Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Kabeljauw met nduja

Veelzijdige vis: 9x recepten met kabeljauw

Kabeljauw is een van de populairste vissoorten van Europa. Dankzij zijn neutrale smaak is hij namelijk te combineren met allerlei andere ingrediƫnten. Je ontdekt het met onze recepten met kabeljauw!

Lees verder na de advertentie

Kabeljauw is een witvis en is door zijn zachte smaak gemakkelijk te combineren. Je kunt gerust flink wat smaakmakers toevoegen. Dat kan dit veelzijdige visje prima hebben. Wat denk je bijvoorbeeld van wat ‘nduja, miso of verse groene kruiden? De onderstaande recepten met kabeljauw bewijzen hoeveel je kunt variĆ«ren!

Wekelijks de lekkerste recepten ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Recepten met kabeljauw

Lees verder na de advertentie

Van een kruidige curry tot aan een smaakvolle soep: ontdek de veelzijdigheid van dit visje met onze recepten met kabeljauw!

Kabeljauw in misoboter met bimi, sesam en edamame

Kabeljauw in misoboter met bimi, sesam en edamame

Vissen naar complimentjes? Niet nodig. Als je dit gerecht op tafel hebt gezet, krijg je ze vanzelf.

Naar het recept
Gemarineerde cannellinibonen met boerenkool en kabeljauw

Gemarineerde cannellinibonen met boerenkool en kabeljauw

Gezond eten moeilijk? Zeker niet! Dit heerlijke recept zit boordevol goede voedingsstoffen en staat binnen 20 minuten op tafel. Timer aan? Gaan!

Naar het recept

Lees verder na de advertentie

thaise noodlecurry met kabeljauw

Thaise noodlecurry met kabeljauw

Dat de witvis goed in een curry past, bewijst dit recept met kabeljauw wel. De neutrale smaak kan alle specerijen aan!

Naar het recept
Curry met mais, kabeljauw en garnalen

Curry met mais, kabeljauw en garnalen

Een andere curry dan je gewend bent, maar minstens net zo lekker! De mais gaat super goed samen met de vis en de specerijen geven het gerecht wat extra pit.

Naar het recept

Lees verder na de advertentie

recepten met bier Kabeljauw in bierbeslag

Kabeljauw in bierbeslag met friet en doperwten

Fish & chips maar dan de gezondere versie. De doperwtjes maken deze maaltijd af!

Naar het recept
kabeljauw kruidenkorst

Kabeljauw met kruidenkorst uit de oven

Doordeweeks een bijzondere maaltijd op tafel zetten hoeft niet veel tijd te kosten. Met verse kruiden, een mooi stukje kabeljauw en een likje boter heb je binnen een handomdraai wat lekkers op tafel staan.

Naar het recept
Kabeljauw met mornaysaus

Kabeljauw met mornaysaus

Mornaysaus is een eenvoudige kaassaus op basis van bechamelsaus. Maak er dit chique recept met kabeljauw mee!

Naar het recept
Kabeljauw met nduja

Kabeljauw met ‘nduja

De pittige Italiaanse worst geeft dit visje gelijk veel smaak…

Naar het recept
Gerookteviskoekjes van kabeljauw

Gerookteviskoekjes van kabeljauw

Meer dan een half uur heb je niet nodig om deze viskoekjes op tafel – of de borrelplank – te zetten. Je maakt ze met kabeljauwfilet, een witvis die zich hier prima voor leent. Haal bij voorkeur verse kabeljauwfilet bij de visboer, je proeft het verschil!

Naar het recept

HƩt recept met kabeljauw

Kun jij niet kiezen uit al die heerlijke recepten met kabeljauw? Dan ga je toch voor onze grote favoriet:

Kabeljauw in misoboter met bimi, sesam en edamame

Kabeljauw in misoboter met bimi, sesam en edamame

Vissen naar complimentjes? Niet nodig. Als je dit gerecht op tafel hebt gezet, krijg je ze vanzelf.

Bekijk volledige recept

Ingrediƫnten

  • 1 zakje misosoep
  • 2 tl sesamolie
  • 1 el rijstazijn
  • 1 el mirin
  • sap van 1 limoen
  • chilivlokken
  • 8 stengels bimi
  • 3 lente-uitjes (schoongemaakt en in grove ringen)
  • 100 g sperziebonen (schoongemaakt & in kleine stukjes)
  • 150 g edamamebonen (gedopt)
  • 2 tl zachte boter
  • zwarte peper
  • 1 el miso (bruine)
  • sesamzaad (zwart en wit)
  • 2 kabeljauwfilet

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Doe de inhoud van het zakje misosoep in een maatkan en schenk er 400 ml kokend water bij. Roer de sesamolie, de rijstazijn, de mirin, het limoensap en een snufje chilivlokken erdoorheen.

  2. Leg de bimi zo in een diep bakblik (ca. 20×30 cm) dat je er de 2 stukken kabeljauwfilet op kunt leggen. Verdeel de lente-ui, de sperziebonen en de edamame eromheen. Schenk het misoĀ­mengsel eroverheen.

  3. Meng de boter met de misopasta, het sesamzaad en zwarte peper. Strijk het mengsel over de bovenkant van de kabeljauwfilets. Leg de kabeljauwfilets op de bimi. Bak het geheel ca. 20 minuten in de oven tot de kabeljauw net gaar is en de groenten nog knapperig zijn.

Ā© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur & foodstyling: Sarah Cook Foto’s: Ant Duncan

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!