
Ben je op zoek naar tussengerechten voor kerst? Of een ander uitgebreid diner? Wij hebben de lekkerste recepten voor makkelijke en uitgebreide tussengerechten. Zo zet jij gegarandeerd wat lekkers op tafel!
Lees verder na de advertentie
Tussengerechten
Een tussengerecht wordt vaak geserveerd tijdens een uitgebreid diner met mooie aankleding en veel gangen. Maar wat voor soort gerecht moet dit eigenlijk zijn? En serveer je dit koud of warm? Geen zorgen, het kan allemaal, zolang je maar de juiste hoeveelheid op een bord legt en niet te veel wil maken.
Natuurlijk is het kerstdiner de perfecte gelegenheid om een tussengerecht te serveren. Hier komen vaak meerdere gangen aan bod, omdat verschillende mensen een bepaalde gang maken. Heb jij dit jaar de taak gekregen om een tussengerecht met kerst te maken? Bekijk dan onderstaande recepten en doe er je voordeel mee!
Nieuwsbrief

Broccolitartaar
Dit is een klassieke tartaar, maar dan net even iets anders. We maken namelijk een heerlijke broccolitartaar. Door de frisse munt en granaatappel is dit wat ons betreft het perfecte tussengerecht.

Tarte tatin met cherrytomaten en vanille
Een tarte tatin is een zoet Frans gebak. Maar wist je dat je deze taart ook hartig kunt maken met cherrytomaten en wat vanille? Dit recept voor tarte tatin is een verrassende hartige twist op de klassieker.

Aardappelsoep met truffel en porcini
Een feestelijke én vegetarische soep, dat is deze kerst soep met truffel en porcini bij uitstek allebei. En met wat blaadjes salie en een drizzle olijfolie maak je hem echt af.

Klassieke paddenstoelenbouillon (ode aan Bocuse)
Een heerlijk tussengerecht met een klein verrassingselement. Weten jouw gasten wat er in het kommetje zit?

Spoom van rabarbersorbet en cava
Spoom is een (tussen)gerechtje om smaak te neutraliseren. Het geeft meteen een feestelijk tintje aan een maaltijd. Je kunt hem ook maken met gekocht sorbetijs, dan heb je zonder veel moeite een luxe gerechtje op tafel. Maar stiekem is dit recept met zelfgemaakte rabarbersorbet wel het lekkerste!

Polentakoekje met hummus en geroosterde tomaatjes
Een polentakoekje met smaakvolle hummus en ook nog eens geroosterde tomaatjes. Je maakt de polenta zelf met maismeel, let er dus goed op dat je niet de kant-en-klare variant koopt.

Gevulde tongrolletjes
Deze tongrolletjes zijn heerlijk om te serveren met wat knapperig brood om te dippen.

Gravad lax
Een recept uit het boek van Herman den Blijker: ‘Herman kookt terug’. Een culinaire biografie over zijn carrière als kok. Interessant én lekker! Probeer zijn moderne variant op dit klassieke gerecht.

Geroosterde biet met aardpeer en beurre-boom
Aardpeer heeft een nootachtige smaak en is licht verteerbaar. Dat maakt hem ideaal om te serveren als tussengerecht.

Bruschette met ricotta en pistache-olijvensalsa
Pistachenoten hebben niet alleen een bijzondere smaak, ook die groene kleur knalt zo lekker.
Kerst Tip

Op tijd besteld = voor kerst geleverd

Broccolitartaar
Dit is een klassieke tartaar, maar dan net even iets anders. We maken namelijk een heerlijke broccolitartaar. Door de frisse munt en granaatappel is dit wat ons betreft het perfecte tussengerecht.
Ingrediënten
- 500 g broccoli (in roosjes)
- zout en peper
- 1 takje munt (alleen de blaadjes)
- 200 g plantaardige kruidenroomkaas (bijv. Boursin plant-based)
- 1 sjalot (fijngesnipperd)
- 150 g gekookte rode bieten (in blokjes van ½ cm)
- 2 el kappertjes (uit pot, uitgelekt en grof gehakt)
- 4 el granaatappelpitjes
- olijfolie
Benodigdheden
- pot
Bereiding
Kook de broccoli ca. 4 minuten in kokend water met 1 tl zout. Giet af, laat heel goed uitlekken en dep de broccoli droog met een schone theedoek. Laat iets afkoelen en hak de broccoli fijn.
Houd wat muntblaadjes achter voor de garnering en hak de overige munt fijn. Roer de kruidenroomkaas, de sjalot, de biet, de kappertjes en de fijngehakte munt door de broccoli en breng op smaak met zout en peper.
Schep van het mengsel met behulp van de serveerring mooie, ronde tartaartjes op bordjes. Garneer met de granaatappelpitjes en de overgebleven muntblaadjes en bedruip met olijfolie.
Receptuur, styling en foodstyling: Jacqueline Sluijter Fotografie: Sander Damen
Onze tips

Deze recepten zorgen voor een onvergetelijke start van je kerstdiner

Dit is hoe jij stressvrij je boodschappen doet tijdens de feestdagen (en budgetproof)

Vergeet de standaard toetjes: deze kerstdesserts maak je met matcha

Deze recepten met pistache zijn perfect voor de feestdagen!

Brood als ontbijt saai? Niet met deze verrassende combinaties

Borrelplank maken van A tot Z: recepten, tips en ideeën

Shared dining op z’n Aziatisch: snel, makkelijk en lekker

Recepten voor tiramisu: 14x de lekkerste variaties

Julie van den Berg
Altijd in voor een feestje – vooral als er eten én wijn is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Houdt van het organiseren van etentjes voor familie en vrienden. Haat koriander.



