Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Broccolitartaar

10+ tussengerechten voor een onvergetelijk diner

Ben je op zoek naar tussengerechten voor kerst? Of een ander uitgebreid diner? Wij hebben de lekkerste recepten voor makkelijke en uitgebreide tussengerechten. Zo zet jij gegarandeerd wat lekkers op tafel!

Lees verder na de advertentie

Tussengerechten

Een tussengerecht wordt vaak geserveerd tijdens een uitgebreid diner met mooie aankleding en veel gangen. Maar wat voor soort gerecht moet dit eigenlijk zijn? En serveer je dit koud of warm? Geen zorgen, het kan allemaal, zolang je maar de juiste hoeveelheid op een bord legt en niet te veel wil maken.

Natuurlijk is het kerstdiner de perfecte gelegenheid om een tussengerecht te serveren. Hier komen vaak meerdere gangen aan bod, omdat verschillende mensen een bepaalde gang maken. Heb jij dit jaar de taak gekregen om een tussengerecht met kerst te maken? Bekijk dan onderstaande recepten en doe er je voordeel mee!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Foodies en ontvang de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Broccolitartaar

Broccolitartaar

Dit is een klassieke tartaar, maar dan net even iets anders. We maken namelijk een heerlijke broccolitartaar. Door de frisse munt en granaatappel is dit wat ons betreft het perfecte tussengerecht.

Naar het recept
Tarte tatin met cherrytomaten en vanille

Tarte tatin met cherrytomaten en vanille

Een tarte tatin is een zoet Frans gebak. Maar wist je dat je deze taart ook hartig kunt maken met cherrytomaten en wat vanille? Dit recept voor tarte tatin is een verrassende hartige twist op de klassieker.

Naar het recept
Aardappelsoep met truffel en porcini

Aardappelsoep met truffel en porcini

Een feestelijke én vegetarische soep, dat is deze kerst soep met truffel en porcini bij uitstek allebei. En met wat blaadjes salie en een drizzle olijfolie maak je hem echt af.

Naar het recept
Klassieke paddenstoelenbouillon

Klassieke paddenstoelenbouillon (ode aan Bocuse)

Een heerlijk tussengerecht met een klein verrassingselement. Weten jouw gasten wat er in het kommetje zit?

Naar het recept
Cover voor

Spoom van rabarbersorbet en cava

Spoom is een (tussen)gerechtje om smaak te neutraliseren. Het geeft meteen een feestelijk tintje aan een maaltijd. Je kunt hem ook maken met gekocht sorbetijs, dan heb je zonder veel moeite een luxe gerechtje op tafel. Maar stiekem is dit recept met zelfgemaakte rabarbersorbet wel het lekkerste!

Naar het recept
Polentakoekje met hummus en geroosterde tomaatjes

Polentakoekje met hummus en geroosterde tomaatjes

Een polentakoekje met smaakvolle hummus en ook nog eens geroosterde tomaatjes. Je maakt de polenta zelf met maismeel, let er dus goed op dat je niet de kant-en-klare variant koopt.

Naar het recept
Gevulde tongrolletjes

Gevulde tongrolletjes

Deze tongrolletjes zijn heerlijk om te serveren met wat knapperig brood om te dippen.

Naar het recept
Gravad lax Herman den Blijker

Gravad lax

Een recept uit het boek van Herman den Blijker: ‘Herman kookt terug’. Een culinaire biografie over zijn carrière als kok. Interessant én lekker! Probeer zijn moderne variant op dit klassieke gerecht.

Naar het recept
Biet met aardpeer en beurre-boom

Geroosterde biet met aardpeer en beurre-boom

Aardpeer heeft een nootachtige smaak en is licht verteerbaar. Dat maakt hem ideaal om te serveren als tussengerecht.

Naar het recept
Cover voor

Bruschette met ricotta en pistache-olijvensalsa

Pistachenoten hebben niet alleen een bijzondere smaak, ook die groene kleur knalt zo lekker.

Naar het recept

Kerst Tip

Broccolitartaar

Broccolitartaar

Dit is een klassieke tartaar, maar dan net even iets anders. We maken namelijk een heerlijke broccolitartaar. Door de frisse munt en granaatappel is dit wat ons betreft het perfecte tussengerecht.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 500 g broccoli (in roosjes)
  • zout en peper
  • 1 takje munt (alleen de blaadjes)
  • 200 g plantaardige kruidenroomkaas (bijv. Boursin plant-based)
  • 1 sjalot (fijngesnipperd)
  • 150 g gekookte rode bieten (in blokjes van ½ cm)
  • 2 el kappertjes (uit pot, uitgelekt en grof gehakt)
  • 4 el granaatappelpitjes
  • olijfolie

Benodigdheden

  • pot

Bereiding

  1. Kook de broccoli ca. 4 minuten in kokend water met 1 tl zout. Giet af, laat heel goed uitlekken en dep de broccoli droog met een schone theedoek. Laat iets afkoelen en hak de broccoli fijn.

  2. Houd wat muntblaadjes achter voor de garnering en hak de overige munt fijn. Roer de kruidenroomkaas, de sjalot, de biet, de kappertjes en de fijngehakte munt door de broccoli en breng op smaak met zout en peper.

  3. Schep van het mengsel met behulp van de serveerring mooie, ronde tartaartjes op bordjes. Garneer met de granaatappelpitjes en de overgebleven muntblaadjes en bedruip met olijfolie.

Receptuur, styling en foodstyling: Jacqueline Sluijter Fotografie: Sander Damen

Onze tips

Profielfoto van

Julie van den Berg

Altijd in voor een feestje – vooral als er eten én wijn is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Houdt van het organiseren van etentjes voor familie en vrienden. Haat koriander.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!