
Zalm in de oven
Lees verder na de advertentie
Bijna elke visliefhebber houdt van een stukje zalm. Maar dan moet ‘ie wel goed bereid zijn. Eenmaal doorbakken wordt zalm snel droog en te rauw vindt ook niet iedereen lekker. Zalm in de pan bakken kan soms nog wel een uitdaging zijn omdat het gauw te hard gaat en je er goed bij moet blijven. Dan kan zalm in de oven klaarmaken een oplossing zijn! Zo heb je er geen omkijken naar. Wij geven je tips én lekkere recepten om zalm in de oven te bereiden.
Wekelijks handige kooktips en de lekkerste recepten ontvangen?
Hoe lang moet zalm in de oven?
Tip

Profiteer dan van onze tijdelijke aanbieding: 1 jaar Foodies met 43% korting! Dat betekent 12 nummers voor maar 55,- (i.p.v. € 95,88).
Wil je zalm in de oven bereiden? Dan kun je een bereidingstijd van ca. 10-15 minuten aanhouden. Zalm heeft ongeveer een kwarier in de oven nodig om gaar te worden, afhankelijk van hoe je hem precies klaarmaakt.
Hoe weet je of je zalm gaar is?
Twijfel je of je zalm gaar is? Test dan door er met een vork in te prikken. Als de vis makkelijk uit elkaar valt is hij perfect, dan blijft hij lekker sappig en smaakvol. Haal hem dan ook gauw uit de oven om te voorkomen dat hij droog wordt.
Zalmpakketjes uit de oven
Zalm – en andere soorten vis – kun je ook en papillotte bereiden. Dat houdt in dat je je vis inpakt in een stukje bakpapier met vaak wat groente en verse kruiden of citroen, en oprolt of met een touwtje vastbindt. Zo stoom je de vis gaar in de sappen die vrijkomen uit de vis en de groenten, en wordt ‘ie lekker mals. En het uitpakken van de zalmpakketjes uit de oven is aan tafel ook nog eens een feestje!
Recepten voor zalm in de oven
Zoals je hebt gezien is zalm in de oven bereiden een fluitje van een cent. Wil je gauw zelf aan de slag? Bekijk dan deze zalm recepten om inspiratie op te doen of bekijk ons lijstje met 13x heerlijke recepten voor zalm uit de oven.
Lees ook:
Onze tips

Avocado te hard? Zo maak je hem snel rijp

Avocado snijden? Zo doe je dat supersnel en veilig

Seizoensgroenten in mei: dit moet je eten

Pizzadeeg bewaren: zo doe je dat

Zelf focaccia maken: zo doe je dat

Bloemkool koken: zo doe je dat

6x Spaanse drankjes die je deze zomer wil proberen

Dit zijn dé allerlekkerste poké bowl sauzen en toppings

BBQ boodschappen: dit heb je nodig per persoon

Aardbeien bewaren: zo houd je ze langer vers

Van pasta tot tomaat: wanneer gebruik je welk product?

Airfryer voorverwarmen: moet dat en hoe doe je het?

Zo maak je zelf oranjebitter, proost!

Paaseitjes over? Dit maak je ermee!

Saus te dun geworden? Dit is de manier om je saus in te dikken

Asperges in de airfryer: do or don’t?
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?