Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Jamie Oliver kerstkalkoen

Kerst met Jamie Oliver: 7x de lekkerste recepten

Ben jij ook zo dol op de recepten van Jamie Oliver? Dan kun je eigenlijk niet anders dan de feestdagen met hem vieren. Ter inspiratie verzamelden wij onze favoriete kerst recepten van Jamie. Hoef jij er alleen nog maar eentje uit te zoeken voor het kerstdiner!

Lees verder na de advertentie

Jamie Oliver is een van de populairste en bekendste chefs ter wereld. Niet zonder reden, want Jamie’s recepten zijn stuk voor stukĀ maakbaar, ongelofelijk lekker Ć©n vaak ook nog eens gezond. Dus waarom zou je zijn recepten niet maken voor het kerstdiner? Vier deze kerst met Jamie Oliver en maak bijvoorbeeld een feestelijke pasta of extravagante kerstkalkoen.

Kerst met Jamie Oliver

Lees verder na de advertentie

Wij hebben onze favoriete recepten voor de feestdagen van Jamie Oliver voor je verzameld zodat jij alleen nog maar jouw favoriet hoeft uit te zoeken. Omdat de recepten zo toegankelijk zijn, kun je ze eenvoudig stap-voor-stap volgen. Maak er eentje uit onderstaande rij of stel je eigen Jamie Oliver kerstmenu samen!

Jamie Oliver kerst recepten

Varkensschouder voor het weekend

Varkensschouder

Een varkensschouder is heerlijk na een tijdje in de oven – knapperig en mals vlees. Dit is de perfecte sunday roast!

Naar het recept

Lees verder na de advertentie

Jamie Oliver ravioli

Jamie Olivers ravioli alla Napoletana

De truc voor een stressvrij kerstdiner? Dat is volgens Jamie een goede voorbereiding. In het programma ‘Jamie en Jimmy’s festive feast’ vertelt hij dat je deze ravioli heel eenvoudig van tevoren kan maken. De deegkussentjes laten zich goed invriezen, dus kook er flink wat en doe ze in de diepvries. Je hoeft ze dan alleen nog in kokend water te laten glijden en te koken tot ze al dente zijn. Heerlijk!

Naar het recept
Schwarzwalder Cakerol

Schwarzwalder Cakerol

Alle grote smaken van de klassieke taart, maar dan in een makkelijke & leuke cakerol. Dit lust iedereen!

Naar het recept
jamie oliver bloemkool uit de oven

Bloemkool uit de oven van Jamie Oliver

In dit spectaculaire gerecht staat de bloemkool in de spotlights. Geef deze groente net zo veel liefde en aandacht als dat je aan vlees geeft, want dat levert een fantastisch bijgerecht of voorgerecht op, of serveer hem als hoofdgerecht met brood, rijst of pasta.

Naar het recept

Lees verder na de advertentie

Kerstmenu van Jamie Oliver: kerstpasta van Jamie Oliver

Kerstpasta van Jamie Oliver

Vind je zelf ravioli maken nog wat ingewikkeld? Probeer dan deze heerlijke kerstpasta in een handomdraai. De mooie vormpjes maak je van de verse lasagnevellen. Je gasten zullen gegarandeerd onder de indruk zijn, en dat terwijl je maar ƩƩn pan nodig hebt voor dit voorgerecht.

Naar het recept

Meer kerstinspiratie ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
jamie oliver

Rumbaba uit Amalfi van Jamie Oliver

Ik maakte deze extravagante, dronken sponscake voor het eerst als tiener, samen met Gennaro. Het is prachtig hoe de cake zich volzuigt met de geparfumeerde siroop – het wordt er zoveel lekkerder van. Geniet!

