Foodies 03/2025: Airfryer
Crispy comfort
Airfryer cover
Chinesekoolloempias met pinda-chilisaus

Lichtzoet & super veelzijdig: recepten met Chinese kool

Profielfoto van JulieJulie van den Berg

Chinese kool wordt vooral veel gebruikt in Aziatische gerechten, maar je kunt er zo veel meer mee! Wij vertellen je alles over deze veelzijdige groente en delen de  beste recepten met Chinese kool.

Lees verder na de advertentie

Chinese kool

Sappig, met een milde en lichtzoete smaak, dat is hoe we de Chinese kool in het kort kunnen omschrijven. Deze kool – je raadt het wel: afkomstig uit China – wordt al eeuwen gebruikt in de Aziatische keuken, bijvoorbeeld in wokgerechten. Dat komt omdat het meer smaak heeft dan gewoon sla, maar wel lekker knapperig is. Daarnaast heeft hij ook nog een subtiele en frisse smaak, waardoor hij ook ideaal is voor in wraps of salades. Je kunt dus alle kanten op met deze veelzijdige groente! Dat bewijzen onze favoriete recepten met Chinese kool wel.

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Chinese kool koken

Je kunt de kool rauw eten, dan is hij nog helemaal knapperig en fris. Wanneer je de kool gaat koken of stomen, wordt hij zacht en krijgt hij een milde smaak. Dit is lekker in bijvoorbeeld noedelsoep. Ook in een ovenschotel of stoofpotje is het een heerlijke toevoeging. Want door de langzame garing neemt hij alle smaken in zich op.

Recepten met Chinese kool

Er zijn talloze recepten met Chinese kool. Zo is hij niet te vergeten bij het maken van kimchi, waar je hem fermenteert met zout, knoflook, gember en eventueel andere groenten. Of wat denk je van de onderstaande gerechten?

Geroosterde zalm met Chinese kool en doperwten

Geroosterde zalm met Chinese kool en doperwten

Op zoek naar een snel recept voor een doordeweekse dag? Dan is deze geroosterde zalm met groene groentes ideaal! Deze maaltijd staat met een halfuur op tafel.

Naar het recept
Cover voor

Chinese kool met garnalen

De kool is in dit recept superknapperig, maar ook heel smaakvol doordat je hem meekookt met alle ingrediënten. Heerlijk in combinatie met de garnalen.

Naar het recept
kimchi

Witte kimchi van Chinese kool

Altijd al zelf gefermenteerde groenten willen maken? Probeer dan deze variant met kool in de hoofdrol en probeer deze witte kimchi!

Naar het recept
Vietnamese loempia's snacks

Vietnamese loempia’s

Geniet van verse Vietnamese loempia’s met zelfgemaakte chilidipsaus. Een superleuk project, waarbij je er natuurlijk zoveel kunt maken als je zelf wilt!

Naar het recept

Foodies favoriet

Airfry PFAS-VRIJ met GreenPan
Airfry PFAS-VRIJ met GreenPan

Kies jij voor extra véél of extra veelzijdig? Nu -15% korting op de XXL of Dual Zone airfryer.
Kortingscode: FOODIES15

Chinesekoolloempia’s met pinda-chilisaus

Chinesekoolloempia’s met pinda-chilisaus

Loempia’s maken moeilijk? Nee hoor! We maken ze dit keer met Chinese koolbladeren, waardoor ze ook nog eens een leuke twist hebben. Met dit recept zet je met een halfuur deze lichte maaltijd op tafel. Probeer het zelf!

Naar het recept
okonomiyaki

Okonomiyaki

Zeg drie keer heel snel okonomiyaki en je hartige pannenkoek is klaar! Dit recept is om je vingers bij af te likken en zal je nog lang bij blijven. Lekker als lunch, diner of als snack.

Naar het recept
Cover voor

Mihoen met chinese kool en omelet

Een lekkere en gezonde maaltijd! Dit noedelrecept staat binnen no time op tafel en is heel makkelijk te maken. Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met je favoriete groenten.

Naar het recept
Sajoer

Sajoer

Deze boontjes zijn een heerlijk bijgerecht voor je Aziatisch diner. Serveer bijvoorbeeld naast een lekkere vis of met tofu.

Naar het recept

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
foodies FAVORIET
Chinesekoolloempia’s met pinda-chilisaus

Chinesekoolloempia’s met pinda-chilisaus

Loempia’s maken moeilijk? Nee hoor! We maken ze dit keer met Chinese koolbladeren, waardoor ze ook nog eens een leuke twist hebben. Met dit recept zet je met een halfuur deze lichte maaltijd op tafel. Probeer het zelf!

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

2 eieren – geklutst
1 Chinese kool – alleen de bladeren
1 handje gehakte pinda’s
stoommandje

Voor de vulling

4 lente-uitjes – in dunne reepjes
1 bosje koriander – grof gehakt
1 flinke hand taugé
2 wortels – geraspt
200 g mihoen – bereid volgens de aanwijzing op de verpakking
1 el gember – geraspt
1 el knoflookpoeder
2 el oestersaus
1 tl kippenbouillonpoeder

Voor de saus

1 tl ketjap manis
1 volle el pindakaas 100%
1 volle el chilisaus
25 ml koud water

Bereiding

  1. Roerbak het geklutste ei in een wok op hoog vuur en houd apart. Haal de grote bladeren van de Chinese kool en snijd de harde kern eraf. Blancheer de bladeren kort in kokend water en spoel ze direct af onder koud stromend water om te voorkomen dat ze verder nagaren.

  2. Meng alle ingrediënten voor de vulling met het geroerbakte ei door elkaar in een grote kom. Meng de ingrediënten voor de saus door elkaar in een kommetje.

  3. Dep de koolbladeren voorzichtig droog met keukenpapier. Schep op ieder blad wat vulling, vouw de zijkanten naar binnen en rol op tot een loempia’s. Vul een pan met een bodempje water en breng aan de kook. Let daarbij op dat er niet te veel water in de pan zit want de producten in het stoommandje mogen niet nat worden. Zet het vuur laag en zet het stoommandje op de pan. Leg de loempia’s in het mandje, zet het deksel erop en stoom de loempia’s in ca. 10 minuten gaar.

  4. Serveer de loempia’s met de pinda-chilisaus en bestrooi ze met fijngehakte pinda’s.

Foto’s: Willem van Santen Receptuur & foodstyling: Jacqueline Sluijter / Foodblabla Styling: alexstyling

Onze tips

Profielfoto van

Julie van den Berg

Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!