
Wil je gemakkelijk een feestelijk dessert op tafel zetten? Pak je mooiste glazen dan uit de kast en serveer ze hier in. Dat ziet er toch gelijk chic uit? Ter inspiratie delen we heerlijke recepten voor toetjes in een glaasje.
Lees verder na de advertentie
Zodra er toetjes op tafel komen, is het gelijk feest. Zeker wanneer het ook nog eens toetjes in een glaasje zijn! Niet alleen omdat het glaswerk veel doet voor de presentatie, maar ook omdat je zo de laagjes in het dessert goed kunt zien.
Deze recepten voor toetjes in een glaasje laten zien hoe veelzijdig het kan zijn. Van een snelle tiramisu tot een Midden-Oosterse chocoladecrème, met deze toetjes maak je met gemak een goede indruk op je gasten!
Meer inspiratie voor verrassend lekkere toetjes?
Toetjes in een glaasje

S’mores chocolade-karamelpotjes met meringue
Deze toetjes in een glaasje zijn geïnspireerd op s’mores – een typische Amerikaanse kampeertraktatie bestaande uit biscuitjes, chocolade en geroosterde marshmallows. Een onweerstaanbare combi!

Trifle met kersen, port en suikerbrood
Dat suikerbrood ook heel goed in een dessert gaat, bewijst dit heerlijke recept wel. Deze trifle staat toch prachtig in een cocktailglas?

Chocolademousse met aardbeien en limoenbiscuit
Dat aardbeien en chocolade een gouden combinatie zijn, bewijst dit heerlijke dessert. Het is verrassend fris van smaak door de limoenbiscuit.

Snelle tiramisu met sinaasappel
Een snelle tiramisu voor als je weinig tijd hebt. Met minimale moeite zet je zo een dessert op tafel waar iedereen blij van wordt.
Tip!

Ontvang tijdelijk tot 48% korting op een Foodies abonnement

Kaneelrijst met witte chocolade en druiven
Een beetje nostalgisch en daardoor ontzettend lekker: rijstpudding. Deze variant met kaneel is om je vingers bij af te likken, maar varieer vooral ook eens met vanille of steranijs.

Makkelijke aardbeienmousse
Hoe makkelijk wil je het maken? Deze aardbeienmousse bestaat uit slechts vier ingrediënten en staat al binnen twintig minuten op tafel!

Rabarber-gembertoetje
Simpel en vol smaak: dit knalroze toetjes maak je gemakkelijk van tevoren. Voeg de gemberkoekjes wel pas met serveren toe, anders worden ze wat zacht en zompig.

Affogato
Affogato betekent ‘verdrinken’ in het Italiaans want je ‘verdrinkt’ een bolletje vanille-ijs met warme espresso. Belachelijk eenvoudig maar erg lekker.

Passievrucht-posset met pistachekoekjes en verse ananas
Posset is een typisch Brits dessert dat een beetje op de Italiaanse panna cotta lijkt. Terwijl je aan panna cotta gelatine toevoegt, stijft een posset op door de toevoeging van citrusvruchten zoals citroen of limoen. Deze reactie gebeurt in het glas, dus kies vooral de leukste uit.

Grapefruit-muntsyllabub
Een syllabub is een zoete pudding gemaakt van room en een zure alcoholische drank zoals wijn of cider. Bij ons is dit toetje relatief onbekend, maar in Groot-Brittannië is het erg populair. Zodra je het eens gemaakt hebt, snap je waarom. Het is waanzinnig lekker én staat al binnen tien minuten op tafel.

Tiramisu in een glas
IJscoupes zijn heus niet alleen bedoeld voor ijs. Dus hup, haal die chique glazen uit de kast en maak er je tiramisu in. Dat keuren de Italianen vast goed, want stijl hebben ze wel.

Desserts

Sabayonijs met limoncello
Dit toetje is Frankrijk en Italië tegelijkertijd. Zoet, romig en fris tegelijk, dit wil je maken!

Trifle met gegrilde ananas en gekaramelliseerde witte chocolade
Mooi zijn de laagjes hè? Zoiets zie je alleen in een glas! De ananas wordt lekker zoet door het te grillen, wat mooi samengaat met de witte chocolade.

Chocoladecrème met tahin en baharat
De warme Midden-Oosterse specerijenmix baharat combineert perfect met de bitterzoete chocolade en de nootachtige tahin. Dit dessert is rijk aan smaak en behoorlijk machtig, dus je hebt genoeg aan een kleine portie.

Pêche melba trifles
Telt een glazen potje ook als glas? Wij vinden van wel want dit dessert wil je niet missen. Vind de zomerse smaken van pêche melba in een potje: perzik, framboos, amandel en vanille.

Lemoncurdcheesecake
Over chique glazen gesproken… Hoe mooi staat dit?! Alsof het serveren van een cheesecake nog geen feestje genoeg is.

S’mores chocolade-karamelpotjes met meringue
Deze toetjes zijn geïnspireerd op s’mores – een typische Amerikaanse kampeertraktatie bestaande uit biscuitjes, chocolade en geroosterde marshmallows. Een onweerstaanbare combi!
Ingrediënten
Bereiding
Maal de biscuitjes in een keukenmachine of plet met een deegroller tot grove kruimels. Verdeel de kruimels over 6 glaasjes en verdeel de gezouten karamelsaus eroverheen. Zet de glaasjes in de koelkast.
Smelt de chocolade met een snufje zout au bain-marie (in een hittebestendige kom boven een pan met kokend water). Laat de chocolade afkoelen. Klop ondertussen de slagroom met een handmixer lobbig.
Voeg de eidooiers toe aan de gesmolten chocolade en roer glad. Spatel eerst ¼ van de slagroom erdoorheen en voeg dan de rest van de slagroom toe. Verdeel de chocoladeroom over de glaasjes en zet de glaasjes ca. 30 minuten terug in de koelkast om de room op te laten stijven.
Haal de glaasjes voor het serveren uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen. Klop intussen de eiwitten, de suiker en het citroensap met een handmixer in een hittebestendige kom. Zet de kom op een pan met kokend water en klop 6-8 minuten door tot de suiker is opgelost en de eiwitten in volume zijn toegenomen. Haal de kom van de pan en klop nog 4-5 minuten door tot je een stevige en glanzende meringue hebt. Verdeel de meringue over de glaasjes.
Geef de meringue een lichtbruin kleurtje met een crème brûlée-brander of zet de glaasjes kort onder een hete grill – dit kan alleen als je glaasjes hittebestendig zijn. Serveer direct.
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: John GregorySmith Fotografie: Ant Duncan Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Katy Greenwood
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Onze tips

Foodies testen: deze producten raden wij aan

9x de lekkerste gourmet recepten

Gourmettips voor een gezellige avond

Gourmet bijgerechten: deze recepten zijn altijd een succes

Gourmet boodschappenlijstje: dit mag niet ontbreken bij gourmetten

Vegetarisch gourmetten? Deze combinaties moet je proberen

Red velvet fan? Deze 5 recepten zijn té goed om niet te proberen

Sinterklaas snacks: 11x de lekkerste hapjes

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.



