Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
Cover voor Halloweenhapjes: 5x griezelig genieten

Halloweenhapjes: 5x griezelig genieten

Ga jij dit weekend Halloween vieren? Het gebeurt in Nederland steeds vaker. Kinderen gaan langs de deuren voor een trick or treat en volwassenen geven zelfs verkleedfeesten. Of je het nu viert of niet, met deze hapjes voor Halloween wordt het sowieso een feest!

Lees verder na de advertentie

Halloweenhapjes

Wat je reden ook is, er is altijd een excuus om je in de keuken uit te sloven en leuke thema-gerechten te maken. Daarom zetten wij de lekkerste Halloweenhapjes op een rij. Of ga je toch liever je eigen Halloween pompoen maken? Dat wordt in ieder geval griezelig genieten deze maand!

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Cover voor

Halloweenpompoentaart

Deze Halloweenpompoentaart is helemaal in thema, dankzij de bijpassende smaak van de pompoen en de spooky touch van de witte chocolade. Griezelen maar!

Naar het recept
pannenkoekjes halloween

Mini-monsterpannenkoekjes

Het griezelen begint het liefst al bij het ontbijt! Met deze mini-monsterpannenkoekjes heb je een lekker Halloweenrecept én groente en fruit binnen.

Naar het recept
halloween donuts

Halloweendonuts

Maak het met Halloween extra griezelig met deze Halloweendonuts – zelfs niet te weerstaan door mensen met spinnenangst!

Naar het recept
Cover voor

Griezelige fruitschaal

Met Halloween eten we al meer dan genoeg snoep, dus daar kunnen wel wat vitamientjes bij.

Naar het recept
Cover voor

Halloweenbark

Restjes Halloweensnoep over? Verwerk ze in dit kleurrijke Halloweenbark, zodat je nog even kunt nagriezelen.

Naar het recept
Cover voor Halloweenpompoentaart

Halloweenpompoentaart

Ons favoriete Halloween hapje? Deze heerlijke taart!

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 175 ml plantaardige olie (+ invetten)
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl baksoda
  • 1 tl kaneel (+ bestuiven)
  • 0,5 tl gemberpoeder
  • 0,5 tl nootmuskaat
  • 0,5 tl gemalen kruidnagel
  • 0,5 tl zout
  • 200 g fijne kristalsuiker
  • 200 g lichte basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 250 g pompoenpuree (bijv. pompoenpassata van het merk Smaakt)
  • 150 ml melk
  • 1 tl vanille-extract

Voor de spookjes

  • 200 g witte chocolade
  • eetbare zwarte stift
  • mini gouden maan- en stersprinkels (optioneel)

Voor de icing

  • 200 g roomkaas
  • 175 g zachte boter
  • 600 g poedersuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • oranje en roze levensmiddelenkleurstof (gel, bij de bakwinkel)

Benodigdheden

  • bakpapier

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180⁰C / hetelucht: 160⁰C). Vet de taartvormen in met olie en bekleed de bodems met bakpapier. Meng in een grote kom de bloem met de baksoda, de specerijen en het zout. Klop de kristalsuiker, de basterdsuiker, de olie, de eieren, de pompoenpuree, de melk en de vanille in een andere kom met een houten lepel door elkaar. Schenk het mengsel bij de bloem en klop glad met een garde. Verdeel het beslag over de taartvormen en schud voorzichtig om de bovenkant glad te maken.

  2. Bak ca. 30 minuten, tot een satéprikker schoon uit het midden van de cakes komt. Neem uit de oven en laat ca. 10 minuten afkoelen in de taartvormen. Stort op een rooster en laat helemaal afkoelen.

  3. Maak terwijl de cakes afkoelen de spookjes en de icing. Breek voor de spookjes de chocolade in stukjes, doe ze in een hittebestendige kom en smelt in intervallen van ca. 30 seconden in de magnetron of au bain-marie. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep een theelepel van de gesmolten chocolade op het bakpapier en trek er met de lepel doorheen om het ‘staartje’ van het spookje te maken. Herhaal met de rest van de chocolade. Zet minimaal 30 minuten in de koelkast om uit te harden. Teken met de eetbare zwarte stift ogen en monden op de spookjes.

  4. Klop voor de icing de roomkaas en de boter in een kom romig en glad. Voeg beetje bij beetje de poedersuiker en de vanille toe en klop licht en luchtig. Verdeel de icing over twee kommen. Kleur de ene met een druppel oranje kleurstof en de andere met een druppel roze kleurstof.

  5. Leg, als de cakes helemaal zijn afgekoeld, een van de cakes op een bord of taartplateau. Schep een lepel oranje en een lepel roze icing. Strijk uit naar de randen en zet de tweede cake erop. Verdeel met een paletmes hoopjes van beide kleuren icing over de taart en strijk gelijkmatig over uit over de bovenkant en zijdes van de taart, in een marmereffect. Druk de chocoladespookjes en de sprinkles er zachtjes op. Overgebleven taart blijft in een luchtdichte bak in de koelkast tot drie dagen goed. Zonder icing blijft de taart tot twee maanden goed in de diepvries.

Onze tips

Profielfoto van

Lotus van Overveldt

Eindredacteur

Mag je wakker maken voor alles met aardappels of garnalen. Drinkt het liefst het hele jaar door warme chocolademelk met slagroom. Met zwarte koffie moet je niet in haar buurt komen (met ijskoffie wel). Vindt dat de Fransen het écht hebben begrepen door een kaasplankje én een toetje te eten.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!