Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Pompoengerechten pompoenpizza

3x pompoen gerechten op drie verschillende manieren

Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

Vanavond wordt Halloween gevierd, een ijzingwekkend eng feestje overgewaaid uit het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Oorspronkelijk wordt het feest All Hallows’ evening genoemd en kan het worden terug vertaald naar Allerheiligen. Kinderen gaan traditioneel langs de deuren voor een ‘Trick or Treat’ (een plagerijtje of een snoepje) en volwassenen houden zich bezig met een verkleedpartij of kijken een enge film. Daar horen lekkere hapjes bij en die staan vaak in het teken van het griezelige thema. Vaak worden dan ook de huizen versierd met pompoenen met een grimas, nep spinnenwebben en/of andere enge attributen. Dit ‘horror’ feestje wordt zo hier en daar in de Lage Landen gevierd en dat leek ons het perfecte moment om de pompoen te eren en drie verschillende gerechten uit te proberen met pompoen.
Pompoen pompoensalade met ui en augurk

Pompoensalade met ui en augurk

Waan je in Duitsland met deze pompoensalade met gekookte worst. Een klassieke combinatie van zuur en worst waar de Duitsers wel raad mee weten.
Pompoen pompoensoep limoen en rode peper

Pompoensoep met limoen en rode peper

De pompoensoep is lekker pittig en fris door de combinatie van limoen en rode peper. Een simpel doch doeltreffend maal.
Pompoen pompoenpizza

Pompoen pizza

Last but not least, de pompoenpizza. Dit is waarschijnlijk de allerbeste pizza die je met Halloween kunt maken. Maar een pompoen blijft een lastige groente om te snijden, hier is een eenvoudig instructiefilmpje die je kunt bekijken over het schoonmaken en snijden van een pompoen.
Wat ga jij deze Halloween doen, maak jij een van deze gerechten? Post jouw Foodies creatie online en tag #iamfoodies. Maak kans om op onze pagina te belanden.
Foto’s: foodies

Onze tips

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!