Advertentie
Zalm in de oven
Bijna elke visliefhebber houdt van een stukje zalm. Maar dan moet ‘ie wel goed bereid zijn. Eenmaal doorbakken wordt zalm snel droog en te rauw vindt ook niet iedereen lekker. Zalm in de pan bakken kan soms nog wel een uitdaging zijn omdat het gauw te hard gaat en je er goed bij moet blijven. Dan kan zalm in de oven klaarmaken een oplossing zijn! Zo heb je er geen omkijken naar. Wij geven je tips én lekkere recepten om zalm in de oven te bereiden.
Nooit meer een kooktip of recept missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Hoe lang moet zalm in de oven?
Wil je zalm in de oven bereiden? Dan kun je een bereidingstijd van ca. 10-15 minuten aanhouden. Zalm heeft ongeveer een kwarier in de oven nodig om gaar te worden, afhankelijk van hoe je hem precies klaarmaakt.
Hoe weet je of je zalm gaar is?
Twijfel je of je zalm gaar is? Test dan door er met een vork in te prikken. Als de vis makkelijk uit elkaar valt is hij perfect, dan blijft hij lekker sappig en smaakvol. Haal hem dan ook gauw uit de oven om te voorkomen dat hij droog wordt.
Zalmpakketjes uit de oven
Zalm – en andere soorten vis – kun je ook en papillotte bereiden. Dat houdt in dat je je vis inpakt in een stukje bakpapier met vaak wat groente en verse kruiden of citroen, en oprolt of met een touwtje vastbindt. Zo stoom je de vis gaar in de sappen die vrijkomen uit de vis en de groenten, en wordt ‘ie lekker mals. En het uitpakken van de zalmpakketjes uit de oven is aan tafel ook nog eens een feestje!
Recepten voor zalm in de oven
Zoals je hebt gezien is zalm in de oven bereiden een fluitje van een cent. Wil je gauw zelf aan de slag? Bekijk dan deze recepten om inspiratie op te doen of bekijk ons lijstje met 13x heerlijke recepten voor zalm uit de oven.
Traybake met zalm, zoete aardappel en sesam
Een traybake is misschien wel de makkelijkste bereidingswijze ooit. Alles op een bakplaat en hup, de oven doet het werk.
> naar het recept: traybake met zalm, zoete aardappel en sesam
Traybake met zalm, prei en aardappels
Zalm combineert heel goed met groenten als prei en venkel. Helemaal wanneer de groente gesmoord zijn, zodat ze boterzacht en lichtzoet worden. Deze traybake met zalm, prei en aardappeltjes is daarom ongetwijfeld een succes.
> naar het recept: traybake met zalm, prei en aardappels
Traybake met zalm en mosterd-dillesaus
En omdat we zo’n fan zijn van traybakes, delen we gewoon nog een recept met je. Met deze heerlijke mosterd-dillesaus erbij maak je je zalm helemaal af.
> naar het recept: traybake met zalm en mosterd-dillesaus
Geroosterde zalm en prei met sjalotdressing
We zeiden het al: zalm en prei is een heerlijke combinatie. En deze friszure dressing met sjalotjes en kappertjes geven een mooi contrast.
> naar het recept: zalm en prei met sjalotdressing
Zalm en papillotte met gember en paksoi
En papillotte is een methode waarbij je de ingrediënten in pakketjes verpakt en in de oven stoomt, een makkelijke en gezonde bereiding! Giet het vocht na het openmaken vooral niet weg, die zit boordevol smaak.
> naar het recept: zalm en papillotte met gember en paksoi
Lees ook:
Zalm bakken (op de huid): zo doe je dat
De lekkerste recepten met garnalen
Shocking! Dit is het verschil tussen inktvis en octopus
Onze tips
Spruitjes koken en bereiden: zo doe je dat
Zelf maken: guacamole dip
Column van Raghenie: de Hindostaanse eetcultuur
Gnocchi koken: zo doe je dat
Zalm op de huid bakken: zo doe je dat
Mals stoofvlees maken: de lekkerste recepten en tips
7x verschillende soorten paddenstoelen om mee te koken
Zelf appelmoes maken: zo doe je dat op de ouderwetse manier
Overgebleven beurse appels? Deze heerlijke recepten maak je ermee!
Column van Raghenie: eten met pit
Appelflappen maken: zo doe je dat!
Broccoli bereiden: zo doe je dat
Stamppot maken: zo maak je hem nóg lekkerder
Zo kun je aardappels koken en bereiden
Het verschil tussen gewone aardappel en zoete aardappel: wat is gezonder?
Pompoensoorten: dit zijn de verschillen
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?