
Hoe kun je het beste je wijn koelen?
Lees verder na de advertentie
Zeker met het zomerse weer is een koel glas wijn heerlijk, bijvoorbeeld op een terrasje, tijdens de borrel of bij het avondeten. Wijnkoelers houden de fles wijn meestal goed gekoeld, maar de wijn in je glas warmt snel op. Zeker in de zomerse zon. Gelukkig hebben wij dé oplossing om je glas wijn te koelen!
Houd je glas wijn voortaan gekoeld met een paar bevroren druiven. Niet alleen zijn bevroren druiven een verfrissende snack, ze doen ook wonderen door je wijn te koelen. In tegenstelling tot ijsblokjes verdunnen druiven je drankje namelijk niet. En het ziet er nog chique uit ook!
Wekelijks handige kooktips en de lekkerste recepten ontvangen?

Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.
Wijn koelen met druiven
Natuurlijk kun je elk type bevroren fruit nemen, maar druiven hebben een groot voordeel ten opzichte van andere soorten. Fruit zoals meloen of sinaasappel geeft smaak af aan je wijn en met een goede wijn wil je dit absoluut niet. Dat is namelijk zonde van de mooie smaken, zeker als je net je favoriete wijn hebt opengetrokken. Het laagje rondom de druif zorgt dat de druif zijn smaak niet afgeeft.
Zie je jezelf al zitten deze zomer met een heerlijk glas gekoelde wijn? Maak het feestje helemaal compleet met een goed gevulde borrelplank. Oftewel, ren naar de supermarkt en zorg dat je voortaan een bak druiven in de koelkast hebt staan. Bedank ons maar als je straks met een glas heerlijke, gekoelde wijn in de zon zit te genieten. Proost!

Lees ook:
Onze tips

Jackfruit is dé vleesvervanger voor stoofgerechten (en zo gebruik je ‘m)

Dit zijn de keukentools die jouw kerst écht makkelijker maken

Kruidnoten bakken: zo doe je dat

Zelf gevulde speculaas maken: zo doe je dat

Zo maak je thuis een plantaardige steak die zelfs vleeseters verrast

Slechts 0,1% van alle Italiaanse wijn komt hiervandaan

Dit zijn dé gouden tips voor het binden van een stoofpot

Zelf groentesoep maken? Met deze tips lukt het altijd (zelfs zónder zakjes)

Misselijk maar toch iets eten? Deze recepten helpen écht

Zo maak je de perfecte Halloween-pompoen (zonder geklieder)

Zo maak je de lekkerste rode kool: koken en bereiden

9x de lekkerste sauzen voor bij biefstuk

Koken zonder alcohol: zo vervang je drank in klassieke gerechten

Varkenshaas bakken: met deze tips kan het niet mislukken

Dit zijn de seizoensgroenten en -fruit in oktober

7 soorten paddenstoelen om mee te koken (+ recepten)

Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.



