
Kabeljauw is een van de populairste vissoorten van Europa. Dankzij zijn neutrale smaak is hij namelijk te combineren met allerlei andere ingrediënten. Je ontdekt het met onze recepten met kabeljauw!
Lees verder na de advertentie
Kabeljauw is een witvis en is door zijn zachte smaak gemakkelijk te combineren. Je kunt gerust flink wat smaakmakers toevoegen. Dat kan dit veelzijdige visje prima hebben. Wat denk je bijvoorbeeld van wat ‘nduja, miso of verse groene kruiden? De onderstaande recepten met kabeljauw bewijzen hoeveel je kunt variëren!
Wekelijks de lekkerste recepten ontvangen?
Recepten met kabeljauw
Van een kruidige curry tot aan een smaakvolle soep: ontdek de veelzijdigheid van dit visje met onze recepten met kabeljauw!

Kabeljauw in misoboter met bimi, sesam en edamame
Vissen naar complimentjes? Niet nodig. Als je dit gerecht op tafel hebt gezet, krijg je ze vanzelf.

Gemarineerde cannellinibonen met boerenkool en kabeljauw
Gezond eten moeilijk? Zeker niet! Dit heerlijke recept zit boordevol goede voedingsstoffen en staat binnen 20 minuten op tafel. Timer aan? Gaan!

Thaise noodlecurry met kabeljauw
Dat de witvis goed in een curry past, bewijst dit recept met kabeljauw wel. De neutrale smaak kan alle specerijen aan!

Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.

Curry met mais, kabeljauw en garnalen
Een andere curry dan je gewend bent, maar minstens net zo lekker! De mais gaat super goed samen met de vis en de specerijen geven het gerecht wat extra pit.

Kabeljauw in bierbeslag met friet en doperwten
Fish & chips maar dan de gezondere versie. De doperwtjes maken deze maaltijd af!

Kabeljauw met kruidenkorst uit de oven
Doordeweeks een bijzondere maaltijd op tafel zetten hoeft niet veel tijd te kosten. Met verse kruiden, een mooi stukje kabeljauw en een likje boter heb je binnen een handomdraai wat lekkers op tafel staan.

Kabeljauw met mornaysaus
Mornaysaus is een eenvoudige kaassaus op basis van bechamelsaus. Maak er dit chique recept met kabeljauw mee!

Gerookteviskoekjes van kabeljauw
Meer dan een half uur heb je niet nodig om deze viskoekjes op tafel – of de borrelplank – te zetten. Je maakt ze met kabeljauwfilet, een witvis die zich hier prima voor leent. Haal bij voorkeur verse kabeljauwfilet bij de visboer, je proeft het verschil!
Hét recept met kabeljauw
Kun jij niet kiezen uit al die heerlijke recepten met kabeljauw? Dan ga je toch voor onze grote favoriet:

Kabeljauw in misoboter met bimi, sesam en edamame
Vissen naar complimentjes? Niet nodig. Als je dit gerecht op tafel hebt gezet, krijg je ze vanzelf.
Ingrediënten
- 1 zakje misosoep
- 2 tl sesamolie
- 1 el rijstazijn
- 1 el mirin
- sap van 1 limoen
- chilivlokken
- 8 stengels bimi
- 3 lente-uitjes (schoongemaakt en in grove ringen)
- 100 g sperziebonen (schoongemaakt & in kleine stukjes)
- 150 g edamamebonen (gedopt)
- 2 tl zachte boter
- zwarte peper
- 1 el miso (bruine)
- sesamzaad (zwart en wit)
- 2 kabeljauwfilet
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Doe de inhoud van het zakje misosoep in een maatkan en schenk er 400 ml kokend water bij. Roer de sesamolie, de rijstazijn, de mirin, het limoensap en een snufje chilivlokken erdoorheen.
Leg de bimi zo in een diep bakblik (ca. 20×30 cm) dat je er de 2 stukken kabeljauwfilet op kunt leggen. Verdeel de lente-ui, de sperziebonen en de edamame eromheen. Schenk het misomengsel eroverheen.
Meng de boter met de misopasta, het sesamzaad en zwarte peper. Strijk het mengsel over de bovenkant van de kabeljauwfilets. Leg de kabeljauwfilets op de bimi. Bak het geheel ca. 20 minuten in de oven tot de kabeljauw net gaar is en de groenten nog knapperig zijn.
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur & foodstyling: Sarah Cook Foto’s: Ant Duncan
Onze tips

Vis recepten: 15x lekker en gezond

No waste: dit restaurant serveert kabeljauwkop

De lekkerste vissoep recepten: van bisque tot bouillabaisse

Zalm uit de oven: 10+ heerlijke recepten

9x crumble recepten: van appel tot rabarber

16x kersthapjes: makkelijk, feestelijk en lekker

Borrelplank maken van A tot Z: recepten, tips en ideeën

Vegan ontbijt: 7x de lekkerste recepten

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.



