Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Specerijentwister met venkelzaad en sesam op een bakplaat

14x goedkope hapjes die lekker én makkelijk zijn

Geef je binnenkort een borrel, maar vallen de inkopen iets buiten je budget? Geen zorgen, met deze recepten voor goedkope hapjes zorg je dat het binnen je budget past!

Lees verder na de advertentie

We weten allemaal dat het geven van je eigen borrel of feestje aardig kan oplopen in de kosten. Fris, wijn, bier, cocktails of mocktails, dat is allemaal al duur zat. En dan moeten de borrelhapjes er nog bijkomen… Hierdoor kan het voorkomen dat je de volgende keer misschien wel twee keer nadenkt voor je de uitnodiging verstuurt. Maar daar hebben wij een oplossing voor; we hebben namelijk een hele hoop recepten voor goedkope hapjes.

Nog meer recepten voor de borrel nodig?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Goedkope hapjes recepten

Lees verder na de advertentie

Met deze goedkope hapjes hoef je niet teveel geld uit te geven én kun je een enorme borrelplank maken voor al je gasten. Vergeet er zelf natuurlijk niet ook van te genieten, het is immers jouw feestje!

Specerijentwister met venkelzaad en sesam

Specerijentwister met venkelzaad en sesam

Deze twisters lust iedereen en zijn daarom perfect voor bij de borrel. Tip: varieer met verschillende kruiden en serveer zo nog meer verschillende soorten twisters.

Naar het recept
Falafelmacarons

Falafelmacarons

Hoe leuk is het om je falafel aan een spiesje te rijgen en deze te serveren met lekkere kruiden en een heerlijke dipsaus. En een mooie bijkomstigheid? Het vult ontzettend.

Naar het recept

Lees verder na de advertentie

pizzabreekbrood

Pizzabreekbrood

Met weinig ingrediënten kun je hele lekkere hapjes maken. Met dit recept kun je zo creatief zijn als je zelf wilt: voeg je favoriete kruiden, kaas of vlees eraan toe en je hebt zo verschillende soorten breekbrood op tafel!

Naar het recept
Cover voor

Bruschetta met tomaat, knoflook en basilicum

Wie kent de borrelbroodjes niet? Je kunt bruschetta met verschillende toppings beleggen maar de bekendste is natuurlijk tomaten. Met een beetje olijfolie, zout, peper en basilicum laat jij de groente stralen. De kracht zit ‘m in de eenvoud van dit basisrecept.

Naar het recept
Hummus met crudités

Hummus met crudités

Natuurlijk mogen groenten ook niet ontbreken in dit rijtje: deze zorgen er namelijk voor dat je lang verzadigd bent. Serveer er een zelfgemaakte hummus bij en ze kunnen eindeloos dippen.

Naar het recept

Lees verder na de advertentie

Komkommerspringrolls met winterpeen, lente-ui en pittige dipsaus

Komkommerspringrolls met pittige dipsaus

Gevuld met knapperige groenten en omhuld met rijstpapier, vormen ze een heerlijk gezond hapje. De pittige dipsaus geeft dit gerecht een lekkere kick!

Naar het recept
Tonijnsalade in een bakje met kappertjes erover

Klassieke tonijnsalade

Een tonijnsalade is onwijs makkelijk te maken met tonijn in blik en je favoriete kruiden. Het voordeel van dit hapje is dat je grote hoeveelheden kunt maken. En het is nog gezond ook.

Naar het recept
Limabonendip met knoflookdrizzle met daarnaast crackers en rauwkost

Limabonendip met knoflookdrizzle

Deze limabonendip is een heerlijk alternatief voor hummus: fluweelzacht van structuur en vol van smaak. De knoflookdrizzle geeft nét dat beetje extra. Lekker bij geroosterd brood, rauwkost of crackers.

Naar het recept
Lekker Makkelijk: loaded pizza fries

Loaded pizza fries

Vul de hele tafel met frietjes en maak ze extra speciaal met de ingrediënten waarmee je normaal gesproken een pizza belegt.

Naar het recept
Pittige popcorn met chili, limoen en honing

Pittige popcorn met chili, limoen en honing

Een zoete borrelhap mag natuurlijk ook niet ontbreken. Deze pittige popcorn zal iedereen versteld doen staan.

Naar het recept
Lees ook:
snelle borrelplank

Borrelhapjes

Klassieke tortilla

Spaanse tortilla

Wil je een traditionele Spaanse tortilla maken? Zelfgemaakt is altijd lekkerder dan die uit de supermarkt! Met dit klassieke recept bereid je een heerlijk luchtige tortilla de patatas, perfect als borrelhap.

Naar het recept
Crostini-kerstkrans

Crostini-krans

Een feestelijke krans mag niet ontbreken op de kersttafel. Je maakt er eenvoudig eentje van crostini’s. Dit zijn hapjes met een Italiaans tintje. Een feestelijk effect creëerde je nog nooit zo snel!

Naar het recept
Bakken op de BBQ: pigs in a blanket met homemade spicy ketchup

Pigs in a blanket met homemade spicy ketchup

Dit is dé ultieme snack voor een borrel als je het ons vraagt! Niet geheel onbelangrijk; naast dat de snack er leuk uitziet is ‘ie ook nog eens ontzettend lekker én goedkoop!

Naar het recept
Chocoladescones met miso en zwarte sesam in een paar stukjes gesneden.

Chocoladescones met miso en zwarte sesam

De combinatie miso en chocolade is fantastisch, daar zijn we het onderhand wel over eens. Deze chocoladescones met een verrassende twist zijn makkelijk te maken en ideaal voor een luxe brunch of een bijzondere traktatie. Probeer ze nu zelf!

Naar het recept

Nog meer recepten voor de borrel nodig?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Het ultieme goedkope hapjes recept

Kun jij niet kiezen uit die goedkope hapjes? Dan ga je toch gewoon voor ons favoriete recept:

FOODIES FAVORIET
Specerijentwister met venkelzaad en sesam

Specerijentwister met venkelzaad en sesam

Deze twisters doen het bij veel mensen goed! Lekker voor bij de borrel of om gewoon zo als snack te eten. Tip: varieer met verschillende kruiden en serveer zo nog meer verschillende soorten twisters.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

6 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries)
bloem (om te bestuiven)
1 eidooier
2 el korianderzaadjes
2 el venkelzaadjes
2 el sesamzaadjes
1 el grof zeezout (fleur de sel)
bakpapier

Bereiding

  1. Laat het bladerdeeg ontdooien tot het net zacht begint te worden. Leg telkens 2 plakjes op elkaar en rol op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoek van ca. 20×12 cm. Bestrijk met eidooier. Doe het korianderzaad, het venkelzaad, het sesamzaad en het zeezout in een vijzel en stamp grof. Bestrooi het bladerdeeg royaal met dit mengsel.

  2. Snijd repen van ca. 1,5 cm breed van het deeg. Neem een kant van een reep tussen duim en wijsvinger. Draai met je andere hand het andere uiteinde van de deegreep 2 slagen rond. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal met alle repen deeg. Probeer vlot te werken omdat het bladerdeeg anders te zacht wordt en dan krijg je een minder mooi strak resultaat. Tussendoor koelen kan ook.

  3. Zet de bakplaat bij voorkeur nog even in de koelkast of vriezer terwijl je oven voorverwarmt (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Bak de deegstengels in ca. 25 minuten goudbruin en krokant. Neem uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Onze tips

Profielfoto van

Julie van den Berg

Altijd in voor een feestje – vooral als er eten én wijn is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Houdt van het organiseren van etentjes voor familie en vrienden. Haat koriander.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!