Wat is bimi?

Bimi, ook wel aspergebroccoli of broccolini genoemd, is te herkennen aan de langwerpige vorm. De kans is groot dat je deze groene groente met kleine roosjes wel eens hebt zien liggen bij de supermarkt, want de verkrijgbaarheid van dit product is de laatste jaren verbeterd. Maar wat is bimi precies? Het is een kruising van de welbekende broccoli en de Chinese stengelkool Kailan. Dit lekkers wordt in Nederland nog niet zo veel gebruikt, maar in de Aziatische keuken is het een populaire groente.

Waar moet je op letten bij de aankoop?

Bij veel supermarkten kan je tegenwoordig bimi kopen. Bekijk voor aankoop of de groente een frisse, groene kleur heeft en de stengels stevig zijn.

Hoe smaakt bimi?

Nu we je vraag ‘Wat is bimi?’ beantwoord hebben, ben je vast ook benieuwd hoe bimi smaakt. De groene groente wordt niet voor niets aspergebroccoli genoemd, want hij heeft een zachte, milde broccolismaak met de zoete tonen van groene asperge. Wat deze Aziatische favoriet zo lekker maak is de knapperigheid en stevige bite, die ook na het koken nog aanwezig is.

Hoe kan je bimi vervangen?

Is de smaak van bimi toch niet helemaal jouw ding of is hij in geen velden of wegen te bekennen bij de supermarkt? Je kunt bimi vervangen door, je raadt het misschien al, broccoli of groene asperges. Ook courgette past in de meeste gerechten waarin je normaal bimi zou gebruiken.

Welk deel is eetbaar?

Welk deel van bimi kun je eten? Je kunt de gehele groente, van steel tot roosjes, eten. Je kunt wel het uitgedroogde eindje van de stengel afhalen. Het schillen van de groente is dus niet nodig.

Hoe moet je bimi bewaren en hoe lang is de groente houdbaar?

Je kunt bimi zo’n twee tot vijf dagen in de koelkast. Als je hem verpakt in folie, blijft hij op zijn best. Ook is het mogelijk om deze smaakmaker in te vriezen. Blancheer hem dan even kort alvorens je hem in een diepvrieszakje stopt. Dan blijft hij enkele maanden goed.

Wat kun je er allemaal mee?

Wat kun je allemaal met bimi? Het is een groente die vooral in Aziatische gerechten goed tot zijn recht komt. Je kunt hem bakken, grillen, koken, wokken, gekookt gebruiken in salades en ga zo maar door. Heb je al zin gekregen om zelf te ontdekken wat de smaak is van bimi? Kies dan één van deze recepten uit en tover een heerlijke maaltijd op tafel.

1. Garnalencurry met adukibonen en zoete aardappel

thailand

2. Kung pao kip

Kung pao kip

3. Pittige bouillon met noedels