Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Garnalencurry met sperziebonen

Dit sperziebonen recept wil je vanavond nog maken

Advertentie

Sperziebonen van eigen bodem zijn van juli tot en met september verkrijgbaar. Dus dop dit seizoen je eigen boontjes en maak eens een van onze favoriete recepten met de veelzijdige groente.

Recepten met sperziebonen

In een wokje, stoofgerecht, AVG’tje of zelfs salade, met sperziebonen kan het allemaal. Maar pas op: je mag sperziebonen nooit rauw eten want deze groente bevat een giftige stof. Na verhitting bevat de groente deze stof gelukkig niet meer. Daarom stoven, stomen, (roer)bakken of koken we ze in deze recepten met sperziebonen. Je zult zien dat de groente onwijs veelzijdig is en in de meest uiteenlopende hoofdgerechten tot zijn recht komt. Check bijvoorbeeld deze recepten met sperziebonen maar eens!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Garnalencurry met sperziebonen

Garnalencurry met sperziebonen

Orzo is altijd goed. Of je nu behoefte hebt aan een makkelijke maaltijd of iets zoekt om indruk mee te maken op je gasten, met deze orzo salade met sperziebonen zit je gegarandeerd goed.

Naar het recept
Sperziebonensalade

Sperziebonensalade

Is het geen plaatje? Een top bijgerecht, en met wat brood erbij maak je er zo een mooie lunch of licht avondmaaltje van.

Naar het recept
courgette-sperziebonensalade met chimichurri

Courgette-sperziebonensalade met chimichurri

Nog op zoek naar een groene salade naast je hoofdgerecht? Dan is deze combinatie van courgette en sperziebonen perfect om erbij te serveren. Ook heerlijk als lunch!

Naar het recept
Gadogado: indonesische salade met aardappels, sperziebonen & pindadressing

Gadogado: Indische salade met aardappels, sperziebonen & pindadressing

Een grote favoriet! In de oven gebakken aardappels met een pittige pindadressing en sperziebonen – dat kan alleen maar lekker zijn, toch?

Naar het recept
Aardappel-uienpannenkoekjes met sperziebonen en geitenkaas

Aardappel-uienpannenkoekjes met sperziebonen en geitenkaas

Leg de pannenkoekjes op een bord of schaal en verdeel er de sperziebonen, de geitenkaas, de walnoten, de honing en wat blaadjes rucola over. Echt de perfecte combinatie!

Naar het recept
Sajoer

Sajoer

Wanneer je sajoer hoort, denk je al snel aan sajoer boontjes. Dit typisch Indische bijgerecht is waanzinnig populair en wij snappen maar goed waarom. Het is lekker en bomvol smaak.

Naar het recept
Bonensalade met groene tahindressing

Bonensalade met groene tahindressing

We love beans! Combineer sperzienbonen met nóg meer bonen en je weet niet wat je proeft. Heerlijk!

Naar het recept
Sperziebonensalade met mosterddressing

Sperziebonensalade met mosterddressing

Vergeet de gekookte boontjes. Wij gaan voor sperziebonen met een twist en maken een salade met mosterddressing. Dit is misschien wel een van onze favoriete recepten met sperziebonen.

Naar het recept
what a wok biefreepjes

Biefreepjes met oestersaus en sperziebonen

Met oestersaus breng je sperziebonen eenvoudig op smaak. Probeer maar eens. In dit lekkere wokje bijvoorbeeld. Je zult dit gerecht keer op keer willen maken.

Naar het recept

Sperziebonen koken en bereiden

Benieuwd hoe je deze groene groente de lekkerste bite kunt geven? Bekijk dan onze tips om jouw sperziebonen te koken en bereiden.

Ons favoriete recept met sperziebonen:

REDACTIEFAVORIET
Garnalencurry met sperziebonen

Garnalencurry met sperziebonen

Het lijkt misschien een lange lijst aan kruiden, maar vaak heb je deze toch al wel in huis. Dan is dit recept super makkelijk om te maken en vol van smaak. Een echte favoriet als je het ons vraagt!

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

360 g tijgergarnalen – gepeld en schoongemaakt
1 el wittewijnazijn
zout
½ ui – gesnipperd
2 romatomaten – in blokjes
1 el zonnebloemolie
1 tl kurkumapoeder
1 tl komijnzaad
1 tl korianderpoeder
½ tl zwarte peper
1 tl knoflookpasta
1 tl gemberpasta
1 rode peper – zaadlijst verwijderd & fijngesneden
200 g basmatirijst
400 g kokosmelk light
125 g sperziebonen
een handje koriander – gehakt – om te serveren

Bereiding

  1. Meng de tijgergarnalen in een kom met de wittewijnazijn en een snufje zout. Zet opzij terwijl je de rest bereidt.

  2. Maal de ui en de tomaten in een keukenmachine tot een puree. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan met deksel en bak er de kurkuma, het komijnzaad, het korianderzaad en de peper een paar minuten op laag vuur geurig in. Voeg de uitomatenpuree, de knoflookpasta, de gemberpasta en de rode peper toe en bak ca. 10 minuten verder onder regelmatig roeren.

  3. Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de kokosmelk door het currymengsel, breng aan de kook en roer de tij gergarnalen met de azijn en de sperziebonen erdoorheen. Kook 5-6 minuten afgedekt op laag vuur tot de garnalen gaar zijn. Serveer de curry met de basmatirijst en garneer met de koriander.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Mike English Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Kate Wesson

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

redactieshoot

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!