Advertentie
Bestel hier Het Grote Kerstnummer van Foodies
Bakken met kerst
De feestdagen staan in het teken van warmte, gezelligheid en eten. Niets is leuker dan met vrienden of familie de keuken induiken en de lekkerste gerechten op tafel zetten. Het Grote Kerstnummer van Foodies staat natuurlijk boordevol inspiratie, maar ook online delen we de beste recepten voor kerst. Niet alleen hartige gerechten, juist ook de lekkerste zoete baksels. Ideaal als dessert om het kerstdiner mee af te sluiten, of gewoon voor bij de koffie. Kortom; we gaan bakken met kerst!
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Witte kerst
Met deze vier recepten is het helemaal niet erg dat het niet sneeuwt tijdens de feestdagen. We bakken met kerst gewoon zelf de mooiste creaties die zo wit als sneeuwvlokken zijn. De recepten zijn net even anders dan je gewend bent van de klassiekers. Wat dacht je bijvoorbeeld van slagroomsoesjes met kokos, of chocoladetruffels met Baileys?
Witte-chocoladeblondies met cranberry’s en cheesecakeswirl
Hier hoeven we weinig over te vertellen. Je kent vast brownies, gemaakt van chocolade. Onweerstaanbaar lekker natuurlijk. Blondies zijn gemaakt van witte chocolade en misschien wel net zo lekker. Zeker als je dit recept maakt, de cranberry’s en cheesecakeswirl maken het bijzonder. Heerlijk voor bij de koffie tijdens de feestdagen, al snappen we het volledig als je de blondies niet wilt delen. Ga jij ze bakken met kerst?
> naar het recept: witte-chocoladeblondies met cranberry’s en cheesecakeswirl
Speculaascakerol met Baileysroom
Nog nooit kregen we zoveel reacties op één recept uit ons magazine. Dit recept is favoriet onder onze lezers om te bakken met kerst. Daarnaast kregen we ook veelvuldig de vraag waarom er géén Baileys zit in de Baileysroom. Een goede vraag natuurlijk. Het antwoord is simpel: door de overige ingrediënten krijgt de room een lichte Baileyssmaak. Zo is deze cakerol geschikt voor iedereen én alle leeftijden. Liever toch een scheutje Baileys? Geen probleem, voeg dit toe aan de room voor je deze opklopt.
> naar het recept: speculaascakerol met Baileysroom
Meringue-slagroomtruffels met Baileys en witte chocolade
In tegenstelling tot de speculaascakerol zit er in dit recept wel Baileys. Wil je het recept toegankelijk houden voor iedereen? Dan laat je de Baileys gewoon achterwege.
> naar het recept: meringue-slagroomtruffels met Baileys en witte chocolade
Nog meer bakken met kerst:
Kokossoesjes voor kerst
Dit is misschien wel onze favoriet om te bakken met kerst: kokossoesjes. Je maakt eigenlijk gewoon klassieke slagroomsoesjes, maar dan nét wat lekkerder. Je voegt namelijk kokosmelk en vanillepasta toe aan de vulling. De glazuur maak je van onder andere poedersuiker, melk en kokossnippers. Dit maakt dat deze soesjes niet alleen heerlijk smaken, maar er ook nog eens leuk uitzien op tafel!
> naar het recept: kokossoesjes
Lees ook:
Amerikaanse maten tijdens het bakken: van cups naar grammen
6x bakken met limoncello
7x bakken met honing
Onze tips
Halloweenhapjes: 5x griezelig genieten
Griezelige recepten voor Halloween
De beste recepten met artisjok
Knolselderij recepten: 7x koken met deze veelzijdige groente
Dit zijn de lekkerste recepten met spinazie
9x heerlijke prei recepten
7x de lekkerste recepten met wortel
9x de beste recepten met courgette
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.