Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
kazen voor kaasfondue

Wat te doen op tweede kerstdag

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Heb je wel genoeg van alle etentjes, kun je geen champagne meer zien en zijn alle kerstkransjes op? Houd dan tweede kerstdag lekker voor jezelf. En je hoeft je niet te vervelen, want wij vertellen je wat er allemaal te doen is op tweede kerstdag!

Wat te doen op tweede kerstdag

Heerlijk hoor, al die kerstdiners, maar stiekem hebben ook wij soms zin om op tweede kerstdag lekker op de bank te ploffen met een lading kerstfilms, restjes kerstbrood en een bord comfortfood. Ben je op zoek naar meer tips om wat te doen op tweede kerstdag? Wij zetten een aantal leuke activiteiten voor je op een rij. En geen zorgen, dan bedoelen we niet de woonboulevard…

Ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

1. Filmmarathon met foodfilms en -series

Natuurlijk zijn er volop fantastische kerstfilms te vinden, maar deze culinaire films kun je ook zeker op je lijstje zetten voor tweede kerstdag. Ook met Netflix kun je je prima vermaken, wat dacht je van Chef’s Table Pizza? Natuurlijk het allerleukst om te kijken met je zelfgemaakte pizza op schoot.

Zelf popcorn maken

2. Zelf croissants bakken

Een flinke klus waar je echt even de tijd voor moet nemen: zelf de perfecte croissants bakken. Niet per se heel ingewikkeld, maar omdat er regelmatig een handeling nodig is en je het deeg in en uit de vriezer moet halen, is het wel handig als je een dag thuis bent. Perfect om te doen op 2e kerstdag dus. Ga je voor de gewone croissants of ga je op chic, en wil je misschien deze frambozencroissants proberen?

Liever afbakcroissantjes uit de supermarkt? Lees dan hier welke de beste croissants uit de supermarkt zijn.

croissants maken

3. Kaasfondueën

Wil je nog even in de kerstsferen blijven, maar niet al te lang in de keuken staan? Ga dan kaasfondueën! Met z’n allen (of net zo goed met z’n twee, of alleen) wordt het met zo’n pan bomvol kaas steevast gezellig. Lees hier alles over kaasfondue maken. En vind hier meer dan 33 ideeën om bij de kaasfondue te eten.

kazen voor kaasfondue

4. Bezoek een kerstmarkt

Ook tijdens en na kerst zijn er nog volop leuke kerstmarkten te bezoeken. Geniet lekker buiten zijn met een glas glühwein in je hand of scoor alvast een oliebol. In veel steden in Nederland, waaronder Maastricht, Valkenburg of Dordrecht bezoek je hem nog op tweede kerstdag. En wil voor een bezoekje aan onze oosterburen, bekijk dit lijstje met 11x de leukste Duitse kerstmarkten.

5. Amsterdam Light Festival

Nog tot en met zondag 21 januari 2024 geniet je elke avond vanaf 17.00 uur onze hoofdstad van het Amsterdam Light Festival. Maak een wandeling langs de lichtjes of stap in een rondvaartboot en beleef de verlichte stad vanaf de grachten. De toegang voor een wandeling is gratis. Meer informatie en tickets voor de boot vind je op amsterdamlightfestival.com.

6. Ga schaatsen

De perfecte activiteit voor als je na al dat eten zin hebt om een beetje te bewegen. Helaas is het dit jaar veel te warm voor natuurijs, maar er zijn genoeg kunstijsbanen open op tweede kerstdag. Vergeet niet om even op te warmen met een kop chocolademelk , een kom dampende erwtensoep of een warme wafel. Dat maakt jouw kerst helemaal af!

Hot cocktails

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!