Wat is gochujang

Deze pasta wordt veelvuldig gebruikt in de Koreaanse keuken. Maar wat is gochujang? Het is een chilipasta die uitstekend geschikt is om je gerechten te voorzien van wat extra spice. Naast rode pepers bevat deze pasta ook kleefrijst en gefermenteerde sojabonen. Door de kleefrijst is gochujang wat minder pittig en zoeter dan bijvoorbeeld de Thaise chilisaus sriracha of Chinese Chiu Chow chili-olie.

Waar koop je gochujang?

In Nederland wordt de Koreaanse chilipasta steeds populairder, waardoor je hem inmiddels zelfs bij sommige supermarkten kunt kopen. Wil je zeker weten dat je niet misgrijpt? Ga dan even langs de toko, want daar hebben ze hem sowieso. Je koopt gochujang in een bakje of in een fles. Na opening bewaar je hem het beste in de koelkast.

Waar is het lekker bij?

Misschien is het beter om te vragen waar gochujang níet lekker bij is, want deze smaakmaker combineert mooi met zowel vlees en vis als groenten. Maak er bijvoorbeeld een marinade van voor Koreaanse lamskoteletjes. Een van onze favoriete toepassingen is echter om er een spicy mayonaise van de maken. Die kun je dan mooi over je Koreaanse frietjes druppelen.

Creëer je eigen stijl met #YouMake!

Creëer je eigen stijl met #YouMake!

Personaliseer nu je Samsung producten, zodat ze passen bij jouw stijl

Wat is gochujang: Koreaanse friet

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: