Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Ovencroissants met ham en kaas

10x kerstbrunch recepten: feestelijk en makkelijk

Schuif aan in je sjieke kerstoutfit of gewoon gezellig in je warme pyjama of onesie. Met deze brunchtoppers beginnen je kerstdagen altijd goed. Wij delen de lekkerste kerstbrunch recepten!

Lees verder na de advertentie

Brunch gerechten voor kerst

Op zoek naar inspiratie voor de kerstbrunch? Hét moment om een verlaat kerstontbijt en een kerstlunch met elkaar te combineren. Zoek niet verder. Wij hebben de lekkerste brunch recepten voor kerst voor je verzameld. Van croissants tot flatbread: deze toppers zijn stuk voor stuk perfect om te maken tijdens de feestdagen.

Kerstbrunch recepten:

Ovencroissants met ham en kaas

Ovencroissants met ham en kaas

Croissants over van eerste kerstdag? Gooi ze niet weg, maar verwerk ze op tweede kerstdag tot deze hartige croissants uit de oven.

Naar het recept
Tex-mex spiegeleieren met avocado

Tex-mex spiegeleieren met avocado

Shakshuka maar dan op z’n Mexicaans. Deze eieren gaar je namelijk ín een avocado, en dat alles in een smaakvolle tomatensaus in Tex-mex stijl.

Naar het recept
Flatbreadpizza met gerookte zalm

Flatbreadpizza met gerookte zalm

Snel, makkelijk en op-en-top feestelijk. Dat is deze flatbreadpizza met gerookte zalm.

Naar het recept
Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip
Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip

Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.

carrotcake-pannenkoekjes

Gezonde carrotcake-pannenkoekjes

Ga je liever voor zoet, maar niet te? Dan zijn deze carrotcake pannenkoekjes precies wat je wilt. Lekker kruidig, super smaakvol en ook nog eens best gezond.

Naar het recept
Schaal met kleurrijke tabouleh

Frisse tabouleh met boerenkool en bloedsinaasappel

Geniet van een verrassende twist op de klassieke tabouleh! Deze frisse variant combineert voedzame boerenkool met sappige bloedsinaasappel. Een lichte, smaakvolle salade die perfect is als salade bij de kerstbrunch.

Naar het recept
Pittige kikkererwtensalade met tonijn

Pittige kikkererwtensalade met tonijn

Deze pittige kikkererwtensalade met courgette en tonijn is snel klaar, voedzaam én bomvol smaak. Perfect als toevoeging aan de kerstbrunch.

Naar het recept
Pompoensoep met hartige granola

Pompoensoep met hartige granola

Een kom soep is een lekkere aanvulling op de kerstbrunch. Deze pompoensoep bijvoorbeeld is lekker kleurrijk, en met de hartige granola maak je hem net wat specialer.

Naar het recept
Opzoek naar meer recepten voor kerst?
Trifle kerststol het grote kerstnummer 2025

Kerstrecepten

Breekbrood met knoflook en zwarte olijven

Breekbrood met knoflook en zwarte olijven

Een broodje bij de brunch vindt iedereen lekker. Dit breekbrood met knoflook en zwarte olijven staat ook nog eens gezellig op tafel.

Naar het recept
Stokbrood gevuld met chorizo, halloumi en tomatenjam

Stokbrood gevuld met chorizo, halloumi en tomatenjam

Lekker bij de brunch of lunch: knapperig stokbrood gevuld met chorizo, halloumi en tomatenjam. Om je vingers bij af te likken.

Naar het recept
walnotenmuffins met koffie en kardemom

Walnotenmuffins met koffie en kardemom

Wil je de kerstbrunch feestelijk afsluiten? Bak dan deze walnotenmuffins met koffie en kardemom. Ze zijn trouwens ook lekker ’s middags bij de koffie of thee, of als toetje met een bolletje vanille-ijs.

Naar het recept

Nog meer kerst recepten ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Favoriet van de redactie
Ovencroissants met ham en kaas

Ovencroissants met ham en kaas

Shakshuka maar dan op z’n Mexicaans. Deze eieren gaar je namelijk ín een avocado, en dat alles in een smaakvolle tomatensaus in Tex-mex stijl.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 8 croissants (in de lengte gehalveerd)
  • 2 el dijonmosterd
  • 8 dikke plakken ham
  • 250 g gruyère (geraspt)
  • 4 eieren
  • 350 ml melk
  • 200 ml slagroom
  • zout en peper
  • boter (om in te vetten)
  • 1/2 bosje bieslook (fijngehakt)

Bereiding

  1. Bestrijk alle croissanthelften op het snijvlak met de dijonmosterd. Verdeel de ham en de gruyère over de onderste croissanthelften en leg de bovenste helften erbovenop.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Kluts de eieren met de melk, de slagroom, zout en peper. Vet een ronde ovenschaal (ca. 35 cm Ø) in met boter en leg de croissants er dicht op elkaar in.

  3. Schenk het ei-roommengsel eroverheen en laat ca. 15 minuten wellen. Draai de croissants af en toe om zodat ze het mengsel goed opnemen.

  4. Bak de croissants 20-25 minuten in de oven tot het eimengsel net gestold is. Garneer voor het serveren met de bieslook.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Lottie Oovell

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!