
Sperziebonen van eigen bodem zijn van juli tot en met september verkrijgbaar. Dus dop dit seizoen je eigen boontjes en maak eens een van onze favoriete recepten met deze veelzijdige groente.
Lees verder na de advertentie
In een wokje, stoofgerecht, AVG’tje of zelfs salade, met sperziebonen kan het allemaal. Maar pas op: je mag sperziebonen nooit rauw eten want deze groente bevat een giftige stof. Daarom stoven, stomen, (roer)bakken of koken we ze in deze recepten met sperziebonen. Je zult zien dat de groente onwijs veelzijdig is en in de meest uiteenlopende hoofdgerechten tot zijn recht komt. Check bijvoorbeeld deze recepten met sperziebonen maar eens!
Wil je vaker groente recepten in je mailbox?
Recepten met sperziebonen

Sperziebonen met citroen en parmezaan
Superfris, makkelijk en ideaal om te serveren als bijgerecht. Op deze manier maak je het iedereen wel heel gemakkelijk om zijn dagelijkse portie groenten te laten eten!

Bonensalade met groene tahindressing
We love beans! Combineer sperzienbonen met nóg meer bonen en je weet niet wat je proeft. Heerlijk!

Courgette-sperziebonensalade met chimichurri
Nog op zoek naar een groene salade naast je hoofdgerecht? Dan is deze combinatie van courgette en sperziebonen perfect om erbij te serveren. Ook heerlijk als lunch!

Garnalencurry met sperziebonen
Orzo is altijd goed. Of je nu behoefte hebt aan een makkelijke maaltijd of iets zoekt om indruk mee te maken op je gasten, met deze orzo salade met sperziebonen zit je gegarandeerd goed.

Sperziebonensalade
Is het geen plaatje? Een top bijgerecht, en met wat brood erbij maak je er zo een mooie lunch of licht avondmaaltje van.

Aardappel-uienpannenkoekjes met sperziebonen en geitenkaas
Leg de pannenkoekjes op een bord of schaal en verdeel er de sperziebonen, de geitenkaas, de walnoten, de honing en wat blaadjes rucola over. Echt de perfecte combinatie!

Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.

Gadogado: Indische salade met aardappels, sperziebonen & pindadressing
Een grote favoriet! In de oven gebakken aardappels met een pittige pindadressing en sperziebonen – dat kan alleen maar lekker zijn, toch?

Orzosalade met sperziebonen en tonijn
Orzo salade met sperziebonen en tonijn. Deze salade is ideaal voor picknicks, barbecues of als een voedzame lunch die je van tevoren kunt bereiden.

Sajoer
Wanneer je sajoer hoort, denk je al snel aan sajoer boontjes. Dit typisch Indische bijgerecht is waanzinnig populair en wij snappen maar goed waarom. Het is lekker en bomvol smaak.

Sperziebonensalade met mosterddressing
Vergeet de gekookte boontjes. Wij gaan voor sperziebonen met een twist en maken een salade met mosterddressing. Dit is misschien wel een van onze favoriete recepten met sperziebonen.

Biefreepjes met oestersaus en sperziebonen
Met oestersaus breng je sperziebonen eenvoudig op smaak. Probeer maar eens. In dit lekkere wokje bijvoorbeeld. Je zult dit gerecht keer op keer willen maken.

Garnalencurry met sperziebonen
Het lijkt misschien een lange lijst aan kruiden, maar vaak heb je deze toch al wel in huis. Dan is dit recept super makkelijk om te maken en vol van smaak. Een echte favoriet als je het ons vraagt!
Ingrediënten
Bereiding
Meng de tijgergarnalen in een kom met de wittewijnazijn en een snufje zout. Zet opzij terwijl je de rest bereidt.
Maal de ui en de tomaten in een keukenmachine tot een puree. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan met deksel en bak er de kurkuma, het komijnzaad, het korianderzaad en de peper een paar minuten op laag vuur geurig in. Voeg de uitomatenpuree, de knoflookpasta, de gemberpasta en de rode peper toe en bak ca. 10 minuten verder onder regelmatig roeren.
Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de kokosmelk door het currymengsel, breng aan de kook en roer de tij gergarnalen met de azijn en de sperziebonen erdoorheen. Kook 5-6 minuten afgedekt op laag vuur tot de garnalen gaar zijn. Serveer de curry met de basmatirijst en garneer met de koriander.
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Mike English Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Kate Wesson
Onze tips

15x maaltijdsalade recepten: van couscous tot krieltjes

5x de makkelijkste ovenrecepten van Rukmini Iyer

5x recepten met peultjes

5x recepten voor het ideale tuinfeestje

Dit zijn de lekkerste wijnen voor kerst

Sunday roast: 7x braadstukken uit de oven

5x bakken met amandelspijs

Taarten met speculaas: 5x de lekkerste recepten

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.




