Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Foodies meest gelezen artikelen 2023

Dit zijn Foodies’ meest gelezen artikelen van 2023

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Nog een paar uur en 2023 is voorbij. Het jaar dat jullie met zijn allen de beste borrelplanken bouwden, heel veel hotspots bezochten en een massaal aan de kaasfondue gingen. Met het einde van het jaar in zicht blikken wij terug op de meest gelezen artikelen van 2023!

Dit zijn Foodies’ meest gelezen artikelen:

Nu het einde van 2023 in zicht komt is het tijd om terug te blikken op het afgelopen jaar. Want wat hebben we als foodies veel met elkaar gekookt, gegeten én genoten! Een paar artikelen vielen overduidelijk bij jullie in de smaak. Wij stelden een lijstje samen met Foodies’ meest gelezen artikelen van 2023!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

1. Zo stel je de perfecte borrelplank samen in 4 simpele stappen

Met stip op nummer 1 staat het artikel over de perfecte borrelplank samenstellen. Stiekem verraste ons dit niet. Vorig jaar was het artikel ook al favoriet en we borrelen er met z’n allen behoorlijk wat af. Want wat is nou leuker dan het weekend beginnen met een heerlijke plank vol hapjes?

In dit artikel leggen we je dan ook uit hoe je de beste borrelplank samenstelt en welke hapjes daarbij niet mogen ontbreken.

Borrelplank hapjes

2. Meer dan 25x avondeten recepten voor elke dag

“Wat ga jij vanavond eten?” Dat is misschien wel de meest gestelde vraag, zeker op onze redactie. Voor wie het nog niet weet; wij stelden een handig lijstje samen met onze favoriete recepten voor het avondeten. Want soms kan je wel wat inspiratie gebruiken.

Gevulde puntpaprika´s

3. Foodies’ meest gelezen artikelen: hotspots

Onze lijstjes met culinaire hotspots waren dit jaar populairder dan ooit. Jullie waren vooral op zoek naar de leukste restaurants in Rotterdam, Amsterdam, Maastricht, Nijmegen en Arnhem. Op zoek naar plekken om uit eten te gaan in een andere stad? Check vooral onze lijstjes voor restaurants in Den Bosch, Breda, Tilburg, Brugge, Utrecht en Eindhoven eens!

4. Wat eet je bij kaasfondue? 33+ ideeën

Naast borrelen is er nog iets waar we blijkbaar ontzettend van houden: kaasfondue! Dit artikel – waarbij we je vertellen wat je allemaal bij de kaasfondue kunt eten – werd ongelooflijk veel gelezen afgelopen jaar, voornamelijk in de wintermaanden.

Kortom; ook zo’n zin om binnenkort te kaasfonduen? Lees dan dit artikel over hoe je de perfecte kaasfondue maakt of dit artikel over welke kazen het best geschikt zijn voor kaasfondue. En vergeet natuurlijk niet het populairste artikel over kaasfondue: 33+ ideeën om te eten bij kaasfondue.

kazen voor kaasfondue

5. Zo houd je je basilicumplantje wél lang in leven

Neem je je bij ieder aangeschaft basilicumplantje steevast voor om hem deze keer wél in leven te houden? En staat hetzelfde plantje een paar weekjes later uitgedroogd en verschrompeld op het aanrecht, klaar om de groene kliko in te gaan? Met deze tips gaat jouw basilicumplantje nooit meer dood en ga je bovendien veel meer basilicumblaadjes oogsten!

Gezien de populariteit van dit artikel moet haast iedereen ondertussen een overschot aan basilicum hebben, of valt dat bij jou nog wel mee? Lees hier overigens ook alle tips voor het verzorgen van bieslook, koriander, tijm en munt.

basilicum verzorgen

6. Is je saus te dun geworden? 9x manieren om je saus in te dikken

Last minute stress in de keuken? Daar helpen we je graag bij! Zo hielpen we onze lezers en bezoekers afgelopen jaar bijvoorbeeld veel met het indikken van een te dunne saus. In dit artikel hebben we de beste manieren om een soep of saus te binden en dikker te maken voor je op een rijtje gezet.

saus te dun?

7. Onze favoriete recepten van Ottolenghi

Naast dat we zelf dagelijks in de keuken staan laten we ons ook maar al te graag inspireren door de grote chefs der aarde. Zo is Yotam Ottolenghi één van onze favorieten en hebben we elk kookboek van deze chef en zijn team in onze boekenkast staan.

Dat jullie fan zijn blijkt ook maar weer eens, het artikel met onze favoriete recepten van Ottolenghi werd ontzettend veel bekeken afgelopen jaar.

Yotam Ottolenghi & Noor Murad in DeLaMar

8. Wat eet je op een pizza? Meer dan 100 toppings

Jullie waren niet alleen ontzettend benieuwd naar wat je bij kaasfondue eet, jullie zochten ook massaal naar de lekkerste toppings voor op een pizza. Natuurlijk zijn wij de beroerdste niet, we maakten dan ook een lijstje met meer dan 100 toppings.

Pizzaoven tomatensaus

9. Wow! Dit is waarom je eten nooit in aluminiumfolie moet verpakken

Aluminiumfolie is een snelle en makkelijke oplossing als je een stukje pizza overhebt, een restje lasagne in de ovenschaal hebt liggen of een goedgevulde sandwich mee wil nemen. Even inpakken of afdekken, klaar! Hoe onschuldig dit ook lijkt, toch zijn hier risico’s aan verbonden. Wil je weten waarom je eten beter niet in aluminiumfolie moet verpakken? Wij leggen het je in dit artikel uit!

dit is waarom je eten nooit in aluminiumfolie moet verpakken

10. Getest uit de supermarkt

Afgelopen jaar hebben we diverse producten uit de supermarkt getest, en dat is jullie niet ontgaan. Zo wilden jullie massaal weten welke croissants uit de supermarkt (om af te bakken) volgens ons het lekkerst zijn, maar jullie waren ook benieuwd naar de beste pesto uit een potje en verschillende soorten mozzarella uit de supermarkt.

Radio538 belde ons zelfs om te ontdekken welke chocoladeletters Sinterklaas dit jaar het best kon kopen.

croissants uit de supermarkt

Lees ook:

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!