Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Panettonetiramisu met clementine

Kerstdesserts: 19x de allerlekkerste nagerechten

Profielfoto van
AnneAnne Mebelder

Een kerstdiner sluit je natuurlijk af met een feestelijk kerst dessert op tafel. Maar ga je dan voor een klassieke tiramisu, een frisse fruitsalade of een écht spectaculair kerst nagerecht? In dit artikel inspireren we met de lekkerste kerst toetjes die je thuis zelf kunt maken. 

Lees verder na de advertentie

Kerstdessert

Eén van de laatste kerstrecepten van het diner, maar misschien wel als eerste uitgezocht: het kerstdessert. Waar ga jij voor dit jaar? Houd je van klassiek, en ga je voor tiramisu of crème brûlée als kersttoetje? Of ben je meer fan van een makkelijke trifle of van een toetje in een glaasje?

Dit zijn de allerlekkerste kersttoetjes:

Lemoncurdcheesecake

Lemoncurdcheesecake

Wil je je kerstdessert op een leuke manier presenteren? Ga dan voor een van deze kersttoetjes in een glas. Onze lievelings? Dat is zonder twijfel deze favoriete kersttaart in een glas: lemoncurdcheesecake.

Naar het recept
tiramisu

Ultieme tiramisu recept

Hét nummer één klassieke kerst nagerecht is als je het ons vraagt tiramisu.

Naar het recept
Crème brûlée met citroengras en passievrucht

Crème brûlée met citroengras en passievrucht

Nog zo’n klassiek kersttoetje: crème brûlée. Hier lees je hoe je zo’n perfecte crème brûlée op tafel zet. En wil je nou direct aan de slag? Bekijk dan dit recept. 

Naar het recept
Basisrecept panna cotta

Panna cotta

Panna cotta een heerlijk romige toetje. De perfecte panna cotta – gekookte room in het Italiaans – is net stevig genoeg om zijn vorm te behouden, maar zacht genoeg om in de mond te smelten.

Naar het recept
Citroen-meringue trifle

Citroen-meringue trifle

Soms heb je gewoon zin in een feestelijk dessert dat makkelijk te maken is. Onze tip? Ga voor trifle. Met laagjes cake, custard en fruit stapel je zo’n toetje voor kerst zo op elkaar. Zo’n trifle bestaat in allerlei soorten en maten, maar onze favoriet is bij uitstek deze variant met citroen-meringue.

Naar het recept

Tip!

Panettonetiramisu met clementine

Panettonetiramisu met clementine

Clementines zijn een kruising tussen een sinaasappel en een mandarijn en zijn wat minder zuur en wat makkelijker te schillen dan die eerste. Heerlijk om in dit prachtige kerstdessert te verwerken.

Naar het recept
Tiramisu

Tiramisu in een glas

Letterlijk vertaald betekent tiramisu ‘trek mij omhoog’ of, vrij vertaald, ‘beur me op’. Dat slaat ongetwijfeld op de zalvende werking van de ruime hoeveelheid suiker in combinatie met een flinke scheut espresso en alcohol. In dit recept gebruik je vin santo, een versterkte Toscaanse wijn met een zoete en kruidige smaak.

Naar het recept
cakerol met matcha

Cakerol met matcha en witte chocolade

Om in de kleur van kerst te blijven: maak een groene cakerol met matcha. Matcha is Japans groenetheepoeder en wordt gebruikt om (duh) thee van te zetten, maar ook om mee te bakken. De smaak? Een beetje bitter. Maar geen paniek: de witte chocolade brengt dat mooi in balans.

Naar het recept
Affogato

Affogato

Affogato betekent ‘verdrinken’ in het Italiaans want je ‘verdrinkt’ een bolletje vanille-ijs met warme espresso. Belachelijk eenvoudig maar erg lekker.

Naar het recept

Meer inspiratie voor de allerlekkerste toetjes?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
kerstdesserts

Citroenpannacotta met geroosterde amandelen

Ga je op chic, maak je eigen variatie op deze panna cotta.

Naar het recept
Stoofpeertjes met miso-karamel, amandelen en vanille-ijs

Stoofpeertjes met miso-karamel, amandelen en vanille-ijs

Een oud-Hollands nagerecht met een twist. De miso-karamel maakt dit dessert met stoofpeertjes verrassend. Wij serveren de peertjes koud maar warm zijn ze ook heerlijk!

Naar het recept
Apfelstrudel

Apfelstrudel

Wat zo leuk is aan strudel is het deeg. Je hebt namelijk een oud stuk laken nodig om het deeg op uit te rollen en een krant. Het deeg moet zo dun worden dat je de krant erdoorheen kunt lezen. Het laken helpt je om de strudel mee op te rollen. Met dit recept maak je 2 stuks.

Naar het recept
Perfecte tarte tartin met peren

Tarte tartin met peren

Het klassieke Franse dessert wordt nog lekkerder met rijpe Nederlandse peren en een bolletje ijs.

Naar het recept
kerstdesserts semifreddo met amarenakersen

Semifreddo met amarenakersen

Koken voor een groot gezelschap? Dan is een semifreddo de uitkomst.

Naar het recept
Cornflake-panna cotta met notencrunch

Cornflake-panna cotta met notencrunch

Panna cotta met cornflakes? Jazeker! Dit dessert klinkt misschien een beetje gek, maar dat is ‘ie absoluut niet. Geniet je ook altijd zo van dat laatste slokje melk in je kom met cornflakes? Precies daarmee maak je dit toetje voor kerst.

Naar het recept
kerstdesserts

Tompouce-taartje

Aanrader voor de kleintjes!

Naar het recept
meringue pavlova met cranberrycoulis

Pavlova met cranberrycoulis

Slaat de stress je al om het hart? Niet nodig! Met ons recept lukt je pavlova altijd. En weet je, omdat je gasten wéten hoe lastig het maken van pavlova is, gooi je extra hoge ogen!

Naar het recept
Cover voor

Trifle met kersen, port en suikerbrood

Dat suikerbrood ook heel goed in een dessert gaat, bewijst dit heerlijke recept wel. Deze trifle staat toch prachtig in een cocktailglas?

Naar het recept

Meer inspiratie voor de allerlekkerste toetjes?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Onze favoriet
Lemoncurdcheesecake

Lemoncurdcheesecake

Hét nummer één klassieke kerst nagerecht is als je het ons vraagt tiramisu.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 100 g digestives
  • 50 g roomboter (gesmolten)

De vulling

  • 250 g lemoncurd
  • 200 ml slagroom
  • 100 g mascarpone
  • 100 g volvette zuivelspread

De topping

  • 50 ml slagroom
  • 1 el poedersuiker
  • 25 g mascarpone
  • citroenschijfjes (om te garneren)

Benodigdheden

  • dessertglazen
  • spuitzak

Bereiding

  1. Doe de digestive koekjes in een keukenmachine en maal tot fijne kruimels, of verkruimel ze in een grote kom met de punt van een deegroller. Doe in een kom en meng met de gesmolten boter. Verdeel het mengsel over vier coupes of dessertglazen en druk licht aan. Zet ca. 10 minuten in de koelkast.

  2. Klop voor de vulling de slagroom lobbig. Voeg de mascarpone toe en klop stijf. Lepel ca. 25 g lemoncurd in elk glas. Meng de rest van de lemoncurd met het roommengsel en de zuivelspread en klop glad. Verdeel de citroenvulling over de glazen en zet minimaal 1 uur of een nacht in de koelkast.

  3. Klop voor de topping de slagroom met de poedersuiker lobbig. Voeg de mascarpone toe en klop tot het een consistentie heeft waarmee je toefjes kunt spuiten. Lepel de room in een spuitzak en spuit een toef room op elke cheesecake (of lepel de room erop als je geen spuitzak hebt). Decoreer elke cheesecake met een schijfje citroen en serveer. De cheesecakes blijven in de koelkast tot een dag goed.

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Jane Dunn Foto’s: Jonathan Gregson Styling: Agathé Gits Foodstyling: Amy Kinnear

Onze tips

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!