Je maakt eigenlijk gewoon klassieke slagroomsoesjes, maar dan nét wat lekkerder. Je voegt namelijk kokosmelk en vanillepasta toe aan de vulling. De glazuur maak je van onder andere poedersuiker, melk en kokossnippers. Dit maakt dat deze soesjes niet alleen heerlijk smaken, maar er ook nog eens leuk uitzien op tafel!

> naar het recept: kokossoesjes

Kokossoesjes

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!