Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
S’mores chocolade-karamelpotjes met meringue

16x toetjes in een glaasje

Wil je gemakkelijk een feestelijk dessert op tafel zetten? Pak je mooiste glazen dan uit de kast en serveer ze hier in. Dat ziet er toch gelijk chic uit? Ter inspiratie delen we heerlijke recepten voor toetjes in een glaasje.

Lees verder na de advertentie

Zodra er toetjes op tafel komen, is het gelijk feest. Zeker wanneer het ook nog eens toetjes in een glaasje zijn! Niet alleen omdat het glaswerk veel doet voor de presentatie, maar ook omdat je zo de laagjes in het dessert goed kunt zien.

Deze recepten voor toetjes in een glaasje laten zien hoe veelzijdig het kan zijn. Van een snelle tiramisu tot een Midden-Oosterse chocoladecrème, met deze toetjes maak je met gemak een goede indruk op je gasten!

Meer inspiratie voor verrassend lekkere toetjes?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Toetjes in een glaasje

S’mores chocolade-karamelpotjes met meringue

S’mores chocolade-karamelpotjes met meringue

Deze toetjes in een glaasje zijn geïnspireerd op s’mores – een typische Amerikaanse kampeertraktatie bestaande uit biscuitjes, chocolade en geroosterde marshmallows. Een onweerstaanbare combi!

Naar het recept
Cover voor

Trifle met kersen, port en suikerbrood

Dat suikerbrood ook heel goed in een dessert gaat, bewijst dit heerlijke recept wel. Deze trifle staat toch prachtig in een cocktailglas?

Naar het recept
chocolademousse

Chocolademousse met aardbeien en limoenbiscuit

Dat aardbeien en chocolade een gouden combinatie zijn, bewijst dit heerlijke dessert. Het is verrassend fris van smaak door de limoenbiscuit.

Naar het recept
snelle tiramisu met sinaasappel

Snelle tiramisu met sinaasappel

Een snelle tiramisu voor als je weinig tijd hebt. Met minimale moeite zet je zo een dessert op tafel waar iedereen blij van wordt.

Naar het recept

Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?

Ontvang tijdelijk tot 48% korting op een Foodies abonnement

kaneelrijst

Kaneelrijst met witte chocolade en druiven

Een beetje nostalgisch en daardoor ontzettend lekker: rijstpudding. Deze variant met kaneel is om je vingers bij af te likken, maar varieer vooral ook eens met vanille of steranijs.

Naar het recept
Makkelijke aardbeienmousse

Makkelijke aardbeienmousse

Hoe makkelijk wil je het maken? Deze aardbeienmousse bestaat uit slechts vier ingrediënten en staat al binnen twintig minuten op tafel!

Naar het recept
Rabarber-gembertoetje

Rabarber-gembertoetje

Simpel en vol smaak: dit knalroze toetjes maak je gemakkelijk van tevoren. Voeg de gemberkoekjes wel pas met serveren toe, anders worden ze wat zacht en zompig.

Naar het recept
Affogato

Affogato

Affogato betekent ‘verdrinken’ in het Italiaans want je ‘verdrinkt’ een bolletje vanille-ijs met warme espresso. Belachelijk eenvoudig maar erg lekker.

Naar het recept
Passievrucht-posset met pistachekoekjes en verse ananas

Passievrucht-posset met pistachekoekjes en verse ananas

Posset is een typisch Brits dessert dat een beetje op de Italiaanse panna cotta lijkt. Terwijl je aan panna cotta gelatine toevoegt, stijft een posset op door de toevoeging van citrusvruchten zoals citroen of limoen. Deze reactie gebeurt in het glas, dus kies vooral de leukste uit.

Naar het recept
Grapefruit-muntsyllabub

Grapefruit-muntsyllabub

Een syllabub is een zoete pudding gemaakt van room en een zure alcoholische drank zoals wijn of cider. Bij ons is dit toetje relatief onbekend, maar in Groot-Brittannië is het erg populair. Zodra je het eens gemaakt hebt, snap je waarom. Het is waanzinnig lekker én staat al binnen tien minuten op tafel.

