
Smaakvolle recepten
Lees verder na de advertentie
De Midden-Oosterse keuken bevat een legio aan heerlijke smaakmakers. In deze stuk voor stuk smaakvolle recepten gebruiken we harissa, zhug en tahin.
Harissa is een saus op basis van tomaat, rode peper en en specerijen en wordt veelgebruikt in de Arabische keuken. Dat geldt ook voor tahin, een sesampasta die onder andere onmisbaar is in hummus.
Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Ook zhug, een soort chilisaus uit de Jementische keuken, komt in het Midden-Oosten veel voor. In de vijf recepten hieronder ontdek je wat je hier allemaal mee kunt.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Kruidige pilav met paneer en bloemkool
Pilav is een rijstgerecht uit het Midden-Oosten, dat vaak wordt geserveerd met kip. Maar voor een vega variant werkt de Indiase kaas paneer ook heel goed, kijk maar in dit recept.
> naar het recept: kruidige pilav met paneer en bloemkool
Geroosterde harissakip met ansjovismayo
Wist je dat je harissa ook zelf kunt maken? Deze smaakmaker is de laatste tijd steeds populairder geworden en kun je in vele verschillende gerechten gebruiken. Deze geroosterde kip bijvoorbeeld, maak je er extra lekker mee.
> naar het recept: geroosterde harissakip met ansjovismayo
Orzo met zhug-garnalen
Orzo is een soort pasta in rijstvorm. In de Griekse, Turkse en Arabische keuken komt de pastasoort vaak voorbij. In dit recept serveer je de korrels met garnalen, die op smaak zijn gebracht met zhug. En dat is dan weer een soort pesto uit Jemen. Of je het nog volgt of niet, deze orzo wil je proberen want lekker is ‘ie in ieder geval!
> naar het recept: orzo met zhug-garnalen
Bucatini met geroosterde paprika, tomaat en tahin
Ken je bucatini al? Deze pastasoort lijkt erg op spaghetti, maar is iets dikker en hol van binnen en wordt met name gegeten in het gebied rondom Rome. Kun je het nu niet vinden bij jou in de buurt? Geen probleem, neem dan een andere lange pastasoort.
> naar het recept: bucatini met geroosterde paprika, tomaat en tahin
Rumpsteak met pestobonen
Deze rumpsteak serveer je op een laag cannellinibonen, op smaak gebracht met pesto voor extra veel smaak. Een heerlijk bordje comfortfood, al zeggen we het zelf.
> naar het recept: rumpsteak met pestobonen
Lees ook:
7x recepten voor het najaar
Specifieke smaakmaker: zo kun je harissa bewaren en de restjes opmaken
De lekkerste Midden-Oosterse smaakmakers: heb jij ze al in huis?
Onze tips

Buiten eten zonder gezoem? Zo houd je insecten op afstand

Koude pastasalade: dit zijn de lekkerste recepten voor warme dagen

Zo maak je de lekkerste lunch wraps zonder veel moeite

Van pittig tot zoet: dit zijn de lekkerste marinades voor bij de BBQ

Geen luchtje dit jaar: dit wil je vader écht voor vaderdag

Geslaagd? Serveer deze hapjes voor een onvergetelijk examenfeest

Lichte maaltijden voor het avondeten

5x recepten voor de lekkerste zomerse taarten
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?