Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
bord gnocchi met bospaddenstoelen en truffel en glazen wijn

Luxe herfstgerechten om mee uit te pakken

Profielfoto van
JulieJulie van den Berg

Heb je binnenkort een diner op de planning staan en wil je echt uitpakken? Van zacht gegaard vlees tot smaakvolle stoofpotjes, met deze luxe herfstgerechten steel je de show!

Lees verder na de advertentie

De herfst is misschien wel ons favoriete seizoen. Na een heerlijke zomer is het tijd om de kaarsen aan te steken, de stoofpannen uit de kast te halen en te genieten van alles wat dit seizoen te bieden heeft: van pompoen en paddenstoelen tot zacht stoofvlees.

Naast knusse avondjes op de bank is er niets leuker dan vrienden en familie uitnodigen voor een uitgebreid diner thuis. Denk aan een prachtig gedekte tafel vol kaarslicht, een goed glas rode wijn en schalen gevuld met de lekkerste herfstrecepten. Van hartverwarmende stoofpotjes tot romige soepen en mooi gegaard vlees. Maar ja… wat zet je dan op tafel? Geen zorgen! Met dit handige lijstje met luxe herfstgerechten steel jij gegarandeerd de show tijdens je diner.

Meer inspiratie voor herfstgerechten ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Luxe herfstgerechten

Ter inspiratie voor je herfstdiners hebben we een heerlijk lijstje gemaakt met luxe herfstgerechten waar jij mee kunt uitpakken.

Pompoensoep met hartige granola

Pompoensoep met hartige granola

Pompoensoep is een echte herfstklassieker. De hartige granola geeft een smaakvolle nieuwe draai en een lekkere bite aan dit recept. Top deze af met de overgebleven pompoenpitten!

Naar het recept
gnocchi met bospaddenstoelen en truffel

Gnocchi met bospaddenstoelen en truffel

Gnocchi is een traditioneel Italiaans gerecht dat zijn oorsprong vindt in de bosgebieden van Noord-Italië, die bekend staan om hun overvloed aan paddenstoelen en truffels. Dit herfstrecept combineert het allemaal!

Naar het recept
Gestoofde varkenswangen

Gestoofde varkenswangen met aardappelpuree en aspergetips

Langzaam gegaard vlees is een van onze favoriete gerechten in het dit seizoen. Samen met een goede puree en wat groenten heb je een volwaardig luxe herfstgerecht.

Naar het recept
Pompoengratin met salieroom en gruyère

Pompoengratin met salieroom en gruyère

Op zoek naar een passend bijgerecht bij je malse vlees? Dan is deze pompoengratin ideaal. De romige saus met salie en de nootachtige smaak van de gruyère zorgen voor een heerlijke smaakcombinatie.

Naar het recept
Geitenstoof met bockbier, vijgen en pompoen

Geitenstoof met bockbier, vijgen en pompoen

Geit eten we in Nederland niet vaak. Zonde! Het vlees heeft een typerende smaak en is hartstikke lekker. Probeer maar eens uit met de heerlijke recept!

Naar het recept
Makkelijke pie met hert

Makkelijke pie met hert

Hertenvlees is supermals en heerlijk om te verwerken in verschillende gerechten, bijvoorbeeld in deze pie. Heel makkelijk om te maken en toch zet je een luxe gerecht op tafel!

Naar het recept
Pecan pie met stroop en gezouten boter

Pecan pie met stroop en gezouten boter

Pecan pie is een typisch Amerikaans nagerecht. Wij gaven deze gruwelijk lekkere taart onze eigen twist met stroop en gezouten boter. Wil je ‘m nog lekkerder maken? Serveer de taart dan met een bolletje ijs of een dot crème fraîche.

Naar het recept
Geroosterde peertjes met appelstroop en vanilleroom

Geroosterde peertjes met appelstroop en vanilleroom

Zachte peertjes met zoete stroop en onweerstaanbare room, dit is hét ideale dessert wat ons betreft!

Naar het recept
Gnocchi van gepofte aardappeltjes met paddestoelen en radicchio

Gnocchi van gepofte aardappeltjes met paddestoelen en radicchio

Door de gnocchi in de pan te bakken, worden de deegkussentjes heerlijk krokant. Pas op dat je ze niet allemaal in een keer op eet! Ze zijn gevaarlijk lekker.

Naar het recept
Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip
Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip

Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.

whiskey karamel appeltaart

Whiskey karamel appeltaart

Krijg je gasten op bezoek voor de koffie of wil je nog een heerlijke afsluiter van het diner? Dan zet je deze knaller van een appeltaart op tafel. Let wel: hij is bedoeld voor volwassenen..

Naar het recept
paddenstoelensoep recept

Paddenstoelensoep met gepickelde paddenstoelen

Dit recept ging niet voor niets viral op Instagram. We kunnen je natuurlijk vertellen waarom, maar eigenlijk moet je dit lekkers gewoon zelf proeven. Op en top soep voor in de herfst en bijzonder smaakvol!

Naar het recept
witte herfstsalade met notenmayonaise

Witte herfstsalade met notenmayonaise

Salade saai? Zeker niet! Probeer deze herfstsalade met notenmayonaise maar eens. Lekker fris en tegelijkertijd rijk van smaak. Proef maar!

Naar het recept

Meer inspiratie voor herfstgerechten ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Uitgelicht recept
Pompoensoep met hartige granola

Pompoensoep met hartige granola

Deze gnocchi zijn een traditioneel Italiaans gerecht dat zijn oorsprong vindt in de bosgebieden van Noord-Italië, die bekend staan om hun overvloed aan paddenstoelen en truffels. Hierdoor til je je gnocchi naar een hoger niveau en is het een luxe hoofdgerecht voor jouw diners.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 1 pompoen (ca. 1.5 kg geschild en in stukjes en pitten apart gehouden)
  • 50 g grove havervlokken
  • 2 tl korianderzaad
  • 1 1/2 tl chilivlokken
  • 1 tl tamari sojasaus
  • 1 tl ahornsiroop
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 stengels bleekselderij (gehakt)
  • 2 wortels (geschrapt en gehakt)
  • 3 teentjes knoflook (in plakjes)
  • 1 l groentebouillon

Bereiding

  1. Doe de pompoenpitten in een zeef en spoel ze onder de koude kraan om de pompoenpulp te verwijderen. Spreid ze uit op een bord en dep ze droog met keukenpapier. Rooster 50 g van de pitten een paar minuten in een koekenpan op middelhoog vuur, samen met de havervlokken, 1 tl korianderzaad en 1 tl chilivlokken, tot het mengsel geurig is.

  2. Roer de tamari en de ahornsiroop erdoorheen. Laat ca. 30 seconden zachtjes koken tot de saus ingedikt en plakkerig is. Doe het mengsel op een bord.

  3. Verhit de olie in de pan op middelhoog vuur en bak de ui, de bleekselderij , de wortel, de knoflook en de pompoen met de rest van het korianderzaad en de chilivlokken. Schenk de bouillon erbij . Breng zachtjes aan de kook en kook 20-25 minuten met het deksel op de pan.

  4. Pureer de soep met een staafmixer. Serveer met de hartige granola eroverheen gestrooid.

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Ailsa Burt Foto’s: Mike English Styling: Faye Wears Foodstyling: Ellie Jarvis

Onze tips

Profielfoto van

Julie van den Berg

Altijd in voor een feestje – vooral als er eten én wijn is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Houdt van het organiseren van etentjes voor familie en vrienden. Haat koriander.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!