Naar het recept
Jamie Oliver haggis taco's

Sam Smiths geroosterde-haggistaco’s

Kerst viert Jamie Oliver het liefst samen. Daarom maakt hij in ‘Jamie en Jimmy’s festive feast’ deze speciale taco’s voor zanger Sam Smith. Hij vertelt erover: “Mexico heeft een eigen soort haggis, genaamd montalayo, en dit recept is daardoor geĆÆnspireerd. Ik combineer Schotse haggis, bloedworst en langzaam gegaard varkensvlees met Mexicaanse smaken om iets hedendaags en watertandend lekkers te creĆ«ren.”

Naar het recept
FLORENTIJNSE STEAK

Florentijnse steak van Jamie Oliver

Bak ƩƩn grote steak, dan heb je hem beter onder controle en krijgt hij een krokant korstje, terwijl het vlees vanbinnen mooi rood en sappig blijft. Florentijnse steak wordt traditioneel op houtskool geroosterd, maar wij gebruiken gewoon een pan.

Naar het recept
Jamie Oliver kerstkalkoen

Jamie Olivers kerstkalkoen

Je kunt het door de foto al zien: dit gerecht is een klassieker! Jamie vertelt erover: “Als je het spannend vindt om een perfecte kerstkalkoen te bereiden: geen zorgen! Dit recept is lekker makkelijk en zorgt voor een prachtig pronkstuk voor je kerstdiner.”

Naar het recept
Jamie Oliver Christmas pudding sundae

Jamies Christmas pudding sundae

Jamie is gek op Christmas pudding en vertelt in ‘Jamie Cooks Christmas’ dat hij daardoor het baksel haast twee keer zou maken: ƩƩn voor kerst, ƩƩn om dit toetje na kerst te maken.

Naar het recept
Kerstmenu van Jamie Oliver: kerstpasta van Jamie Oliver

Kerstpasta van Jamie Oliver

Ons favoriete kerstrecept van Jamie Oliver? Dat is ongetwijfeld deze makkelijke pasta. Maak hem nu zelf stap-voor-stap:

Bekijk volledige recept

Ingrediƫnten

  • 125 g verse lasagnevellen
  • 1 varkensworst
  • 1 plakje ontbijtspek (of bacon – gerookt doorregen)
  • 1/4 kleine rode ui
  • 1 takje salie
  • 15 g parmezaan
  • 5 kastanjes (vacuümverpakt – gekookt)
  • 1 bol nootmuskaat (om te raspen)
  • olijfolie

Bereiding

  1. Zet de waterkoker aan. Snijd de lasagnevellen met koekuitstekers of een scherp mesje in feestelijke vormpjes, en verwijder de snijrestjes.

  2. Knijp het worstvlees uit het velletje en draai er kleine balletjes van. Snijd de bacon in dunne reepjes. Pel en snijd de rode ui in dunne ringen. Pluk de salieblaadjes, rasp de parmezaan fijn en zet een koekenpan van 28 cm op hoog vuur.

  3. Giet een klein scheutje olijfolie in de hete pan, doe de vleesballetjes en reepjes bacon erbij en schep ze regelmatig om. Voeg, wanneer de balletjes en bacon licht goudbruin zijn, de uienringen en salie toe, verkruimel de kastanjes erbij en bak het mengsel 2 minuten.

  4. Doe de pastavormpjes in de pan en giet er voorzichtig zoveel kokend water bij dat alles net onder staat – ongeveer 300 ml. Laat de boel 4 minuten koken, of tot de pasta het meeste water geabsorbeerd heeft, en blijf regelmatig roeren tot je een fluweelzachte saus hebt. Verdun hem eventueel met een extra scheutje water.

  5. Draai het vuur uit, roer de parmezaan erdoor en voeg naar smaak peper en zout toe. Maak de pasta af met een paar raspen nootmuskaat naar smaak, en desgewenst een paar drupjes extra vierge olijfolie.

ONE by Jamie Oliver is published by Kosmos Ā© Jamie Oliver Enterprises Limited (2022 ONE), Photography: Ā© David Loftus, 2022; Ā© Richard Clatworthy, 2022.

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!