
Dit zijn Foodies’ meest gelezen artikelen:
Lees verder na de advertentie
Nu het einde van 2023 in zicht komt is het tijd om terug te blikken op het afgelopen jaar. Want wat hebben we als foodies veel met elkaar gekookt, gegeten én genoten! Een paar artikelen vielen overduidelijk bij jullie in de smaak. Wij stelden een lijstje samen met Foodies’ meest gelezen artikelen van 2023!
Tip!

Ben je op zoek naar culinaire inspiratie, uitdaging én wil je graag meer lezen over koken?
Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
1. Zo stel je de perfecte borrelplank samen in 4 simpele stappen
Met stip op nummer 1 staat het artikel over de perfecte borrelplank samenstellen. Stiekem verraste ons dit niet. Vorig jaar was het artikel ook al favoriet en we borrelen er met z’n allen behoorlijk wat af. Want wat is nou leuker dan het weekend beginnen met een heerlijke plank vol hapjes?
In dit artikel leggen we je dan ook uit hoe je de beste borrelplank samenstelt en welke hapjes daarbij niet mogen ontbreken.
2. Meer dan 25x avondeten recepten voor elke dag
“Wat ga jij vanavond eten?” Dat is misschien wel de meest gestelde vraag, zeker op onze redactie. Voor wie het nog niet weet; wij stelden een handig lijstje samen met onze favoriete recepten voor het avondeten. Want soms kan je wel wat inspiratie gebruiken.
3. Foodies’ meest gelezen artikelen: hotspots
Onze lijstjes met culinaire hotspots waren dit jaar populairder dan ooit. Jullie waren vooral op zoek naar de leukste restaurants in Rotterdam, Amsterdam, Maastricht, Nijmegen en Arnhem. Op zoek naar plekken om uit eten te gaan in een andere stad? Check vooral onze lijstjes voor restaurants in Den Bosch, Breda, Tilburg, Brugge, Utrecht en Eindhoven eens!
4. Wat eet je bij kaasfondue? 33+ ideeën
Naast borrelen is er nog iets waar we blijkbaar ontzettend van houden: kaasfondue! Dit artikel – waarbij we je vertellen wat je allemaal bij de kaasfondue kunt eten – werd ongelooflijk veel gelezen afgelopen jaar, voornamelijk in de wintermaanden.
Kortom; ook zo’n zin om binnenkort te kaasfonduen? Lees dan dit artikel over hoe je de perfecte kaasfondue maakt of dit artikel over welke kazen het best geschikt zijn voor kaasfondue. En vergeet natuurlijk niet het populairste artikel over kaasfondue: 33+ ideeën om te eten bij kaasfondue.
5. Zo houd je je basilicumplantje wél lang in leven
Neem je je bij ieder aangeschaft basilicumplantje steevast voor om hem deze keer wél in leven te houden? En staat hetzelfde plantje een paar weekjes later uitgedroogd en verschrompeld op het aanrecht, klaar om de groene kliko in te gaan? Met deze tips gaat jouw basilicumplantje nooit meer dood en ga je bovendien veel meer basilicumblaadjes oogsten!
Gezien de populariteit van dit artikel moet haast iedereen ondertussen een overschot aan basilicum hebben, of valt dat bij jou nog wel mee? Lees hier overigens ook alle tips voor het verzorgen van bieslook, koriander, tijm en munt.
6. Is je saus te dun geworden? 9x manieren om je saus in te dikken
Last minute stress in de keuken? Daar helpen we je graag bij! Zo hielpen we onze lezers en bezoekers afgelopen jaar bijvoorbeeld veel met het indikken van een te dunne saus. In dit artikel hebben we de beste manieren om een soep of saus te binden en dikker te maken voor je op een rijtje gezet.
7. Onze favoriete recepten van Ottolenghi
Naast dat we zelf dagelijks in de keuken staan laten we ons ook maar al te graag inspireren door de grote chefs der aarde. Zo is Yotam Ottolenghi één van onze favorieten en hebben we elk kookboek van deze chef en zijn team in onze boekenkast staan.
Dat jullie fan zijn blijkt ook maar weer eens, het artikel met onze favoriete recepten van Ottolenghi werd ontzettend veel bekeken afgelopen jaar.
8. Wat eet je op een pizza? Meer dan 100 toppings
Jullie waren niet alleen ontzettend benieuwd naar wat je bij kaasfondue eet, jullie zochten ook massaal naar de lekkerste toppings voor op een pizza. Natuurlijk zijn wij de beroerdste niet, we maakten dan ook een lijstje met meer dan 100 toppings.
9. Wow! Dit is waarom je eten nooit in aluminiumfolie moet verpakken
Aluminiumfolie is een snelle en makkelijke oplossing als je een stukje pizza overhebt, een restje lasagne in de ovenschaal hebt liggen of een goedgevulde sandwich mee wil nemen. Even inpakken of afdekken, klaar! Hoe onschuldig dit ook lijkt, toch zijn hier risico’s aan verbonden. Wil je weten waarom je eten beter niet in aluminiumfolie moet verpakken? Wij leggen het je in dit artikel uit!
10. Getest uit de supermarkt
Afgelopen jaar hebben we diverse producten uit de supermarkt getest, en dat is jullie niet ontgaan. Zo wilden jullie massaal weten welke croissants uit de supermarkt (om af te bakken) volgens ons het lekkerst zijn, maar jullie waren ook benieuwd naar de beste pesto uit een potje en verschillende soorten mozzarella uit de supermarkt.
Radio538 belde ons zelfs om te ontdekken welke chocoladeletters Sinterklaas dit jaar het best kon kopen.
Lees ook:
Onze tips

Dit zijn de belangrijkste vegatrends voor 2025

Lavashak: deze populaire Perzische snack wil je proberen

Dit zijn de meest gezochte recepten van januari

Zo ontvang je het nieuwe boek van Jamie Oliver gratis!

Cottage cheese is weer populair en dit is waarom

Deze nieuwe chunky repen wil je proeven

Dit is waarom iedereen massaal flatbread in huis haalt

5x Japanse ingrediënten die je moet proberen
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.