Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Kerstmenu van Jamie Oliver: kerstpasta van Jamie Oliver

Het ultieme kerstmenu van Jamie Oliver 

Zit jij ook altijd met je handen in je haar als je het definitieve kerstmenu gaat samenstellen? Er is zoveel lekkers om uit te kiezen! Of je nu drie, vier of zeven gangen serveert wij helpen je met inspiratie. Met de recepten van Jamie Oliver maak je het ultieme kerstmenu.

Lees verder na de advertentie

Jamie Oliver behoort tot absoluut een van de populairste en ook bekendste chefs ter wereld. Niet alleen bij het grote publiek is hij geliefd, ook professionele chefs zijn dol op hem. De recepten van Jamie Oliver zijn dan ook stuk voor stuk maakbaar, ongelooflijk lekker én vaak ook nog eens gezond. Speciaal voor de feestdagen delen we dan ook hét ultieme kerstmenu van Jamie Oliver,  boordevol gerechten die stuk voor stuk het kerstdiner tot een succes maken!

Kerstmenu Jamie Oliver

Lees verder na de advertentie

Dit kerstmenu van Jamie Oliver staat snel op tafel, zonder op smaak in te leveren. Alleen de kerstpasta is toch al geweldig?! Check de recepten van The Naked Chef maar snel:

Kerstmenu van Jamie Oliver: kerstpasta van Jamie Oliver

Kerstpasta van Jamie Oliver

We starten in het kerstmenu van Jamie Oliver met dit heerlijke pastarecept. Maak mooie vormpjes van de verse lasagnevellen en dien dit lekkere én feestelijke voorgerecht op. Je gasten zullen gegarandeerd onder de indruk zijn, en dat terwijl je maar één pan nodig hebt voor dit voorgerecht.

Naar het recept
Malse geglaceerde lamsschenkels van Jamie Oliver

Malse geglaceerde lamsschenkels van Jamie Oliver

Deze geglaceerde lamsschenkels zijn het perfecte hoofdgerecht voor de feestdagen. Mede door de paprika’s, olijven, honing en verse peterselie smaakt elke hap naar meer. Ga je liever toch voor een vegetarisch hoofdgerecht voor kerst? Vervang dan de lamsschenkels door in kwarten gesneden, geschilde knolselderij en bereid het gerecht op dezelfde manier.

Naar het recept

Lees verder na de advertentie

Honing-sinaasappelplaatcake van Jamie Oliver

Honing-sinaasappelplaatcake van Jamie Oliver

Voor dit geweldige kerstdessert hoef je maar weinig moeite te doen, de oven doet namelijk het meeste werk. Minimale moeite, maar toch maximaal resultaat. Door bloedsinaasappels te gebruiken kleurt de plaatcake ook nog eens mooier dan met gewone sinaasappels. Serveer op mooie gebaksbordjes en het kerstmenu is compleet wat ons betreft!

Naar het recept

De kerstrecepten en foto’s uit dit artikel komen uit het kookboek:

ONE by Jamie Oliver is published by Kosmos © Jamie Oliver Enterprises Limited (2022 ONE). Photography: © David Loftus, 2022; © Richard Clatworthy, 2022.

Lees verder na de advertentie

Kerst met Jamie Oliver

Wil jij nog meer recepten voor een kerst met Jamie Oliver? In het Grote Kerstnummer van 2024 vind je een dubbeldik katern vol Jamie Oliver recepten, interviews, platingtips én een mooie winactie. Of haal voor nog meer inspiratie gewoon dé uitgave van dit jaar in huis:

Daarnaast hebben wij nog een paar heerlijke kerstrecepten van The Naked Chef voor je verzameld zodat jij hier ook je eigen menu mee kunt mixen en matchen!

Kippensoep met prei & aardappel

Kippensoep met prei en aardappel

Geniet van deze gevleugelde variant op de klassieke prei-aardappelsoep. Een feestje in elk kommetje.

Naar het recept
Varkensschouder voor het weekend

Varkensschouder

Een varkensschouder is heerlijk na een tijdje in de oven – knapperig en mals vlees. Dit is de perfecte sunday roast!

Naar het recept
Jamie Oliver ravioli

Jamie Olivers ravioli alla Napoletana

Jamie Oliver: “Zelf ravioli is niet zo spannend als je denkt en je hebt er geen speciale spullen voor nodig. Het standaardrecept is 100 g bloem en 3 eidooiers per portie, dus je kunt de hoeveelheden makkelijk aanpassen. Deze ravioli laten zich goed invriezen, dus kook er flink wat en doe ze in de diepvries. Je hoeft ze dan alleen nog in kokend water te laten glijden en te koken tot ze al dente zijn. Heerlijk!”

Naar het recept
Schwarzwalder Cakerol

Schwarzwalder Cakerol

Alle grote smaken van de klassieke taart, maar dan in een makkelijke & leuke cakerol. Dit lust iedereen!

Naar het recept
Jamie Oliver Christmas pudding sundae

Jamies Christmas pudding sundae

Jamie is gek op Christmas pudding en vertelt in ‘Jamie Cooks Christmas’ dat hij daardoor het baksel haast twee keer zou maken: één voor kerst, één om dit toetje na kerst te maken.

Naar het recept

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Het beste kerstrecept van Jamie Oliver

Kun je niet kiezen uit al die lekkere kerstrecepten van Jamie Oliver? Dit is onze grote favoriet:

Foodies favoriet
Malse geglaceerde lamsschenkels van Jamie Oliver

Malse geglaceerde lamsschenkels van Jamie Oliver

Er is niks gezelliger dan samen in de keuken staan. Deze pasta is makkelijker te maken dan je denkt, precies zoals we van Jamie Oliver gewend zijn.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 4 lamsschenkels (ongeveer 400 g elk)
  • 1 bol knoflook
  • 6 paprika’s (verschillende kleuren)
  • 1 citroen
  • 800 g krieltjes
  • 8 zwarte olijven (met pit)
  • 1 tl vloeibare honing
  • 1/2 bos bladpeterselie (15 g)
  • olijfolie

Bereiding

  1. Verhit de oven tot 180 °C. Zet een grote, diepe braadpan op hoog vuur. Bestrooi de lamsschenkels met een snuf zeezout en zwarte peper en bak ze rondom bruin in 1 eetlepel olijfolie.

  2. Snijd de hele bol knoflook overlangs doormidden, scheur de paprika’s in grove stukken en verwijder de zaadjes en steeltjes. Leg alles in de pan en schil met een dunschiller de gele schil van de citroen erbij. Voeg de krieltjes toe en snijd grotere doormidden. Plet en ontpit de olijven, doe ze erbij en roer er een scheutje van het vocht uit het potje door. Meng alles goed, leg een deksel op de pan en zet hem 1 uur in de oven.

  3. Roer nogmaals en zet hem nog een uur zonder deksel terug, of tot de schenkels supermals zijn. Haal de pan uit de oven, prak de zachte knoflook door de stoof, gooi de velletjes weg en voeg naar smaak peper en zout en een vingerhoedje rodewijnazijn toe.

  4. Bestrijk de schenkels met de honing, pluk de peterselieblaadjes erover en ga aan tafel.

ONE by Jamie Oliver is published by Kosmos © Jamie Oliver Enterprises Limited (2022 ONE), Photography: © David Loftus, 2022; © Richard Clatworthy, 2022.

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!