Zalm in de oven
Bijna elke visliefhebber houdt van een stukje zalm. Maar dan moet ‘ie wel goed bereid zijn. Eenmaal doorbakken wordt zalm snel droog en te rauw vindt ook niet iedereen lekker. Zalm in de pan bakken kan soms nog wel een uitdaging zijn omdat het gauw te hard gaat en je er goed bij moet blijven. Dan kan zalm in de oven klaarmaken een oplossing zijn! Zo heb je er geen omkijken naar. Wij geven je tips én lekkere recepten om zalm in de oven te bereiden.
Wil je ook iedere week zulke handige kooktips en de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Hoe lang moet zalm in de oven?
Tip!
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Wil je zalm in de oven bereiden? Dan kun je een bereidingstijd van ca. 10-15 minuten aanhouden. Zalm heeft ongeveer een kwarier in de oven nodig om gaar te worden, afhankelijk van hoe je hem precies klaarmaakt.
Hoe weet je of je zalm gaar is?
Twijfel je of je zalm gaar is? Test dan door er met een vork in te prikken. Als de vis makkelijk uit elkaar valt is hij perfect, dan blijft hij lekker sappig en smaakvol. Haal hem dan ook gauw uit de oven om te voorkomen dat hij droog wordt.
Zalmpakketjes uit de oven
Zalm – en andere soorten vis – kun je ook en papillotte bereiden. Dat houdt in dat je je vis inpakt in een stukje bakpapier met vaak wat groente en verse kruiden of citroen, en oprolt of met een touwtje vastbindt. Zo stoom je de vis gaar in de sappen die vrijkomen uit de vis en de groenten, en wordt ‘ie lekker mals. En het uitpakken van de zalmpakketjes uit de oven is aan tafel ook nog eens een feestje!
Recepten voor zalm in de oven
Zoals je hebt gezien is zalm in de oven bereiden een fluitje van een cent. Wil je gauw zelf aan de slag? Bekijk dan deze recepten om inspiratie op te doen of bekijk ons lijstje met 13x heerlijke recepten voor zalm uit de oven.
Lees ook:
Onze tips
Met deze recepten maak je restjes jam makkelijk op!
Keukenhack: zo kun je hard ijs makkelijk scheppen
Aangekoekte airfryer schoonmaken: zo doe je dat
Wat is het verschil tussen snert en erwtensoep?
Bakpapier in de airfryer: kan dat?
Clubsandwich maken: zo doe je dat!
Lifehack: zo maak je harde boter snel smeerbaar
Ingemaakte rode ui: zo maak je de snelle smaakbom
Chocolade smelten: deze 4 manieren werken het best
Wat te doen met overgebleven oliebollen?
Espresso-martinitulband: hét coverrecept van Foodies’ Grote Kerstnummer
Houdbaarheid champagne: hoe lang kun je champagne bewaren?
Rauwe aardappel eten? Dit is waarom je deze ingrediënten moet koken
Zo maak je de perfecte havermoutpap
Dit is waarom je ontdooid voedsel nooit opnieuw moet invriezen
Eten opwarmen: zo doe je dat in de oven en magnetron
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?