Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
recepten met kersen

12x de lekkerste recepten met kersen

Profielfoto van
BasBas Erkens

Van de kers op de taart tot een heerlijke salade: met dit zomerfruit maak je heel veel lekkers. Probeer onze favoriete recepten met kersen maar eens uit!

Lees verder na de advertentie

Recepten met kersen

Kersen zijn van halverwege juni tot eind augustus in het seizoen. Vers zijn ze natuurlijk het allerlekkerste, maar ook met kersen op siroop of uit de diepvries maak je heerlijke recepten met kersen. Zowel zoet als hartig, je kunt er wat ons betreft alle kanten mee op!

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Zoete recepten met kersen:

kleine kersenclafoutis

Kleine kersenclafoutis

Een clafoutis is Frans gebak dat traditioneel met kersen wordt gemaakt. Het recept hiervoor mag dus zeker niet in dit lijstje ontbreken. Kies bij voorkeur voor kersen met pit, dan blijft de clafoutis steviger.

Naar het recept
kersen-kokosblokjes

Kersen-kokosblokjes

Schattig zijn ze hè? De kleine cakejes maak je eenvoudig zelf. Leuk om uit te delen, of om allemaal voor jezelf te houden…

Naar het recept
MonChoutaart

MonChoutaart

Dit is wat ons betreft dé ultieme MonChoutaart. We gebruiken het klassieke recept, maar geven er net even een draai aan. We gebruiken speculooskoekjes voor de bodem en geven we de taart een frisse twist met wat verse munt.

Naar het recept
Brioche con gelato amarene

Brioche con gelato amarene

Een broodje met ijs? Jazeker, in Italië vind je ze op elke straathoek. Met dit recept maak je ze gemakkelijk thuis.

Naar het recept
Cover voor

Chocoladekwarktaartje

Het moeilijkste aan dit recept? Wachten tot de taart helemaal is opgesteven in de koelkast…

Naar het recept
kersentaart

Kersentaart

Met deze showstopper maak je gegarandeerd indruk bij het volgende etentje. Bewaar je een stukje voor ons?

Naar het recept
De allerbeste Amerikaanse fluffy pannenkoeken met bessen-kersensiroop

American pancakes met bessensiroop en spek

Op zoek naar het perfecte ontbijtje? Maak dan eens deze American pancakes, uiteraard met een flinke schep kersen!

Naar het recept
Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip
Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip

Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.

Hartige recepten met kersen:

Gepofte bietjes met Gorgonzola en kersen-sjalottendressing

Gepofte bietjes met gorgonzola en kersen-sjalottendressing

De pittige gorgonzola is een mooie tegenhanger van de zoete gepofte bietjes met kersendressing. Na dit voorgerecht zijn je smaakpapillen wakker!

Naar het recept
Warme pompoensalade met kersen, gekruide pompoenpitten en feta

Warme pompoensalade met kersen, gekruide pompoenpitten en feta

Deze pompoensalade met kersen, feta en pompoenpitten is een echte redactiefavoriet. Lekker voor in de zomer, maar zeker ook in het najaar. Gebruik dan kersen uit de diepvries.

Naar het recept
Cover voor

Salade van gegrild steenfruit met blauwe kaas en dragon

Deze fantastische salade met steenfruit is niet alleen erg lekker, maar staat ook nog eens zo op tafel.

Naar het recept
Platbrood met tempeh, cornribs en zoetzure kersen

Platbrood met tempeh, cornribs en zoetzure kersen

Het kost misschien wat moeite, maar dan heb je ook wel een héél erg lekker gerecht op tafel staan!

Naar het recept
Radicchiosalade met ingemaakte kersen en gorgonzola

Radicchiosalade met ingemaakte kersen en gorgonzola

Stop kersen niet alleen in gebak, maar probeer ook eens deze spannende combinatie van zoetzure kersen met knapperige groenten en pittige gorgonzola. Heerlijk als bijgerecht, of als licht hoofdgerecht met wat brood.

Naar het recept
Uitgelicht recept
kleine kersenclafoutis

Kleine kersenclafoutis

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

1 vanillestokje
120 ml melk
120 ml slagroom
500 g kersen
4 eieren
175 g suiker
1 el bloem
boter om in te vetten
1-2 el kirsch
poedersuiker om te bestuiven

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Splijt het vanillestokje en schraap er het merg uit. Breng de melk, de slagroom en het vanillemerg in een pan aan de kook en laat ca. 2 minuten op laag vuur koken. Neem van het vuur en laat even afkoelen.

  2. Was de kersen, verwijder de steeltjes en ontpit ze eventueel. Kluts de eieren met de suiker en een snufje zout. Zeef de bloem eroverheen en spatel hem erdoorheen. Vet 6 ovenschaaltjes of taartvormpjes in met een beetje boter en verdeel de kersen over de bodem.

  3. Meng het nog warme roommengsel en de kirsch door het eimengsel en schenk het beslag over de kersen. Bak de clafoutis ca. 45 minuten in de oven. Neem de clafoutis uit de oven, bestuif hem met poedersuiker en serveer hem direct.

Foto’s: foodies

Onze tips

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!