Naar het recept
Tiramisu

Tiramisu in een glas

IJscoupes zijn heus niet alleen bedoeld voor ijs. Dus hup, haal die chique glazen uit de kast en maak er je tiramisu in. Dat keuren de Italianen vast goed, want stijl hebben ze wel.

Naar het recept
Lees ook:
Grapefruit-muntsyllabub

Desserts

Sabayon

Sabayonijs met limoncello

Dit toetje is Frankrijk en Italië tegelijkertijd. Zoet, romig en fris tegelijk, dit wil je maken!

Naar het recept
Trifle met gegrilde ananas en gekaramelliseerde witte chocolade

Trifle met gegrilde ananas en gekaramelliseerde witte chocolade

Mooi zijn de laagjes hè? Zoiets zie je alleen in een glas! De ananas wordt lekker zoet door het te grillen, wat mooi samengaat met de witte chocolade.

Naar het recept
Chocoladecrème met tahin en baharat

Chocoladecrème met tahin en baharat

De warme Midden-Oosterse specerijenmix baharat combineert perfect met de bitterzoete chocolade en de nootachtige tahin. Dit dessert is rijk aan smaak en behoorlijk machtig, dus je hebt genoeg aan een kleine portie.

Naar het recept
peche melba trifles

Pêche melba trifles

Telt een glazen potje ook als glas? Wij vinden van wel want dit dessert wil je niet missen. Vind de zomerse smaken van pêche melba in een potje: perzik, framboos, amandel en vanille.

Naar het recept
Lemoncurdcheesecake

Lemoncurdcheesecake

Over chique glazen gesproken… Hoe mooi staat dit?! Alsof het serveren van een cheesecake nog geen feestje genoeg is.

Naar het recept
REDACTIEFAVORIET
S’mores chocolade-karamelpotjes met meringue

S’mores chocolade-karamelpotjes met meringue

Deze toetjes zijn geïnspireerd op s’mores – een typische Amerikaanse kampeertraktatie bestaande uit biscuitjes, chocolade en geroosterde marshmallows. Een onweerstaanbare combi!

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

4 digestive biscuitjes
120 g gezouten karamelsaus
150 g pure chocolade 70% cacao – in stukjes
zout
200 ml slagroom
3 eieren – gesplitst
120 g witte basterdsuiker
1 tl citroensap

Bereiding

  1. Maal de biscuitjes in een keukenmachine of plet met een deegroller tot grove kruimels. Verdeel de kruimels over 6 glaasjes en verdeel de gezouten karamelsaus eroverheen. Zet de glaasjes in de koelkast.

  2. Smelt de chocolade met een snufje zout au bain-marie (in een hittebestendige kom boven een pan met kokend water). Laat de chocolade afkoelen. Klop ondertussen de slagroom met een handmixer lobbig.

  3. Voeg de eidooiers toe aan de gesmolten chocolade en roer glad. Spatel eerst ¼ van de slagroom erdoorheen en voeg dan de rest van de slagroom toe. Verdeel de chocoladeroom over de glaasjes en zet de glaasjes ca. 30 minuten terug in de koelkast om de room op te laten stijven.

  4. Haal de glaasjes voor het serveren uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen. Klop intussen de eiwitten, de suiker en het citroensap met een handmixer in een hittebestendige kom. Zet de kom op een pan met kokend water en klop 6-8 minuten door tot de suiker is opgelost en de eiwitten in volume zijn toegenomen. Haal de kom van de pan en klop nog 4-5 minuten door tot je een stevige en glanzende meringue hebt. Verdeel de meringue over de glaasjes.

  5. Geef de meringue een lichtbruin kleurtje met een crème brûlée-brander of zet de glaasjes kort onder een hete grill – dit kan alleen als je glaasjes hittebestendig zijn. Serveer direct.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: John Gregory­Smith Fotografie: Ant Duncan Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Katy Greenwood

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!