
1. Paella
Lees verder na de advertentie
Klassieker: paella met chorizo
Vega-variatie: paella met drie soorten bonen
Niet één, niet twee, maar drie soorten bonen trokken we uit onze voorraadkast voor de perfecte vegetarische paella. Lekker, voedzaam én vega.
2. Yakitori
Klassieker: yakitori van kip
Vega-variatie: yakitori met shiitake
Traditionele Japanse yakitori maak je met kip, maar de vega versie met shiitake is misschien nog wel lekkerder! Serveer er een wakamesalade bij voor een voortreffelijk Aziatisch diner.
3. Saté
Klassieker: saté ayam & daging
Vega-variatie: jackfruitsate
Hoe maak je kipsaté zonder kip? Met jackfruit! Jackfruit heeft precies de juiste structuur zoals kip en zuigt zich vol smaak als je hem in een lekkere marinade legt. Een slimme wisseltruc.
4. Pasta bolognese
Klassieker: ragù bolognese
Vega-variatie: bolognese met paddenstoelen
Ragù alla bolognese is de pastasaus der pastasauzen. Het origineel maak je met brunoise gesneden ui, bleekselderij, wortel, gehakt en tomaten. Het gehakt kun je echter heel makkelijk vervangen door…paddenstoelen! Van dit recept wordt je blij, beloofd.
5. Gehaktbrood
Klassieker: gehaktbrood
Vega-variatie: notengehaktbrood
We horen je denken: een vega-versie van gehaktbrood?! Ja! Sterker nog: dit recept is zelfs vegan. We gebruiken noten voor die onweerstaanbare structuur. Ook lekker als snack om mee te nemen tijdens je wandeling!
6. Hamburger
Klassieker: hamburger
Vega-variatie: portobelloburger
Sinds ik dit recept voor portobelloburgers met krokante halloumi en rucolapesto van Foodieskok Willem kreeg, heb ik geen gewone hamburger meer aangeraakt. De vlezige structuur van de portobello, het zoete van de paprika en het hartige van de halloumi: onweerstaanbaar! Geen fan van portobello’s? Ga dan voor een bonenburger.
7. Bourguignon
Klassieker: boeuf bourguignon
Vega-variatie: pompoen bourguignon
Hoe je de vega-variant maakt van een klassieke boeuf bourguignon? Met pompoen natuurlijk! Dit verrassende gerecht zal zeker indruk maken bij het hele gezin.
Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Onze tips

Dit kun je beter niét in de airfryer bereiden

Pannenkoeken beleggen: dit zijn lekkere toppings voor thuis

Wat eet je bij soep? 14x lekkere ideeën en recepten

Recepten van Ottolenghi: 7x onze favorieten

Gnocchi: 15+ Italiaanse recepten

Borrelplank maken? Zo doe je dat in 3 simpele stappen

Dit zijn de beste recepten voor het paasdiner

Paaslunch ideeën: zo zet jij de tafel vol lekkers
Roxanne
Vindt de supermarkt de vervelendste plek op aarde. Kan geen recept maken zonder er haar eigen draai aan te geven – wat vaak resulteert in een totaal ander gerecht. Vindt een curry altijd een goed idee en gaat zo vaak mogelijk naar Kroatië voor cevapcici. Was webredacteur van 2019 tot 2021.