Recepten met sperziebonen
In een wokje, stoofgerecht, avg’tje of zelfs salade, met sperziebonen kan het allemaal. Maar eet ze nooit rauw. Deze groente bevat een giftige stof die door verhitting uitwerkt. Stoven, stomen, (roer)bakken of koken dus. De groente is onwijs veelzijdig en komt tot zijn recht in de meest uiteenlopende gerechten. Check bijvoorbeeld deze recepten met sperziebonen maar eens!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Sushi met sperziebonen, tofu-norisaus en edamame
Zeg je Japan, dan zeg je sushi. Je eigen maki maken is makkelijker dan je denkt. Probeer dit recept maar eens! De toevoeging van sperziebonen is misschien wat onverwacht, maar verrassend lekker.
> naar het recept: sushi met sperziebonen, tofu-norisaus en edamame
Garnalencurry met sperziebonen
Wist je dat garnalen en sperziebonen onwijs goed samen gaan? Bijvoorbeeld in deze heerlijke curry met Aziatische smaakmakers als kurkuma en komijn. Maar ook kokosmelk en koriander.
> naar het recept: garnalencurry met sperziebonen
Garnalensalade met watermeloen en sperziebonen
Nog niet overtuigd van de hemelse combinatie van sperziebonen en garnalen? Geef de combo eens een tweede kans en verwerk ze samen in deze watermeloensalade. Succes gegarandeerd!
> naar het recept: garnalensalade met watermeloen en sperziebonen
Gegrilde kip met mosterdlinzen
Groen, groener, groenst! Uiteraard met een lekker gegrild kippetje om het af te maken. Dit gerecht is naast healthy ook erg lekker. Zo goed smaakten sperziebonen nog nooit.
> naar het recept: gegrilde kip met mosterdlinzen
Orzosalade met sperziebonen en tonijn
Dit recept is super simpel: doe de sperziebonen, de orzo, de olijfolie, de tonijn, de paprika, de olijven, uien en de dille in een kom. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Easy does it!
> naar het recept: orzosalade met sperziebonen en tonijn
Sajoer
Wanneer je sajoer hoort, denk je al snel aan sajoer boontjes. Dit typisch Indische bijgerecht is waanzinnig populair en wij snappen maar goed waarom. Het is lekker en bomvol smaak.
> naar het recept: sajoer
Biefreepjes met oestersaus en sperziebonen
Met oestersaus breng je sperziebonen eenvoudig op smaak. Probeer maar eens. In dit lekkere wokje bijvoorbeeld. Je zult dit gerecht keer op keer willen maken.
> naar het recept: biefreepjes met oestersaus en sperziebonen
Sperziebonensalade met mosterddressing
Vergeet de gekookte boontjes. Wij gaan voor sperziebonen met een twist en maken een salade met mosterddressing. Dit is misschien wel een van onze favoriete recepten met sperziebonen.
> naar het recept: sperziebonensalade met mosterddressing
Indische gado gado
Misschien wel de lekkerste en makkelijkste gerecht om veel groentes binnen te krijgen: gado gado. Gehuld in een laag satésaus komen de sperziebonen het beste tot hun recht. Vind je ook niet?
> naar het recept: Indische gado gado
Salade niçoise
Wist je dat er ontzettend vele variaties van de salade niçoise zijn? Het enige wat vaststaat zijn de volgende ingrediënten: vis, groenten en ei. Er is dus volop ruimte om te experimenteren.
> naar het recept: salade niçoise