Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Orzo met zhug-garnalen

5x smaakvolle recepten vol Midden-Oosterse smaakmakers

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Ken je de Arabische smaakmakers harissa, zhug en tahin al? Deze smaakvolle recepten zitten er vol mee en zijn daarmee stuk voor stuk ontzettend lekker.

Smaakvolle recepten

De Midden-Oosterse keuken bevat een legio aan heerlijke smaakmakers. In deze stuk voor stuk smaakvolle recepten gebruiken we harissa, zhug en tahin.

Harissa is een saus op basis van tomaat, rode peper en en specerijen en wordt veelgebruikt in de Arabische keuken. Dat geldt ook voor tahin, een sesampasta die onder andere onmisbaar is in hummus.

Ook zhug, een soort chilisaus uit de Jementische keuken, komt in het Midden-Oosten veel voor. In de vijf recepten hieronder ontdek je wat je hier allemaal mee kunt.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Kruidige pilav met paneer en bloemkool

Pilav is een rijstgerecht uit het Midden-Oosten, dat vaak wordt geserveerd met kip. Maar voor een vega variant werkt de Indiase kaas paneer ook heel goed, kijk maar in dit recept.

> naar het recept: kruidige pilav met paneer en bloemkool

Kruidige pilav

Geroosterde harissakip met ansjovismayo

Wist je dat je harissa ook zelf kunt maken? Deze smaakmaker is de laatste tijd steeds populairder geworden en kun je in vele verschillende gerechten gebruiken. Deze geroosterde kip bijvoorbeeld, maak je er extra lekker mee.

> naar het recept: geroosterde harissakip met ansjovismayo

Harissakip

Orzo met zhug-garnalen

Orzo is een soort pasta in rijstvorm. In de Griekse, Turkse en Arabische keuken komt de pastasoort vaak voorbij. In dit recept serveer je de korrels met garnalen, die op smaak zijn gebracht met zhug. En dat is dan weer een soort pesto uit Jemen. Of je het nog volgt of niet, deze orzo wil je proberen want lekker is ‘ie in ieder geval!

> naar het recept: orzo met zhug-garnalen

Bucatini met geroosterde paprika, tomaat en tahin

Ken je bucatini al? Deze pastasoort lijkt erg op spaghetti, maar is iets dikker en hol van binnen en wordt met name gegeten in het gebied rondom Rome. Kun je het nu niet vinden bij jou in de buurt? Geen probleem, neem dan een andere lange pastasoort.

> naar het recept: bucatini met geroosterde paprika, tomaat en tahin

bucatini

Rumpsteak met pestobonen

Deze rumpsteak serveer je op een laag cannellinibonen, op smaak gebracht met pesto voor extra veel smaak. Een heerlijk bordje comfortfood, al zeggen we het zelf.

> naar het recept: rumpsteak met pestobonen

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!