Recepten met olijven

Deze maand is het borreltijd bij Foodies! En dat vieren we onder andere met heerlijke recepten met olijven. Wist je namelijk dat deze ziltige smaakbommetjes op ontzettend veel manieren verwerkt kunnen worden? Vergeet het standaard bakje met olijven in olie op de borrelplank en leef je uit met onderstaande recepten. Wat dacht je bijvoorbeeld van gefrituurde olijven, of een focaccia met olijven en mortadella? Om je vingers bij af te likken. Kortom; scroll snel door naar de recepten met olijven.

AmoGusti

Probeer eens de verschillende gevulde olijven van AmoGusti in deze lekkere recepten. Of trek een blikje van deze gevulde olijven open en zet het direct op de borrelplank. Kijk bijvoorbeeld eens op momentogusto.nl voor het gehele assortiment. Vervolgens ga je aan de slag met deze heerlijke recepten.

1. Gefrituurde olijven met kappertjesmayonaise

Olijven in de frituurpan? Jazeker. Probeer het maar eens uit met dit recept. Gegarandeerd je nieuwe favoriete hapje voor op de borrelplank. Zeker met de onweerstaanbare kappertjesmayonaise erbij. Lees snel verder voor meer recepten met olijven!

Gefrituurde olijven met kappertjesmayonaise

2. Piperade – pittige soep met paprika, venkel en tomaat

Nog nooit van gehoord? Des te meer reden om de keuken in te duiken met dit recept. Bovendien is de soep niet alleen prachtig van smaak, het ziet er ook nog eens leuk uit als je ‘m serveert in mooie glazen. Maak het eens als voorgerecht, tussengerecht of als hapje bij bijvoorbeeld de borrel.

Piperade - pittige soep met paprika, venkel en tomaat

3. Focaccia met ansjovis-olijven en mortadella

Met dit recept nemen we je even mee naar Italië. Sluit dus even je ogen en waan jezelf op vakantie. Schenk maar alvast een glaasje wijn in en neem een stukje van deze prachtige focaccia. Want dat verdien je. De ansjovis-olijven passen perfect bij het zachte brood en de geurige mortadella.

Focaccia met ansjovis-olijven en mortadella

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: