Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
recept Superlekker knoflookbrood van Jamie Oliver

Recepten van Jamie Oliver: 21x onze favorieten (én kortingsactie)

Ben jij ook zo dol op de recepten van Jamie Oliver? Dan hebben we goed nieuws, wij verzamelden onze favoriete recepten van Jamie én delen een toffe actie! Lees snel verder om meer te ontdekken.

Lees verder na de advertentie

Jamie Oliver behoort tot een van de populairste en bekendste chefs ter wereld. Niet alleen bij het grote publiek is hij geliefd, ook professionele chefs die dagelijks in de keuken staan zijn dol op hem. De recepten van Jamie Oliver zijn stuk voor stuk maakbaar, ongelooflijk lekker én vaak ook nog eens gezond.

Wist je dat zijn nieuwe boek binnenkort uitkomt? In ‘Eet jezelf gezond’ vind je heerlijke en gezonde recepten om te genieten van heerlijk eten op een verantwoorde manier. En laten wij hier nu een onwijs toffe actie voor hebben.: neem nu een jaarabonnement op Foodies en ontvang 12x het magazine en zijn nieuwste boek samen voor maar € 65!

Let op:

Het boek van Jamie Oliver wordt rond 15 september bij je thuisbezorgd.

Recepten van Jamie Oliver

Tijd om eens een lijstje te maken met onze favoriete recepten van Jamie Oliver. Het was moeilijk kiezen, stiekem behoren misschien al zijn recepten wel tot onze favorieten. Toch geven we je alvast wat inspiratie:

zalm met smoky chorizo

Zalm met smoky chorizo

Met slechts vijf ingrediënten en een kwartiertje tijd zet je een heerlijk hoofdgerecht met zalm, chorizo en tomaten op tafel.

Naar het recept
Pappardelle met worst

Pappardelle met worst

Deze pappardelle met worst van Jamie Oliver staat al in een kwartier op tafel, zonder dat je hoeft in te leveren op smaak!

Naar het recept
Recepten van Jamie Oliver: garnalencocktail in een potje van Jamie Oliver

Garnalencocktail in een potje van Jamie Oliver

Jamie Oliver vertelt: “Een goede visboer heeft altijd een ruime keuze aan garnalen – ik maak dit het liefst met een mix, een paar gerookte garnalen zou ook lekker zijn. Leef je uit.”

Naar het recept
Sticky aubergine met noedels (credits David Loftus)

Sticky aubergine met noedels

Een smaakvol gerecht van Jamie Oliver met zachte aubergine en kleverige, zoet-pittige saus en noedels. De perfecte optie voor een snelle, vegetarische maaltijd met Aziatische invloeden. Maak hem zo pittig als je zelf wilt!

Naar het recept
bhaji burger

Briljante Bhaji Burger

Dit wordt absoluut jouw nieuwe favoriete burger. We mogen The Naked Chef dan wel een lintje geven voor het recept van deze comfortfood.

Naar het recept
spinaziepannenkoeken

Super spinaziepannenkoeken van Jamie Oliver

Extra groenten binnenkrijgen maar toch lekker snoepen? Maak dan de super spinaziepannenkoeken van Jamie Oliver!

Naar het recept
jamie oliver bloemkool uit de oven

Bloemkool uit de oven

In dit spectaculaire gerecht staat de fantastische, tikkeltje lompe bloemkool in de spotlights. Geef deze groente net zo veel liefde en aandacht als je aan vlees geeft, want dat levert een fantastisch bijgerecht of voorgerecht op, of serveer hem als hoofdgerecht met brood, rijst of pasta.

Naar het recept
mac n cheese

Mac ’n Cheese met groente van Jamie Oliver

Dit heerlijke recept komt uit het boek van “VEG” van Jamie Oliver. Elke dag meer groenten eten was nog nooit zo’n feestje, zeker met deze geweldige Mac ’n Cheese!

Naar het recept
recept Superlekker knoflookbrood van Jamie Oliver

Superlekker knoflookbrood

Jamie: “Wie houdt nou niet van knoflookbrood? Met dit breekboord scoor je gegarandeerd. Ik heb er een recept voor twaalf personen van gemaakt, omdat de hoeveelheid deeg dan makkelijk werkt. Ik maak meestal twee platen deeg en vries er een in om een andere keer te bakken – daar zul je geen spijt van krijgen.”

Naar het recept
EASY VIJGENTAART

Easy vijgentaart

Zet in no-time een prachtig dessert op tafel met deze vlugge vijgentaart die je niet hoeft te bakken. Maak met dit recept de easy vijgentaart van Jamie Oliver!

Naar het recept
Jamie Oliver ravioli

Ravioli alla Napoletana

Zelf ravioli maken is een fantastisch weekendproject. Volgens Jamie is het niet zo spannend als je denkt en je hebt er geen speciale spullen voor nodig. Tip: maak er extra veel om in te vriezen. Heerlijk!

Naar het recept
Cajun kip uit de oven

Cajun kip uit de oven

Jamie Oliver vertelt: “Eet je liever vegetarisch? Vervang dan de kip door grove stukken geschilde flespompoen of aubergine, en bereid ze op exact dezelfde manier.”

Naar het recept
Baked citroen cheesecake

Baked citroen cheesecake van Jamie Oliver

Een goed toetje mag natuurlijk niet ontbreken. We maakten zelfs een lijstje vol favoriete zoete recepten van Jamie Oliver. Het grote voordeel van deze fantastische cheesecake met citroen? Je bakt ‘m gemakkelijk in één pan. Oh, en de cheesecake smaakt natuurlijk ongelofelijk lekker!

Naar het recept
Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip
Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip

Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.

Recepten van Jamie Oliver: quiche van avocadodeeg

Quiche van avocadodeeg

Deze heerlijke quiche van Jamie Oliver maak je met onder andere rijpe avocado’s, doperwten en ook verse basilicum. Ons favoriete ingrediënt? De cheddar natuurlijk!

Naar het recept
linguine met courgette van Jamie Oliver

Linguine met courgette en citroen

Maak je pasta gemakkelijk wat gezonder door er courgettini aan toe te voegen. Lekker met parmezaan en citroen.

Naar het recept
Geniale groentetajine

Geniale groentetajine uit Jamie Olivers Veg

Jamie: “In de zomer heb ik de meeste van de groenten in de moestuin, dus je snapt dat ik deze tajine dan heel vaak maak – de smaak van de malse, delicate groenten is echt ongelofelijk.”

Naar het recept
Penne arrabbiata met aubergine

Penne arrabbiata met aubergine

Een pittige pasta met slechts vijf ingrediënten. Deze makkelijke maaltijd van Jamie Oliver staat al binnen een half uur op tafel.

Naar het recept
Vlugge gezouten kabeljauw

Vlugge gezouten kabeljauw

Deze versie van fish-and-chips, geïnspireerd op bacalhau à Brás, is Jamies versie van een van de populairste gerechten uit Portugal

Naar het recept
eilandsalade

Eilandsalade

Jamie Oliver: “Als ik de Griekse eilanden bezoek, raak ik altijd geïnspireerd door de zalig verse, fruitige salades met halloumi; daarom heb ik er hier goudbruine, crispy kantwerk van gemaakt die een te gekke textuur geven.”

Naar het recept
Zachte smokey aubergine

Zachte smokey aubergine

Jamie Oliver: “Om de smaken en texturen van de Levantijnse kust te vangen, bereid je de kikkererwten op twee manieren. De geblakerde aubergine geeft een intense rooksmaak die nauwelijks te evenaren is. Een echte showstopper dus.”

Naar het recept
Geniale sticky toffee pudding

Geniale sticky toffee pudding

Dit toetje is voor Jamie Oliver puur jeugdsentiment. Na een paar happen van deze pudding begrijpen wij gelijk waarom. Probeer het recept!

Naar het recept

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!