Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Wat is bimi en wat kun je ermee?

Wat is bimi en wat kun je ermee?

Profielfoto van RoxanneRoxanne

Advertentie

Aubergine, ui en champignons zijn voor de meeste foodies wekelijkse kost, maar er zijn ook heerlijke groenten die we te vaak links laten liggen. Zonde, want vaak zijn dit juist de ingrediënten die jouw gerecht een verrassende twist kunnen geven. Vandaag vertellen we je alles over bimi. Want wat is bimi, welk deel kun je gebruiken en wat maak je ermee?

Wat is bimi?

Bimi, ook wel aspergebroccoli of broccolini genoemd, is te herkennen aan de langwerpige vorm. De kans is groot dat je deze groene groente met kleine roosjes wel eens hebt zien liggen bij de supermarkt, want de verkrijgbaarheid van dit product is de laatste jaren verbeterd. Maar wat is bimi precies? Het is een kruising van de welbekende broccoli en de Chinese stengelkool kailan. Dit lekkers wordt in Nederland nog niet zo veel gebruikt, maar in de Aziatische keuken is het een populaire groente.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Waar moet je op letten bij de aankoop?

Bij veel supermarkten kan je tegenwoordig deze groente kopen. Bekijk voor aankoop of de groente een frisse, groene kleur heeft en de stengels stevig zijn.

Hoe smaakt bimi?

Nu we je vraag ‘wat is bimi?’ beantwoord hebben, ben je vast ook benieuwd hoe bimi smaakt. De groene groente wordt niet voor niets aspergebroccoli genoemd, want hij heeft een zachte, milde broccolismaak met de zoete tonen van groene asperge. Wat deze Aziatische favoriet zo lekker maak is de knapperigheid en stevige bite, die ook na het koken nog aanwezig is.

Hoe kan je bimi vervangen?

Is de smaak van deze groente toch niet helemaal jouw ding of is hij in geen velden of wegen te bekennen bij de supermarkt? Je kunt het vervangen door, je raadt het misschien al, broccoli of groene asperges. Ook courgette past in de meeste gerechten waarin je normaal bimi zou gebruiken.

Welk deel is eetbaar?

Welk deel van bimi kun je eten? Je kunt de gehele groente, van steel tot roosjes, eten. Je kunt wel het uitgedroogde eindje van de stengel afhalen. Het schillen van de groente is dus niet nodig.

Hoe moet je bimi bewaren en hoe lang is de groente houdbaar?

Je kunt bimi zo’n twee tot vijf dagen in de koelkast. Als je hem verpakt in folie, blijft hij op zijn best. Ook is het mogelijk om deze smaakmaker in te vriezen. Blancheer hem dan even kort alvorens je hem in een diepvrieszakje stopt. Dan blijft hij enkele maanden goed.

Recepten met bimi?

Wat kun je allemaal met bimi? Het is een groente die vooral in Aziatische gerechten goed tot zijn recht komt. Je kunt hem bakken, grillen, koken, wokken, gekookt gebruiken in salades en ga zo maar door. Heb je al zin gekregen om zelf te ontdekken wat de smaak is van deze fijne groente? Kies dan één van deze recepten uit en tover een heerlijke maaltijd op tafel.

thailand

Garnalencurry met adukibonen en zoete aardappel

In deze curry komt de groente perfect tot zijn recht, de smaken combineren heerlijk met de garnalen en zoete aardappel. Een feestje op je bord!

Naar het recept
Kung pao kip

Kung pao kip

Heb je weleens van dit Chinese gerecht gehoord? Maak het nu zelf en ervaar hoe ongelooflijk lekker kung pao kip smaakt!

Naar het recept
Cover voor

Pittige bouillon met noedels

Hoe je wel van een beetje pit? Maak dan eens deze heerlijke pittige bouillon met noedels én bimi. Eet smakelijk!

Naar het recept

Lees ook:

Profielfoto van

Roxanne

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!