
Schuif aan in je sjieke kerstoutfit of gewoon gezellig in je warme pyjama of onesie. Met deze brunchtoppers beginnen je kerstdagen altijd goed. Wij delen de lekkerste kerstbrunch recepten!
Lees verder na de advertentie
Brunch gerechten voor kerst
Op zoek naar inspiratie voor de kerstbrunch? Hét moment om een verlaat kerstontbijt en een kerstlunch met elkaar te combineren. Zoek niet verder. Wij hebben de lekkerste brunch recepten voor kerst voor je verzameld. Van croissants tot flatbread: deze toppers zijn stuk voor stuk perfect om te maken tijdens de feestdagen.
Het grote kerstnummer
De unieke editie van 2025€ 12.50- 90+ kerstrecepten
- Mix-and-matchkerstmenu
- Extra veel voor-, hoofd-, bij- én nagerechten

Kerstbrunch recepten:

Ovencroissants met ham en kaas
Croissants over van eerste kerstdag? Gooi ze niet weg, maar verwerk ze op tweede kerstdag tot deze hartige croissants uit de oven.

Tex-mex spiegeleieren met avocado
Shakshuka maar dan op z’n Mexicaans. Deze eieren gaar je namelijk ín een avocado, en dat alles in een smaakvolle tomatensaus in Tex-mex stijl.

Flatbreadpizza met gerookte zalm
Snel, makkelijk en op-en-top feestelijk. Dat is deze flatbreadpizza met gerookte zalm.

Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.

Gezonde carrotcake-pannenkoekjes
Ga je liever voor zoet, maar niet te? Dan zijn deze carrotcake pannenkoekjes precies wat je wilt. Lekker kruidig, super smaakvol en ook nog eens best gezond.

Frisse tabouleh met boerenkool en bloedsinaasappel
Geniet van een verrassende twist op de klassieke tabouleh! Deze frisse variant combineert voedzame boerenkool met sappige bloedsinaasappel. Een lichte, smaakvolle salade die perfect is als salade bij de kerstbrunch.

Pittige kikkererwtensalade met tonijn
Deze pittige kikkererwtensalade met courgette en tonijn is snel klaar, voedzaam én bomvol smaak. Perfect als toevoeging aan de kerstbrunch.

Pompoensoep met hartige granola
Een kom soep is een lekkere aanvulling op de kerstbrunch. Deze pompoensoep bijvoorbeeld is lekker kleurrijk, en met de hartige granola maak je hem net wat specialer.

Kerstrecepten

Breekbrood met knoflook en zwarte olijven
Een broodje bij de brunch vindt iedereen lekker. Dit breekbrood met knoflook en zwarte olijven staat ook nog eens gezellig op tafel.

Stokbrood gevuld met chorizo, halloumi en tomatenjam
Lekker bij de brunch of lunch: knapperig stokbrood gevuld met chorizo, halloumi en tomatenjam. Om je vingers bij af te likken.

Walnotenmuffins met koffie en kardemom
Wil je de kerstbrunch feestelijk afsluiten? Bak dan deze walnotenmuffins met koffie en kardemom. Ze zijn trouwens ook lekker ’s middags bij de koffie of thee, of als toetje met een bolletje vanille-ijs.
Nog meer kerst recepten ontvangen?

Ovencroissants met ham en kaas
Shakshuka maar dan op z’n Mexicaans. Deze eieren gaar je namelijk ín een avocado, en dat alles in een smaakvolle tomatensaus in Tex-mex stijl.
Ingrediënten
- 8 croissants (in de lengte gehalveerd)
- 2 el dijonmosterd
- 8 dikke plakken ham
- 250 g gruyère (geraspt)
- 4 eieren
- 350 ml melk
- 200 ml slagroom
- zout en peper
- boter (om in te vetten)
- 1/2 bosje bieslook (fijngehakt)
Bereiding
Bestrijk alle croissanthelften op het snijvlak met de dijonmosterd. Verdeel de ham en de gruyère over de onderste croissanthelften en leg de bovenste helften erbovenop.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Kluts de eieren met de melk, de slagroom, zout en peper. Vet een ronde ovenschaal (ca. 35 cm Ø) in met boter en leg de croissants er dicht op elkaar in.
Schenk het ei-roommengsel eroverheen en laat ca. 15 minuten wellen. Draai de croissants af en toe om zodat ze het mengsel goed opnemen.
Bak de croissants 20-25 minuten in de oven tot het eimengsel net gestold is. Garneer voor het serveren met de bieslook.
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Lottie Oovell
Onze tips

De lekkerste kerstontbijt recepten voor een feestelijke start

15x borrelhapjes voor kerst

15x vegetarische kerstrecepten voor het kerstdiner

Kerstdiner 2025: de leukste ideeën en inspiratie

Zelf stoofperen maken: ouderwets lekker recept

Gourmettips voor een gezellige avond

Wat eet je bij kaasfondue? Dit zijn de lekkerste dips

Zó bak je de brownie van je dromen

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.



