Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Heel-veel-chocoladetaart

Kersttaart maken: 13x oogverblindend kerstgebak

Profielfoto van YvonneYvonne Doorten

Advertentie

Ben jij chef taart deze kerst? Dan hebben wij de inspiratie die je zoekt! Of je nu gaat voor een altijd goed cheesecake, wilt uitpakken met een toetjestoren of ander kerstgebak: met deze recepten voor kersttaart maken zit jij deze feestdagen gebakken.

Kersttaart maken

Kerst draait om elegantie, om feest en om geluk en dat hebben deze kersttaarten allemaal. Ze zien er niet alleen veelbelovend uit, ook de smaken van dit kerstgebak zijn heel verrassend. Neem bijvoorbeeld de chocolade-sinaasappelcheesecake of de cakejes met witte chocolade.

Kersttaart maken: oogverblindende recepten

Eén favoriet uit deze kersttaarten kunnen we niet aanwijzen, ze zijn allemaal zo lekker! Wel gaat ons hart echt sneller kloppen van taarten die enorm goede looks hebben, zoals de tiramisu-soesjestaart. Als je die op tafel zet, dan valt toch iedereen stil nietwaar?

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Tiramisu-croquembouche

Tiramisu-croquembouche

Toegegeven: het is een monsterrecept. Maar feestelijker dan deze kersttaart gaat het niet worden. Het moeilijkste is het maken van de soesjes: zorg dat je ze goed eerst wat laat afkoelen in de oven, want als ze te snel afkoelen dan storten ze in.

Naar het recept
Heel-veel-chocoladetaart

Kersttaart maken: 13x oogverblindend kerstgebak

Wat gebeurt er als je het populairste kersttoetje – tiramisu – combineert met de meest iconische verjaardagstaart? Dan krijg je deze feestelijke tiraMonChou!

Naar het recept
champagnetaart

Champagnetaart

Er zijn maar weinig gelegenheden die zich zo goed lenen voor champagne dan de feestdagen. Trek dus maar een flesje open en maak deze sneeuwwitte taart met champagne-botercrème voor kerst of oudjaar. Serveer ‘m chique met ook nog eens een glaasje bubbels erbij. En dat overgebleven puntje? Die eet je gewoon de volgende dag bij je ontbijt – je champagneontbijt.

Naar het recept
Negroni-meringuetaart

Negroni-meringuetaart

Deze meringuetaart heeft een hint van de klassieke bitterzoete Italiaanse cocktail Negroni. Die cocktail kun je overigens prima bij deze heerlijke kersttaart schenken, dat maakt het kerst dessert met meringue misschien wel nog feestelijker!

Naar het recept
Heel-veel-chocoladetaart

Heel-veel-chocoladetaart

Alle chocoladefans opgelet: dit is een van de allermooiste kersttaarten! Oefen deze taart een keertje van tevoren, want het afsmeren van de botercrème is een klusje. Maar zelfs als je dat niet zo mooi lukt, dan is deze taart nog om te smullen.

Naar het recept
Sticky toffee pudding met appel

Sticky toffee pudding met appel

Als je het hebt over genieten met een hoofdletter G, dan kies je deze pudding als kersttoetje. Het staat relatief snel op tafel en je maakt er iedereen blij mee. Nu nog even de vraag; ga je voor allemaal kleine schaaltjes of één grote schaal om te delen?

Naar het recept
Kersttaarten: truffeltaart met chocoladeschotsen

Truffeltaart met chocoladeschotsen

Niemand mag met kerst alleen zijn, dus gooi je charmes in de strijd en verover je vlam met deze onweerstaanbare truffeltaart. De chocoladetruffels en schotsen bovenop de taart geven hem een oogverblindende look. Puntje afsnijden, vorkje delen, armen in elkaar verstrengelen en samen van de taart proeven. Geloof ons, cupido en Robert ten Brink zijn er niks bij!

Naar het recept
Chocolade-kersentaart

Chocolade-kersentaart

Deze taart is machtig – machtig lekker! De chocola combineert perfect met de zoete kersen. Omdat het niet het seizoen is van verse kersen, kun je ook prima kersen uit blik gebruiken. Schenk het chocoladeglazuur rijkelijk over de taart om dat mooie drip-effect te bereiken.

Naar het recept
typisch franse lekkernijen: charlotte taart

Charlotte taart

Pluk een mooi kerstlintje uit de boom want deze taart verdient een strikje. Begin met het maken van de biscuitkoekjes waarmee je later de taart kunt bekleden. Besprenkel ze met champagne (oh yes) en druk ze voorzichtig tegen de mousse-taart aan. Maak in stijl af met wat frambozen.

Naar het recept
Chocolade-sinaasappelcheesecake

Chocolade-sinaasappelcheesecake

Cheesecake is een veelgekozen toetje, niet alleen met kerst. De variant met chocolade en sinaasappel is lekker winters. Geen zin in sinaasappel? Varieer gerust met ander fruit. Ook rood fruit doet het goed op deze cheesecake! Is dat nog niet genoeg? Check onze tips voor de perfecte cheesecake.

Naar het recept
Gingerbreadtaart

Gingerbreadtaart

Gingerbread is niet zo bekend in Nederland en dat is eigenlijk best zonde. De smaken van de gingerbread specerijen zoals kaneel, gember en kruidnagel zijn zo warm en passen perfect bij kerst. Door de merengue met een keukenbrander te karamelliseren krijgt deze taart een flamboyante look.

Naar het recept
Cakejes met witte chocolade, kokos en yuzu-kersenjam

Cakejes met witte chocolade, kokos en yuzu-kersenjam

Liever wat kleinere kersttaartjes om uit te delen? Maak dan deze cakejes. De combi van de kokos en de jam is waanzinnig lekker en zeg nou zelf; wie houdt er nou niet van witte chocolade? De kerstsprinkels mogen op deze cakejes niet ontbreken!

Naar het recept
Bakewell tart met cranberry en amaretto

Bakewell tart met cranberry en amaretto

Wat minder machtig dan al dat chocolade-geweld is deze bakewell tart. Perfect om ’s middags een puntje van bij de koffie te geven, maar kan ook goed als nagerecht. Ook hier is weer de opdracht: kijk wat jij lekker vindt en varieer dus gerust met het fruit.

Naar het recept

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!