Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
bolognese

Dit is de vega-versie van je favoriete vleesrecept

Profielfoto van RoxanneRoxanne

Advertentie

Doe jij deze week samen met Foodies mee aan de Nationale Week zonder Vlees? Dan hoef jij je favoriete gerechten niet te missen! Met wat slimme aanpassingen tover jij je favoriete klassiekers om tot een voortreffelijk vegetarisch diner.

1. Paella

Klassieker: paella met chorizo
Vega-variatie: paella met drie soorten bonen

Niet één, niet twee, maar drie soorten bonen trokken we uit onze voorraadkast voor de perfecte vegetarische paella. Lekker, voedzaam én vega.

Paella met drie soorten bonen

2. Yakitori

Klassieker: yakitori van kip
Vega-variatie: yakitori met shiitake

Traditionele Japanse yakitori maak je met kip, maar de vega versie met shiitake is misschien nog wel lekkerder! Serveer er een wakamesalade bij voor een voortreffelijk Aziatisch diner.

yakitori van shiitake

3. Saté

Klassieker: saté ayam & daging
Vega-variatie: jackfruitsate

Hoe maak je kipsaté zonder kip? Met jackfruit! Jackfruit heeft precies de juiste structuur zoals kip en zuigt zich vol smaak als je hem in een lekkere marinade legt. Een slimme wisseltruc.

Jackfruitsaté met pittig ingelegde komkommertjes

4. Pasta bolognese

Klassieker: ragù bolognese
Vega-variatie: bolognese met paddenstoelen

Ragù alla bolognese is de pastasaus der pastasauzen. Het origineel maak je met brunoise gesneden ui, bleekselderij, wortel, gehakt en tomaten. Het gehakt kun je echter heel makkelijk vervangen door…paddenstoelen! Van dit recept wordt je blij, beloofd.

bolognese

5. Gehaktbrood

Klassieker: gehaktbrood
Vega-variatie: notengehaktbrood

We horen je denken: een vega-versie van gehaktbrood?! Ja! Sterker nog: dit recept is zelfs vegan. We gebruiken noten voor die onweerstaanbare structuur. Ook lekker als snack om mee te nemen tijdens je wandeling!

6. Hamburger

Klassieker: hamburger
Vega-variatie: portobelloburger

Sinds ik dit recept voor portobelloburgers met krokante halloumi en rucolapesto van Foodieskok Willem kreeg, heb ik geen gewone hamburger meer aangeraakt. De vlezige structuur van de portobello, het zoete van de paprika en het hartige van de halloumi: onweerstaanbaar! Geen fan van portobello’s? Ga dan voor een bonenburger.

Portobelloburger met krokante halloumi en rucolapesto

7. Bourguignon

Klassieker: boeuf bourguignon
Vega-variatie: pompoen bourguignon

Hoe je de vega-variant maakt van een klassieke boeuf bourguignon? Met pompoen natuurlijk! Dit verrassende gerecht zal zeker indruk maken bij het hele gezin.

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Pompoen bourguignon

Onze tips

Profielfoto van

Roxanne

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!