
Smeersels en dips voor bij de borrel
Lees verder na de advertentie
Ben jij van plan om te gaan borrelen? Maak het feestje compleet met deze gruwelijk lekkere borrel dips en smeersels. Welke ga jij proberen?
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Hummus-pesto
Wij eten het liefst iedere dag hummus, maar af en toe variëren is wel zo fijn en leuk. Deze hummus-pesto kun je goed gebruiken als dip bij borrelhapjes, maar op een cracker of op brood tijdens de lunch is hij ook zeker een aanrader.

Rode bieten hummus
De klassieke hummus van kikkererwten kent iedereen onderhand wel. Wil jij ook eens wat anders proberen? Maak dan deze rodebietenhummus. Niet alleen lekker van smaak maar ook prachtig van kleur door de rode bieten. Daar maak je bij de borrel gegarandeerd indruk mee!

Pompoendip met mango en curry
Een feestje met vrienden of gewoon zin om uitgebreid te aperitieven met het gezin? Deze groentedip van pompoen doet het altijd goed. Maak hem extra pittig door wat meer chilipeper toe te voegen. Geen pompoen? Met zoete aardappel lukt het ook.

Gegrilde-chilisalsa
Stiekem vinden wij deze chilidip het allerlekkerste op nachochips. Dat is dé perfecte combi van spicy en crunchy. Serveer er dus zeker nacho’s bij. Want dit is de beste pittige dip voor chips als het aan ons ligt!

Fasole batuta – bonendip met gekaramelliseerde ui
Romige bonenpuree met scherpe knoflook en zoete uien – deze traditionele Roemeense dip wil je niet missen op je borreltafel. Serveer er wat crackers of chipjes bij en dippen maar!

Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.

Doperwtentapenade
Geen olijven of zongedroogde tomaat maar doperwten in je tapenade. Dat is weer eens wat anders!

Zelf mayonaise maken
Wist je dat mayonaise vrij gemakkelijk zelf te maken is? Met een beetje oefening maak je deze populaire saus in een handomdraai. En het beste? Door ‘m zelf te maken kan je hem helemaal op je eigen smaak aanpassen. Voeg er bijvoorbeeld een scheutje truffelolie aan toe voor een heerlijke truffelmayonaise. Of wat dacht je van wat citroen voor een frisse smaak? Een chili-mayo dip doet het ook altijd goed.

Platbrood met muhammara
De Midden-Oosterse dip muhammara wordt steeds populairder. En dat is niet gek want de smaak is superlekker. Je maakt ‘m met geroosterde paprika’s en walnoten. Wat granaatappel aan het mengsel toevoegen is ook erg lekker!

Bierpretzels met grof zout en camembertdip
Het recept voor een dip en snack in één. Als je dacht dat een camembertdip nog niet fantastisch genoeg was, dan heb jij ‘m nog nooit met bierpretzels geprobeerd. Verslavend lekker!
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Lees ook:

Hummus-pesto
Wij eten het liefste iedere dag hummus, maar af en toe variëren is wel zo fijn en leuk. Deze hummus-pesto kun je goed gebruiken als dip bij borrelhapjes, maar op een cracker of op brood tijdens de lunch is hij ook zeker een aanrader.
Ingrediënten
Bereiding
Meng de basilicum, knoflook en olijfolie in de blender tot een pesto. Schep twee eetlepels pesto uit de blender voor de garnering later.
Giet de kikkererwten af en spoel onder koud water.
Voeg de kikkererwten, edelgistvlokken, het zout en water toe aan de pesto in de blender en meng tot een smeuïge hummus.
Dit recept is gemaakt door Sanne. Kijk voor meer lekkere vegan recepten op haar website Living the Green Life.
Onze tips

Dit zijn de lekkerste wijnen voor kerst

Sunday roast: 7x braadstukken uit de oven

5x bakken met amandelspijs

Taarten met speculaas: 5x de lekkerste recepten

Wat eten we met Sinterklaas? 5x recepten voor pakjesavond

Sinterklaas toetje: dit zijn de lekkerste recepten

Sinterklaas snacks: 11x de lekkerste hapjes

Van romig tot pittig: heerlijke recepten voor zoete aardappelsoep

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.



